Close

Strona 88 z 95 PierwszyPierwszy ... 38788687888990 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 871 do 880 z 950

Domyślnie

Nie bardzo wiem co tam robi wrazenie?
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Nie bardzo wiem co tam robi wrazenie?
    Bez przesady, klip jest zrobiony na przyzwoitym poziomie. Niestety jest to kolejny materiał, który potwierdza, to co pisałem wcześniej, obraz jest bardziej w stylu video [reportaż], nie zaś w stylu film [kino]. Widać to również momentami na filmie Laforeta, pomimo zastosowania eLek i odpowiedniego oświetlenia dynamika obrazu w niektórych scenach jest wyraźnie w stylu video. Mi to osobiście tak bardzo nie przeszkadza, chociaż z tego co czytam na różnych forach wielu ambitnych amatorów i niezależnych twórców chciałoby prawdziwe 24 FPS. Czas pokaże czy da się to zmienić na poziomie oprogarmowania.

Domyślnie

Dokladnie. Jest zrobiony na przyzwoitym poziomie. Normalny, zwykly klip jakich tysiace w sieci. Dlatego pytam, co tam robi takie wrazenie?
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Dokladnie. Jest zrobiony na przyzwoitym poziomie. Normalny, zwykly klip jakich tysiace w sieci. Dlatego pytam, co tam robi takie wrazenie?
    Może to, że to jest film zrobiony przez półprofesjonalny aparat za niecałe 8 tysi, a nie za jakąś topową kamerę z wymienną optyką za jakieś 20 tysięcy lub więcej. Myślę że ten canon wywróci troche rynku do góry nogami, pierwszą rzeczą jaka przychodzi mi do głowy będzie nowa fala uploadów na istocku, za kilka miesięcy istockphoto zostanie "zalany" całą masą klipów video w HD...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ikonay Zobacz posta
    Może to, że to jest film zrobiony przez półprofesjonalny aparat za niecałe 8 tysi, a nie za jakąś topową kamerę z wymienną optyką za jakieś 20 tysięcy lub więcej.
    Jestem pewien, ze taki klip jak ten daloby sie zrobic nawet moja tania kamera Sony miniDV za 170 euro.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Skoro tak twierdzisz..., nie upieram się.

Domyślnie

Jestem pewien, ze taki klip jak ten daloby sie zrobic nawet moja tania kamera Sony miniDV za 170 euro.
    nie da się z 2 powodów. Te tanie sony nie ma tak dużej matrycy i nie da tak małej GO. No i nie jest zapewne Full HD. Diabeł spi w szczegółach.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Czyli przecietny klip pokazujacy, ze przy pomocy 5D mozna przyzwoite filmiki nakrecic. Niesie taka informacje, natomiast niespecjalnie robi wrazenie - ani nic przelomowego w technologii krecenia filmow, ani tez sam klip niespecjalny.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

no na pewno przełomowy jak "bullet time", to ten klip nie jest Po prostu pokazuje mozliwości aparatu. I wrażenie mogą ewemtualnie robić możliwości te właśnie. Ale to już jest sprawa subiektywna, jednemu podoba się Zośka, drugiemu Maryśka, a jeszcze innemu Zenek.
    Ostatnio edytowane przez ikonay ; 05-11-2008 o 11:27

Domyślnie

Przy pięknym, słonecznym świetle w środku dnia dobre zdjęcie da się wykonać telefonem komórkowym za 100 euro. Po co Tobie D300 ?? Spróbuj nagrać coś tą swoją kamerką za 170 euro w odrobinę gorszych warunkach oświetleniowych. O zabawie GO nie wspominając...
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 88 z 95 PierwszyPierwszy ... 38788687888990 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów