Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    - wszelkie tutoriale i ksiazki dotycza Photoshopa i to w dodatku pelnego a nie elementsa, ale latwiej jest je transformowac do elementsa niz do gimpa
    Dokładnie!, i to moim zdaniem nie przypadek, marketingowcy od adobe nad tym właśnie pracują (ta strategia dla narzędzi deweloperskich MS sprawdziła się dawno dawno temu). Ja tam korzystam z Paint Shop Pro, fajne narzędzie, a cena niziutka. Tyle, że książek, tutoriali jak na lekarstwo. Ok, znając nieco program można dojśc jak wszystko wykonać, ale co jakiś czas myślę sobie: "zamiast kombinować jak w PSP zrobić to co robi się w PS, to wolę mieć PS i kombinować jak fajnie obrobić zdjęcia.".

Pozdr.,
    GSK

D-80 | 18-135 | 50 1.8 | 85 1.8 | 2x SB-600 | Velbon | Lowepro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GSK Zobacz posta
    ...Ja tam korzystam z Paint Shop Pro, fajne narzędzie, a cena niziutka. Tyle, że książek, tutoriali jak na lekarstwo. ...,
    Powiedz mi gdzie jest w tym CorelPSP opcja zaznaczenia obszaru według proporcji np 3:2
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    Powiedz mi gdzie jest w tym CorelPSP opcja zaznaczenia obszaru według proporcji np 3:2
    Masz na myśli funkcje CROP czy SELECTION?

W CROPie masz w presets możliwość wyboru np. proporcji '10cm x 15cm'.

W SELECTION niestety nie, przynajmniej w mojej wersji. Ale - to '10cm x 15cm' powyżej (dla cropa) jest zdefiniowane jako makro - który pewnie można podejrzeć i przerobić, aby działało z SELECTION.

Trochę OT, więc jak chcemy dalej to proponuje nowy wątek albo na PM.

Pozdr.,
    GSK

D-80 | 18-135 | 50 1.8 | 85 1.8 | 2x SB-600 | Velbon | Lowepro

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

Obrabiem NEF'y w ACR z Elements 6 PL. Mam też na dysku darmowe: UFRaw i RawTherapee. I w życiu bym się na nie nie przesiadł z ACR. Nawet gdybym miał zapłacić 1000zł za Elements.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    Obrabiem NEF'y w ACR z Elements 6 PL. Mam też na dysku darmowe: UFRaw i RawTherapee. I w życiu bym się na nie nie przesiadł z ACR. Nawet gdybym miał zapłacić 1000zł za Elements.
    Wybaczcie może głupie pytanie, ale czy kupując PSE dostaje się od razu ACR, czy też trzeba go jakoś specjalnie dokupić?
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Miasto

Domyślnie

ACR jest standardowo dołączony do Elements'a. Jak masz "zbyt nowy" aparat, którego ACR (sprzedawany w wersji pudełkowej) nie obsługuje, to nie ma problemu: Adobe udostępnia za darmo kolejne wersje do ściągnięcia.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    ACR jest standardowo dołączony do Elements'a. Jak masz "zbyt nowy" aparat, którego ACR (sprzedawany w wersji pudełkowej) nie obsługuje, to nie ma problemu: Adobe udostępnia za darmo kolejne wersje do ściągnięcia.
    Dzięki śliczne za informację. Idę grzebać za tymi darmowymi maskami, krzywymi i mikserami do Elementsa, bo mam wrażenie, że na tym forum są jak Yeti - niby wiadomo że są, ale nikt linków nie daje
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axer Zobacz posta
    Dzięki śliczne za informację. Idę grzebać za tymi darmowymi maskami, krzywymi i mikserami do Elementsa, bo mam wrażenie, że na tym forum są jak Yeti - niby wiadomo że są, ale nikt linków nie daje
    Są na pewno. Sam podawałem kilka linków do darmowych masek, krzywych i mikserów kanałów (mam je, korzystam i polecam), ale nie pamiętam w których wątkach.

Domyślnie

A można tam nagrywać akcje jak w normalnym PSie

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    A można tam nagrywać akcje jak w normalnym PSie
    Nie można.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów