Close

Strona 6 z 31 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 303

Wątek: D90 czy D300

Domyślnie

Co do bólu nadgarstka to po prostu ręka musi się przyzwyczaić
    jak ostatnio robiłem slub znajomym i przez 5 godzin aparatu nie puściłem to faktycznie te parę gram czułem.
    Aha, nie mam gripa, ale mimo to oceniam jakość uchwytu bardzo dobrze, aparat po prostu trzyma się dłoni.
    D 90 nie trzymałem w ręce, miałem D 40 i D 60, po uchwycie trzysetki to jednak nie to..

Domyślnie

Przesiadłem się z D80 na D300 - różnica kolosalna, mogę polecić i napewno kto kupi D300 nie będzie żałował. Teraz powiem tak: żeby odpowiedzieć na pytani D90 czy D300 trzebaby mieć oba do dyspozycji i trochę fotek zrobić. Ja takiej możliwości nie miałem, ale gdybym miał nie wykluczam, że może wybór nastąpiłby drogą losowania.

Domyślnie

Witam wszystkich forumowiczów

Ja ostatnio się zastanawiam nad podobnym wyborem jak w temacie. I mam jedno pytanie dotyczące D300 czy ten aparat posiada funkcje regulacji BF/FF podobną do tej w 50D canona?? Gdzieś tutaj czytałem że niby ma ale jakoś nigdzie oficjalnie nie pisze (albo nie widzę)

Domyślnie

D300 ma te funkcje. D90 - nie ma.

Pisząc o regulacji FF/BF w D300 na tym forum wylano morze atramentu , poszukaj dobrze.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Moim zdaniem żeby dobrze a nie za głupio wybrać między d300 a d90 trzeba umieć jasno określić własne preferencje, reszta jest całkiem prosta. Innymi słowy, patrzeć nie tylko na parametry puszek, ale tez na swoje dokonania i realne plany.

autograf
    Gość

Domyślnie

Wiecie co - i ja stałem przed tym dylematem. Obudowa magnezowa oraz większa ergonomia to główne powody, które przechyliły szalę.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Wybralem D300 - wybralbym znowu! Dlaczego? Budowa i wykonczenie puszki, regulacja FF/BF i AF z D3 (51 punktow pomiaru, predkosc itd). Te punkty zadecydowaly, ale przewag d300 jest jeszcze zapewne jeszcze wiecej. Jedynym plusem na korzysc d90 moze byc waga i rozmiar, ale tylko dla kogos kto woli mniejsze aparaty, ja lubie miec cos konkretnego w lapach , no bo te filmy to sorka...

Domyślnie

Miałem dziś sprawdzić jak leży w dłoni d300 ale w fotojoker mnie olali (ważniejsze było mycie regałów)
    Dzięki za wyjaśnienia co do tej korekcji bf/ff bo to do mnie przemawia. Jeszcze tylko troszkę się poprzekonuję do nikona i zdecyduje się zamiast 50D

Witusch
    Gość

Domyślnie

lordbrutus, pomysl o AF. W 50d jest identyczny jak w 40d, a nie nalezy on do najlepszych. W d300 z d3 i co Ci bede duzo pisal, jest swietny. Moim zdaniem canon ostatnio troche sie kreci w kolko, ale to oczywiscie moje zdanie.

Domyślnie

Chciałbym aby mi jeszcze jakiś właściciel d300 napisał jak to jest z szkłami sigmy bo troszkę dziś przeglądam to forum i głównie się narzeka że nie pracują dobrze razem, a planuję kupić razem z sigmą 18-50 2.8 HSM

Strona 6 z 31 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów