Czy ktoś z kolegów instalował już nowy firmware 1.11 do S5Pro?
Poprawiony autofokus http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29566350
Szukaj
Czy ktoś z kolegów instalował już nowy firmware 1.11 do S5Pro?
Poprawiony autofokus http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=29566350
Witam serdecznie,
Zainstalowałem ten najnowszy soft ale nie miałem jeszcze czasu go przetestować. Jutro mam zamiar wykonać trochę zdjęć to będę się mógł wyppowiedzieć na temat ewentualnych zmian (upgradeowałem z 1.0![]()
A jak się aktualizuje to oprogramowanie? Udało mi się tylko wrzucić go na aparat a dalej nic... co mam zrobić?
--------------
już mam trzeba było przytrzymać BACK jak włączałem i poszło. Mam nowy.
Ostatnio edytowane przez Mikołaj ; 11-10-2008 o 22:32
Musisz ściągnąć to oprogramowanie na pulpit swojego kompa i użyć instalatora ze strony fuji. A najważniejsze jest to, że przed tą operacją musisz mieć na kompie zainstalowane oprogramowanie, które dostałeś na płycie z aparatem (ponoć bez tego nie pójdzie). Potem włączasz aparat trzymając jednocześnie przycisk back obok monitorka lcd i postępujesz wg instrukcji na ekranie. Pamiętaj, że musisz mieć naładowaną dobrze baterię w aparacie.
To chyba tyle,
Pozdrawiam
ja nie mam zainstalowanego oprogramowania z płyty i poszło![]()
-------------------------
S5 Pro / D50 / T 12-24 / N 28-105 / 28/2.5 / 135/2.8 / SB-600 / Duperele
dzięki za instrukcje. ja też nie mam tego oprogramowania fuji, bo to jakiś syf jest, i zainstalowało się normalnie.
Witam...Czy już jakieś spostrzeżenia i refleksje dot. pracy sprzętu z nowym softem Koledzy mają?
Mnie głównie interesuje, czy nie trzeba mapować matrycy po wymianie oprogramowania?
Marek
Zakon Fuji
O dzięki wam.
Trochę jeszcze posprawdzam, ale wygląda mi na to, że po wymianie oprogramowania jeden obiektyw jeszcze trochę zostanie w stajni.
ps. nie wiem co to znaczy mapowanie matrycy tak więc dalej się nie wypowiadam.
Witam
Pierwszy raz aktualizowałem oprogramowanie - nie bez obaw
Poszło bez problemów - poprawa pracy autofokusa widoczna natychmiast
"The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen
Skontaktuj się z nami