Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Domyślnie

Widzę, że zdania nt. wpływu tego oprogramowania na AF zróżnicowane...
    Może ktoś, dla kogo poprawa pracy autofokusa jest widoczna, opisze jak to się przejawia-tzn. szybciej ostrzy, bardziej pewnie, zniknął jakiś FF/BF czy może tylko obrazek na domyślnych ustawieniach jest ostrzejszy?

ps.Pytałem wcześniej o ewentualną konieczność ponownego mapowania matrycy-chodzi o to, że "walnięte" piksele są programowo "wyplamkowane" w aparacie. Pytam ponownie- czy wymiana oprogramowania nie odsłania tych "zaretuszowanych" pikseli?
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

w ogole ten firmware zostal pominiety milczeniem przez fotoportale, ktore w podobnych przypadkach w N i C nie omieszkaja poinformowac o zmianach.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    w ogole ten firmware zostal pominiety milczeniem przez fotoportale, ktore w podobnych przypadkach w N i C nie omieszkaja poinformowac o zmianach.
    ...tak jak każdy firmware Fuji powyżej 1.0 chyba
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

nie no o tym 1.09 to cos tam pisali...

Domyślnie

nie no o tym 1.09 to cos tam pisali...
    Nie wydaje mi się (choć nie jestem pewien, na wszelki wypadek coraz mniej tych bzdur czytam
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

a tak obiektywnie... zmienia cos ten soft istotnego czy nie? moze ktos sie doszukal jakichs potwierdzonych informacji?

Domyślnie

Zaktualizowałem firmware swojej S5. Efekt : lekko odczuwalne poprawienie pracy AF ( szybciej ). Innych rzeczy jak na razie nie odczułem.
    D7200

Domyślnie

a jakich szkiel dotyczy to szybciej? afs czy srubokretow?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Widzę, że zdania nt. wpływu tego oprogramowania na AF zróżnicowane...
    Może ktoś, dla kogo poprawa pracy autofokusa jest widoczna, opisze jak to się przejawia-tzn. szybciej ostrzy, bardziej pewnie, zniknął jakiś FF/BF czy może tylko obrazek na domyślnych ustawieniach jest ostrzejszy?
    Zniknął BF w sigmie 70-200 - zdecydowana poprawa. Reszty dobrodziejstw nowego firmwaru jeszcze nie miałem okazji zaobserwować lub nie są tak widoczne. Pewnie wyjdą w pracy.

Domyślnie

a jakich szkiel dotyczy to szybciej? afs czy srubokretow?
    może to moje subiektywne odczucie ale mam wrażenie, że jest szybciej zarówno na 18-70 afs jak i na 85.
    D7200

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów