Close

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 150
    Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    mam zamiar w ciagu kilku dni zrobic porownanie obiema puszkami na odpowiadajacych sobie szklach
    generalnie po przesiadce z C mam wrazenie ze N zabija gdzies szczegoly...obraz nie jest tak "detaliczny" jak w C
    Zrób takie sensowne porównanie bo jak patrzę na Twoją stronę to na 102 sobie z tym poradzisz. Identyczne światło, podobne szkla (np 2x50mm f1,4) ten sam kadr, podobnie wołane pliki ect. Z plikami z Nikona się nagibasz suwakami, z Canona mniej. To będzie cała różnica. Takie porównanie będzie miało więcej sensu i chętnie popatrzymy, pomlaskamy. Bo z tego co pokazałeś to dalej wynika, że Nikon robi świetne aparaty, a Canon tylko świetne zdjęcia
    jak byś chciał siedemsete zepchnąć to ja mieszkam ulicę dalej. Chętnie przytulę klamota z płatnością do ręki przy dobrym piwie.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 20-10-2008 o 20:48

Domyślnie

odkupie tego popsutego d700

conik
    Gość

Domyślnie

czy ja mowie ze chce sprzedac juz widze ze da sie to wyciagnac....pobawilem sie dzisiaj nowym C1 i imo ten najlepiej radzi sobie z rawami z 700 aczkolwiek jesli chodzi o detale to nadal twierdze ze 5d jest pol oczka wyzej....robin102 nie ryzykowalbym twierdzenia ze nikon to puszka a canon to zdjecia....raczej inne podejscie do tematu....na razie klienci sa zadowoleni i nie widza roznicy w jakosci i o to chyba chodzi
    Porownanie 5d i d700 pewnie bedzie zrobione na 24-70 i 85 bo takie szkla do obu systemow jestem w stanie miec do C

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    ....robin102 nie ryzykowalbym twierdzenia ze nikon to puszka a canon to zdjecia....
    No to by nie sprawiedliwe było. PUSZKA to raczej z piwem się kojarzy. Korpus body jest elegancko. Nikon robi świetne wojenne korpusy, ale ....
    Małe mam doświadczenia z plikami z Canonów, ale te z 5D były świetne. Praktycznie nic w nich gmerać nie trzeba było. Sam sobie trochę zdjęć robiłem starą piątką i wywoływanie ich np. w C1 to bajka. W gotowe pliki zamieszczane w sieci nie wierzę.
    W sumie to co zyskałeś zmieniając na Nikona, bo klienci chyba nic

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez l77 Zobacz posta
    Przepraszam za oT, ale bardzo ciekawie wypadło porównanie na następnej stronie D700 vs D300. Nigdy nie sprawdzałem D300 w tych testach, ale to co zobaczyłem bardzo mi się spodobało.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Bordo bordo ciekawie wypadło, zwłaszcza w kontekście, że zagranicznym komercyjnym testom sieciowym za grosz wierzyć nie można zwłaszcza zamieszczanych w nich obrazkach.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 22-10-2008 o 22:17

Domyślnie

gdzieś czytałem (bodajże w teście fotopolis.pl ale głowy nie dam) że powazną wadą elektroniki Nikonów jest fakt iż odszumia RAWy niezaleznie od ustawien NR w menu aparatu, nawet w przypadku całkowitego wyłaczenia odszumiania. Może o to tu chodzi?
    http://facebook.com/fotomagik
    D700 + N70-200/2.8 + N20/2.8 + N50/1.8 + N85/1.8 + N135/2.8 + S15/3.5 + SB900 i kilka innych pierdół

Domyślnie

Wywołaj sobie RAWy różnych aparatów, także Nikona d300, d700 i d3 konwerterem, który pomija informacje na temat odszumiania zapisane w RAWach. Zobacz czy one są odszumiane i czy można wierzyć panom z Fotopolis. Odszumia to je domyślnie, niezależnie od włączenia/wyłączenia NR program Capture NX - kosztem detali i zwiększenia ziarna (więcej szumu luminancji zamiast kolorowych ciapek)
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remiksson Zobacz posta
    gdzieś czytałem (bodajże w teście fotopolis.pl ale głowy nie dam) że powazną wadą elektroniki Nikonów jest fakt iż odszumia RAWy niezaleznie od ustawien NR w menu aparatu, nawet w przypadku całkowitego wyłaczenia odszumiania. Może o to tu chodzi?
    Są trzy stopnie odszumiania, coś sobie zależnie od foconego tematu i warunków, a także do czego idze fotka można wybrać. Nikon pomajstrował z odszumianiem rawów w D50.
    W D700 może coś tez pocwaniakowali, ale ISO 800 wygląda wspaniale. Może się nawet zdecyduje coś fotografować na ISO 1600.

edytka
    o kurde nawet ISO 1250 jest znośne
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 25-10-2008 o 12:50

Strona 2 z 15 PierwszyPierwszy 123412 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów