Nie bardzo wiem co tam robi wrazenie?
Szukaj
Nie bardzo wiem co tam robi wrazenie?
Nikon F-501, Canon 30D
Bez przesady, klip jest zrobiony na przyzwoitym poziomie. Niestety jest to kolejny materiał, który potwierdza, to co pisałem wcześniej, obraz jest bardziej w stylu video [reportaż], nie zaś w stylu film [kino]. Widać to również momentami na filmie Laforeta, pomimo zastosowania eLek i odpowiedniego oświetlenia dynamika obrazu w niektórych scenach jest wyraźnie w stylu video. Mi to osobiście tak bardzo nie przeszkadza, chociaż z tego co czytam na różnych forach wielu ambitnych amatorów i niezależnych twórców chciałoby prawdziwe 24 FPS. Czas pokaże czy da się to zmienić na poziomie oprogarmowania.
Dokladnie. Jest zrobiony na przyzwoitym poziomie. Normalny, zwykly klip jakich tysiace w sieci. Dlatego pytam, co tam robi takie wrazenie?
Nikon F-501, Canon 30D
Może to, że to jest film zrobiony przez półprofesjonalny aparat za niecałe 8 tysi, a nie za jakąś topową kamerę z wymienną optyką za jakieś 20 tysięcy lub więcej. Myślę że ten canon wywróci troche rynku do góry nogami, pierwszą rzeczą jaka przychodzi mi do głowy będzie nowa fala uploadów na istocku, za kilka miesięcy istockphoto zostanie "zalany" całą masą klipów video w HD...
Skoro tak twierdzisz..., nie upieram się.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Czyli przecietny klip pokazujacy, ze przy pomocy 5D mozna przyzwoite filmiki nakrecic. Niesie taka informacje, natomiast niespecjalnie robi wrazenie - ani nic przelomowego w technologii krecenia filmow, ani tez sam klip niespecjalny.
Nikon F-501, Canon 30D
no na pewno przełomowy jak "bullet time", to ten klip nie jestPo prostu pokazuje mozliwości aparatu. I wrażenie mogą ewemtualnie robić możliwości te właśnie. Ale to już jest sprawa subiektywna, jednemu podoba się Zośka, drugiemu Maryśka, a jeszcze innemu Zenek.
Ostatnio edytowane przez ikonay ; 05-11-2008 o 11:27
... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...
Skontaktuj się z nami