Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 51

Domyślnie

no, no - a gdzie tu jest haczyk ?
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Gdzie?
    1. Sprzęt powystawowy.
    2. Pentium M - jest passe, jak laps nie ma C2D to jest be.
    Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
    Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.

Domyślnie

a poza passe, są jakies szczegolne sytuacje gdzie Pentium M nie da rady ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    a poza passe, są jakies szczegolne sytuacje gdzie Pentium M nie da rady ?
    a do czego tego zamierzasz uzywac?

jak do mielenia duzych danych czy obliczen inzynierskich, to i C2D nie wydoli
    a do biurowki, to Celeron 333 jest az nadto Nokia N95 ma procesor na poziomie
    nawet nie tego Celerona, a do pracy z dokumentami biurowymi spokojnie wystarcza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

No nie wiem - nowy Office zdaje się doszukiwać w edytowanych dokumentach formuły na uzyskanie kamienia filozoficznego...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

czyli jednym slowem do zastosowan studenckich (i to nieinzynierskich) wystarczy az nadto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    No nie wiem - nowy Office zdaje się doszukiwać w edytowanych dokumentach formuły na uzyskanie kamienia filozoficznego...
    I dlatego ostatnia używalna wersja dla mnie to 2003 - nowa ma nowe 'meniu" które zajmuje 3 razy tyle na dysku co stare.

Pentium M jest świetnym procesorem. jak miałem X31 który był właśnie na pentium M to miałem zainstalowane Notebook Hardware Control i TPFanControl i miałem laptopa który genialnie długo pracował na baterii i był cichuteńki. Ale uwaga kostki RAM są już do tych modeli bardzo drogie !!
    pozdrawiam Sebastian

Domyślnie

Moja żona uparła się na laptopa na małego laptopa ( 12") i takiego, który będzie mało ważył (do dwóch kg), co by ciężarów nie nosić. Miała jeszcze wymagania, żeby bateria długo trzymała. Czyli chodziło o typowo babskiego laptopa
    Miałem dylemat, gdyż laptopy spełniające jej wymagania były kosmicznie drogie.
    W Media Markt natknąłem się (rok temu) na takie cóś

http://www.tanienotebooki.pl/notebook_2706.html

I kupiłem, gdyż był o połowę tańszy, niż odpowiedniki innych marek.
    I co się okazało po roku eksploatacji?
    Że jest to naprawdę doskonały sprzęt. Pancerna obudowa i przemyślane mocowanie zawiasów.
    Plastik obudowy ( we wszystkich miejscach) jest tak twardy, że trudno go zarysować. Klawiatura wykonana naprawdę solidnie (lepiej niż w mojej Toshibie za 6 tysi)
    Ze sprzętem nic się nie dzieje i działa niezawodnie.
    Laptop nie jest energożerny i nawet po roku bateria długo trzyma. Wentylatora prawie nie słychać.
    Muszę stwierdzić, że gdybym miał kupić tego laptopa LG jeszcze raz, to nawet bym się nie zastanawiał.
    Przed zakupem miałem poważne obiekcje, czy nie będą to pieniądze wyrzucone w błoto.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    I dlatego ostatnia używalna wersja dla mnie to 2003 - nowa ma nowe 'meniu" które zajmuje 3 razy tyle na dysku co stare.

Pentium M jest świetnym procesorem. jak miałem X31 który był właśnie na pentium M to miałem zainstalowane Notebook Hardware Control i TPFanControl i miałem laptopa który genialnie długo pracował na baterii i był cichuteńki. Ale uwaga kostki RAM są już do tych modeli bardzo drogie !!
    Pentium M to swietny proc do lapka i bardzo ekonomiczny, a chipsety do niego obslugiwaly rowniez ddr2, ktore sa tanie. Ale szczerze watpie, ze cos takiego znajdzie dzis w dobrym stanie. Minimum 2 lata.
    Ten soft tez jest OK, ale ja wole mniej wybajerzony rmclock.

Domyślnie

a jak byscie sugerowali sprawdzic stan przed zakupem ?
    Bo jak na razie mam zamiar zrobic benchmark Everestem.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów