Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sebastiann Zobacz posta
    może to moje subiektywne odczucie ale mam wrażenie, że jest szybciej zarówno na 18-70 afs jak i na 85.
    Idę do studia w weekend. Zobaczę, jak to naprawdę działa... Po domowych testach z 24-85 nie stwierdziłem różnicy. Ale było późno i byłem nietrzeźwy. Lol.
    "The more gear you carry, the less likely you are to make a good photograph" - B. Jensen

Domyślnie

Mógłby ktoś udostępnić tutaj tą wersje firmware? Pozdrawiam

Domyślnie

http://www.fujifilm.com/support/digi...5pro/fupd.html

tutaj masz przecież wszystko, klikasz na Firmware Upgrade User License Agreement akceptujesz i masz dostęp do programu i uaktualnienia

Domyślnie

Na stronach fuji jest wersja 1.12 a ja poszukuje 1.11. Wszystkie odnośniki w niecie odnoszą sie do linku z najnowswzą wersją firmware bo prowadzą na strone fuji.

Domyślnie

żeby zainstalować 1.11 musiałby ktoś mieć paczkę sprzed wejścia 1.12 (bo generalnie ten plik zawiera wszystkie wersje). A możesz napisać co takiego jest w wersji 1.11, że nie chcesz uaktualniać do 1.12 ?? bo szczerze mówiąc cały czas myślałem, że 1.12 to jest poprawiona 1.11

Domyślnie

Mam problem z af`em przy kadrowaniu poziomym. Wybieram pole środkowe af` aaparat łapie ostrość nie na kwadrat w środku pola af, tylko na jego dolną krawędź.
    W kadrach pionowych co dziwne wszystko jest ok, aparat łapie ostrość na kwadrat w środku pola af.

Nie ma znaczenia którego spustu migawki używam czy z gripa czy z aparatu.

Chcę zobaczyć jak będzie na innych firmware, 1,09 juz przetestowałem było ciut gorzej wróciłem do 1.12

Zdjęcia da się robić, tylko muszę pamiętać przy kadrowaniu pionowym o ostawianiu ostrosci na dolną krawędź pola af.

Wyśle do serwisu nie wiadomo ile nie będę się tak bawił.
    Ostatnio edytowane przez luk1217 ; 08-11-2010 o 20:36

Domyślnie

moim zdaniem zainstalowanie wersji 1.11 nie rozwiąże Twojego problemu, bo jeśli chodzi o AF nie było żadnych zmian w wersji 1.12 w stosunku do 1.11 (przynajmniej z tego co się doczytałem)

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Może zanim odeślesz do nibyserwisu zacznij od przeczyszczenie czujników AF w komorze lustra, bo jakaś dziwna ta przypadłość.
    No i na powrót załaduj nowszy soft, bo jak wyślesz serwisowi to Ci odeślą z załadowanym najnowszym i adnotacją, że wszystko OKEJ.
    Zawsze warto-trzeba uaktualniać oprogramowanie aparatu do najnowszego.
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-11-2010 o 15:13

Domyślnie

Aktualizację można instalować niezależnie od tego, jaka jest dotychczas?
    Znaczy - jeśli mam 1.06, to mogę pomijając pośrednie zainstalować najnowszą?

Domyślnie

!AGresT Tak możesz instalować soft, niezależnie jaką wersje obecnie posiadasz. Zaintaluj jedynie sterowniki do usb, masz je na płycie załączonej do apaartu

robin102 Wróciłem spowrotem do firmware 1.12 W jaki sposób mam wyczyścić czujnik af? Ustawiam tryb Mup wciskam spust migawki lustro się podnosi, lamelki nie odsłaniają matrycy. Tak ma być według mnie. Czyjnik af mam schowany w takim wgłębieniu. Dmuchnąłem gruszką, ale nie ma różnicy w działaniu af. To raczej nie syf na czujniku af.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów