Close

Strona 7 z 31 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 303

Wątek: D90 czy D300

Domyślnie

A D300 to co to jest jak nie plastik? Niech mi ktos nie mówi ze tytan.
    Nikon D80 + śmieci, I jeszcze D300 teraz mam.

autograf
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lordbrutus Zobacz posta
    Chciałbym aby mi jeszcze jakiś właściciel d300 napisał jak to jest z szkłami sigmy bo troszkę dziś przeglądam to forum i głównie się narzeka że nie pracują dobrze razem, a planuję kupić razem z sigmą 18-50 2.8 HSM
    Mam S30/1.4 i S10-20/4-5.6

Bajera! Choć z trzydziestką miałem lekki BF przy D80. W D300 bez żadnej regulacji problem zniknął.

Cytat Zamieszczone przez Maciek321 Zobacz posta
    A D300 to co to jest jak nie plastik? Niech mi ktos nie mówi ze tytan.
    No obudowa magnezowa jest.

Witusch
    Gość

Domyślnie

Chciałbym aby mi jeszcze jakiś właściciel d300 napisał jak to jest z szkłami sigmy bo troszkę dziś przeglądam to forum i głównie się narzeka że nie pracują dobrze razem, a planuję kupić razem z sigmą 18-50 2.8 HSM
    Z Sigma 50-150/2.8 bez problemow, nawet regulacja nie byla potrzebna, a jak bedzie z Sigma 30/1.4 dowiem sie dzisiaj albo jutro

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fusbo Zobacz posta
    A ja mam mały problem... ... I po zrobieniu powiedzmy 4 zdjęć w trybie pojedynczych/seryjnych gdy na ekranie wyświetlało się zdjęcie naciskałem kółko wybieraka (w lewo) by zobaczyć poprzednie zdjęcie i... aparat nie reagował.
    mój grat też ma tak - tylko, ze czasami jest oki a czasami nie reaguje na naciskanie wybieraka. trzeba odczekac
    chwile i jest oki. wgranie nowszego softu nie naprawilo tego błędu. Uzywalem z extreme III i pqi HiSpeed120.
    Chyba to nie sa za wolne karty do d300.

Domyślnie

Ja z S10-20 nic nie musiałem regulować przy AFie i śmiga jak się patrzy

Domyślnie

Rycerz coś dziwnego napisałem??

Ktoś pytał jak spisuje sie D300 z Sigmą 18-50/2,8...
    W piątek odebrałem właśnie tą sigme(wersje Macro) i pierwsze wrażenia jak najbardziej pozytywne. AF całkiem sprawny chociaż supr szybki napewno nie jest. Nie mam żadnych problemów z FF/BF.
    Ostrość na 2,8 jest akceptowalna ale bez szału(nie to że mydło zaraz ale na kolana nie powala), przy 3,2-3,5 jest już całkiem fajnie i dalej jest już tylko lepiej...
    Ogólnie jestem zadowlony z tego wyboru bo w relacji cena/jakość układ jest bardzo przyzwoity.
    SPIDI

Domyślnie

Mam nadzieje że mnie nikt nie zlinczuje, gdy zapytam o to o co już pytano, jednak na swoje usprawiedliwienie mam to że jednak indywidualne rozpatrzenie przypadków to co innego, a czytanie przypadków innych to co innego.
    Od dłuższego czasu przyczajam się na D300. Obecnie robie D70, szkła jak w podpisie. Zajmuje się fotografią amatorsko jednak zrobiłem kilka ślubów, kilka koncertów czy też zdjęć reklamowych na zlecenie, czy fotografia sztuki sakralnej do niewielkich publikacji, a poza tym oczywiście bawie się w portrety i właściwie wszystko bo i architektura i nocne, koncerty, czasem nawet reporterka. Wachlarz spory, dodatkowo praca w studenckiej redakcji jako fotograf.
    Potrzebuje aparatu który na pewno będzie mało szumiał, natomiast jeśli chodzi o budowę to robiłem zdjęcia zarówno D70 jak i D200 i wiadomo że D200 fajniej leży w rączkach, jednak za zaoszczędzone 1,5tys moge spokojnie kupić gripa do D90 i jeszcze zostanie na 85mm 1,8.
    Dlatego sam nie wiem co wybrać.
    Decyzja padła by na D300, ale gdy zobaczyłem test na dpreview i takie wykresy szumów, postanowiłem wstrzymać się z decyzją:

To są szumy D90 (zwróćcie uwage na skalę przy wykresie):

A to rzekomo w D300:

Szczenka mi opadła bo przecież matryce są podobno takie same.
    No więc o co chodzi? Może ja coś źle odczytuje?

Proszę o pomoc w podjęciu decyzji i dziękuje z góry za wszystkie odpowiedzi i rady.
    Ostatnio edytowane przez zaqer ; 21-10-2008 o 21:28
    Moje portfolio: mirekzak.pl Mój Blog: Mirosław Żak - Blog Fotograficzny
    Zapraszam!

Witusch
    Gość

Domyślnie

Po pierwsze matryce nie sa takie same, po drugie pi razy oko szumy sa w tych puszkach podobne, d300 ma wiele innych zalet, ktorych d90 niema. Jesli zalezy ci tylko na szumach, to bierz d90. Ja, robie zdjecia d300 od niedawna, ale uwazam, ze ISO 3200 jest w pelni uzywalne nawet na monitorze, w wydruku tym bardziej. ISO 6400 po konwersji do B&W tez jest calkiem przyjemne.
    ISO 3200
    Ostatnio edytowane przez Witusch ; 21-10-2008 o 22:35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witusch Zobacz posta
    Po pierwsze matryce nie sa takie same....
    Tzn?
    Moje portfolio: mirekzak.pl Mój Blog: Mirosław Żak - Blog Fotograficzny
    Zapraszam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaqer Zobacz posta
    Tzn?
    To znaczy, ze sa rozne.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 7 z 31 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów