Szukaj
Mógłby ktoś udostępnić tutaj tą wersje firmware? Pozdrawiam
http://www.fujifilm.com/support/digi...5pro/fupd.html
tutaj masz przecież wszystko, klikasz na Firmware Upgrade User License Agreement akceptujesz i masz dostęp do programu i uaktualnienia
Na stronach fuji jest wersja 1.12 a ja poszukuje 1.11. Wszystkie odnośniki w niecie odnoszą sie do linku z najnowswzą wersją firmware bo prowadzą na strone fuji.
żeby zainstalować 1.11 musiałby ktoś mieć paczkę sprzed wejścia 1.12 (bo generalnie ten plik zawiera wszystkie wersje). A możesz napisać co takiego jest w wersji 1.11, że nie chcesz uaktualniać do 1.12 ?? bo szczerze mówiąc cały czas myślałem, że 1.12 to jest poprawiona 1.11
Mam problem z af`em przy kadrowaniu poziomym. Wybieram pole środkowe af` aaparat łapie ostrość nie na kwadrat w środku pola af, tylko na jego dolną krawędź.
W kadrach pionowych co dziwne wszystko jest ok, aparat łapie ostrość na kwadrat w środku pola af.
Nie ma znaczenia którego spustu migawki używam czy z gripa czy z aparatu.
Chcę zobaczyć jak będzie na innych firmware, 1,09 juz przetestowałem było ciut gorzej wróciłem do 1.12
Zdjęcia da się robić, tylko muszę pamiętać przy kadrowaniu pionowym o ostawianiu ostrosci na dolną krawędź pola af.
Wyśle do serwisu nie wiadomo ile nie będę się tak bawił.
Ostatnio edytowane przez luk1217 ; 08-11-2010 o 20:36
moim zdaniem zainstalowanie wersji 1.11 nie rozwiąże Twojego problemu, bo jeśli chodzi o AF nie było żadnych zmian w wersji 1.12 w stosunku do 1.11 (przynajmniej z tego co się doczytałem)
Może zanim odeślesz do nibyserwisu zacznij od przeczyszczenie czujników AF w komorze lustra, bo jakaś dziwna ta przypadłość.
No i na powrót załaduj nowszy soft, bo jak wyślesz serwisowi to Ci odeślą z załadowanym najnowszym i adnotacją, że wszystko OKEJ.
Zawsze warto-trzeba uaktualniać oprogramowanie aparatu do najnowszego.
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 09-11-2010 o 15:13
Aktualizację można instalować niezależnie od tego, jaka jest dotychczas?
Znaczy - jeśli mam 1.06, to mogę pomijając pośrednie zainstalować najnowszą?
!AGresT Tak możesz instalować soft, niezależnie jaką wersje obecnie posiadasz. Zaintaluj jedynie sterowniki do usb, masz je na płycie załączonej do apaartu
robin102 Wróciłem spowrotem do firmware 1.12W jaki sposób mam wyczyścić czujnik af? Ustawiam tryb Mup wciskam spust migawki lustro się podnosi, lamelki nie odsłaniają matrycy. Tak ma być według mnie. Czyjnik af mam schowany w takim wgłębieniu. Dmuchnąłem gruszką, ale nie ma różnicy w działaniu af. To raczej nie syf na czujniku af.
Skontaktuj się z nami