Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 30

Wątek: Jaki laptop

Domyślnie Jaki laptop

możecie mi polecić jakiegoś laptopa max do 2500 tylko żeby można było coś podziałać ze zdjęciami nie jestem profesjonalistą co do stacjonarnego kompa niemam go gdzie wstawić
    Fuji X-A1|słoiki i inne graty
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

do zdjęć musisz miec zewnętrzny monitor bo na lapkowym (zwłaszcza w przypadku lapka za 2500 zł) dużo nie powalczysz

Domyślnie

ale najpierw trzeba mieć jakiegoś kompa
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

jakoś mało podpowiedi ze strony doświadczonych forumowiczów ale do żeczy ostatnio zaczołem sie zastanawiać nad MacBook-iem podstawową wersją to jest jakieś 3500zł czy ten sprzęt doprostej obróbki fotografi wystarczy (wywołanie nefa, wyostrzenie, skadrowanie, przeskalowanie fotografi) noj internecik jakieś pisemko napisać raczej w gry nie gram
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Za fraglesem - do zdjęć musisz mieć zewnętrzny monitor.
    Każdy laptop z wyjściem DVI bedzie dobry.
    Matryca w MacBook nadaje się do wszystkiego, tylko nie do zdjęć !!!
    Camera Obscura, DX, FX, XXX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tol2di Zobacz posta
    jakoś mało podpowiedzi ze strony doświadczonych forumowiczów. ale do rzeczy: ostatnio zacząłem sie zastanawiać nad MacBookiem, podstawową wersją. to jest jakieś 3500zł. czy ten sprzęt do_prostej obróbki fotografii wystarczy (wywołanie nefa, wyostrzenie, skadrowanie, przeskalowanie fotografii)? noj internecik, jakieś pisemko napisać? raczej w gry nie gram
    ja bym na pewno do tych wymagan dopisal slownik polszczyzny albo jakikolwiek program do sprawdzania pisowni. poprawnego wyslawiania sie nie nauczy, o istnieniu interpunkcji tez nie przypomni, ale moze chociaz podkresli ewidentne byki

Domyślnie

I znowu taki akustyk uczulony na byki musi wtrącić swoje 3 grosze. Idź do dermatologa może ci coś przepisze na to uczulenie.

Co do matrycy wiem że matowa najlepsza le kupując zwykłego lapka della czy lenowo zawsze mi dają viste za która musze zapłacić nawet kupując w komplecie xp nieważne czy biore wersje bez czy z sytemem
    Moja Galeria | Mój Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    Za fraglesem - do zdjęć musisz mieć zewnętrzny monitor.
    Każdy laptop z wyjściem DVI bedzie dobry.
    Matryca w MacBook nadaje się do wszystkiego, tylko nie do zdjęć !!!
    Ja już nic nie rozumiem, zabijasz pewniki które posiadłem czytając to forum, ludzie piszą tu że matryce w MacBookach Pro są w jak do tej pory najlepsze i nic im nie dorównuje jeśli chodzi o obróbkę zdjęć na Laptopach.
    Może podaj modele laptopów które przewyższają pod tym względem MacBooki, to może wywiąże się ciekawa dyskusja.

Pzdr
    Ostatnio edytowane przez albercikk ; 15-10-2008 o 14:38

Domyślnie

A gdzie widziałeś MacBooka PRO za 3500PLN o których pisze tol2di?

-edit-

Swoją drogą, przy cenie MB Pro startującej od ok. 6kPLN myślę że da się zestawić parę fajnych kompletów laptop+monitor które maka zjedzą z butami.
    Ostatnio edytowane przez adam.dorozinski ; 15-10-2008 o 15:44

Domyślnie

dzisiaj szperałem po sieci i wyszperałem asusa matryca błyszcząca 15 cośtam cala, karta ta sama co w macbooku, ramu 2 gb więcej, nagrywarka dvd a cena około 2500 zł sprzedawny bez systemu + windows xp 460 zł jakieś tam oprocentowanie za raty i robi sie ponad 3 tysiaki, a macbook podstawowy kosztuje 3500 zł i przy 10 tatach zero oprocentowania w ispocie, brak nagrywarki dvd można przeboleć zawsze pozostaje podłączenie zewnętrznej, ramu można dołozyć a matryca podobno lepsza gość o matrycy w asusue powiedział "w pomieszczeniu super a na zewnątrz ma pan problem" jest to totalna paranoja jak ja mam sprzętu przenośnego używać tylko w biuże/domu. Krótko mówiąc jeśli sie nie dysponuje 5000 zł to ciężko wogule kupić sensowny sprzęt i ta nieszczęsna vista wpychana na siłe do każdego laptopa nawet jak sie jej niechce to i tak trzeba za nią zapłacić a i tak może się okazać że producent nie wspiera xp i totalna klapa bo brak sterowników

adam.dorozinski masz racje ale stacjonarnych a jak sie wynajmuje lokum jest ciasno jak niepowiem co to gdzie to coś postawić żeby nie przeszkadzało a laptopa nie używam to schowam do szuflady i nie potykam sie o niego
    Ostatnio edytowane przez tol2di ; 15-10-2008 o 18:09
    Moja Galeria | Mój Blog

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów