Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 59

Wątek: D40 a EOS 1000D

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dareks69 Zobacz posta
    Niestety tylko 1800 dla niektórych aż
    No i git malina. Stać Cię na używane D80 + N18-70. W ostateczności D50 + 18-70.

I nie myśl nad niczym innym. Zaufaj temu, który nie zaufał. I po miesiącu pognał D40.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez autograf Zobacz posta
    I po miesiącu pognał D40.
    .... bo strasznie beznadziejne zdjęcia robił ........

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paulus Zobacz posta
    .... bo strasznie beznadziejne zdjęcia robił ........
    Nie! Bo go okiełznałem w dni trzydzieści. Widzisz w tym coś niepoprawnego? Widzisz?

Domyślnie

Ok. po pierwsze nie kupie używanej puszki
    Po drugie mogę pomyśleć o używanym szkiełku
    Po trzecie myślę o szkiełku 18-105 a tu cały czas czytam o 18-70
    Czy więcej to nie lepiej?
    Pentax K200D + 18-55mm II + 55-300 + AF 360 FGZ

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/

Domyślnie

Wyglada na to ze juz podjales decyzje i chcesz zebysmy Cie w niej upewnili...
    Nie masz innej opcji jesli nie chcesz uzywanej puszki i chcesz zmiescic sie w zalozonym budzecie,
    kupuj D40 i Nikkora 18-105 - bedziesz tez zadowolony!
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Zdecydowanie Canon 1000D. Zyskujesz bardzo dobre ISO 800, uzywalne ISO 1600, mozliwosc podpiecia kazdego obiektywu innego producenta, i co tez jest wazne, niezly software do wywolywania RAWow. O tym z Nikona zapomnij, chyba, ze kupisz nowy komputer z superprocesorem i 4GB RAM, wtedy prosciutki ViewNX bedzie moze przy dobrej pogodzie dzialal podobnie szybko jak niezle rozbudowany DPP na starym Celeronie z 512kB RAM.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Zdecydowanie Canon 1000D. Zyskujesz bardzo dobre ISO 800, uzywalne ISO 1600, mozliwosc podpiecia kazdego obiektywu innego producenta, i co tez jest wazne, niezly software do wywolywania RAWow. O tym z Nikona zapomnij, chyba, ze kupisz nowy komputer z superprocesorem i 4GB RAM, wtedy prosciutki ViewNX bedzie moze przy dobrej pogodzie dzialal podobnie szybko jak niezle rozbudowany DPP na starym Celeronie z 512kB RAM.

Czy mi się wydaje kolego pn, że czuję w tym poście nutkę ironii

Co do software'u to na moim PC (P4, 2,8 GHz, 2 GB RAM) Capture NX pracuje bardzo sprawnie
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Powiem wprost bierz kanonika 1000D
    Proces twórczy:
    KTO PYTA WIELBŁĄDZI

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    Wyglada na to ze juz podjales decyzje i chcesz zebysmy Cie w niej upewnili...
    Nie masz innej opcji jesli nie chcesz uzywanej puszki i chcesz zmiescic sie w zalozonym budzecie,
    kupuj D40 i Nikkora 18-105 - bedziesz tez zadowolony!
    Witam nie chce potwierdzenia mojego wyboru i niestety mam budżet ściśle określony.
    Nie jestem tylko pewien, co do szkiełka tu wszyscy piszą o 18-70 może, dlatego ze szkiełko 18-105 jest nowe i mało, kto je ma?
    Wydaje mi się, że tak będzie najrozsądniej słaba puszka i no właśnie szkiełko.
    Pentax K200D + 18-55mm II + 55-300 + AF 360 FGZ

http://www.dpreview.com/reviews/pentaxk200d/

Domyślnie

ja również obstawal bym przy 1000D o ile jesteś świadom specyfiki systemu Canon jako całości. - w razie jak ci sie nie spodoba zmiana systemu będzie boleć bardziej niż wymiana puszki D40-> D80/90/300...

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów