tol2di - sprawdz fora internetowe - dopiero wtedy psuj Humor ;] o ile jesczez bedzie powód.
Szukaj
tol2di - sprawdz fora internetowe - dopiero wtedy psuj Humor ;] o ile jesczez bedzie powód.
Puszki i słoiki...
ja nie kwestionuje że sie nieda fora to potwierdzają że xp sie zainstaluje tylko szukanie sterowników od innych modeli a nuż ten pasuje mi niebardzo odpowiada zresztą stracone nerwy też kosztują, i jak kupuje sprzęt za takie pieniądze to chyba moge żądać wypalonej płytki przez producenta (koszt około 2 zł) ze sterownikami do xp a narazie dostaje sie tylko informacje niema, nieda sie, system jest zastary, żegnamy pana.
sprobuj samemu skonfigruowac komputer na stronie della - bedzie drozej ale bedziesz mial co chcesz. Jest jesczez opcja kupna Visty Business ktora ma mozliwosc downgrade'u do xp - ciekawe jak wtedy rozwiazuja sprawe sterow.
Puszki i słoiki...
albercik, widać nic nie wiesz na temat Maca.
MacBook Pro i MacBook, to dwa różne komputery i zupełnie inne matryce.
Matryca w MacBook nadaje się tylko do internetu i edytora tekstu, koniec, kropka.
Matryca w MacBook Pro jest IMHO najlepszą matrycą w laptopach, ale to tylko matryca z laptopa,
to widać dopiero po podłączeni zewnętrznego monitora, nawet średniej klasy.
Wystarcz wyświetlić jakikolwiek test ciągłości tonalnej, a zrozumiesz o czym piszę.
tol2di nie szukaj laptopa z dobrą matrycą, tylko z wyjściem DVI.
Między VGA a DVI przy podpięciu LCD jest duża różnicz,
a między LCD laptopa a zewnętrznego, zasadnicza.
Podłącz w sklepie jakikolwiek zewnętrzny monitor do laptopa jaki cię interesuje
i sam oceń różnicę.
Nigdy nie kieruj się opiniami, że kogoś coś zadowala i jest O.K.
Musisz sam ocenić stopień swojej satysfakcji, bo to co zadowala innego,
wcale nie musi zadawalać i wystarczać tobie.
Camera Obscura, DX, FX, XXX
post do skasowania.
Ostatnio edytowane przez albercikk ; 16-10-2008 o 10:30
Masz racie o Macach nie wiem praktycznie nic, wychowałem sie na windzie i wolałbym przy niej pozostać z jej wadami i zaletami, dlatego nie spieszy mi się do Maca, wolałbym Lapka z windą i jakąś przyzwoita matrycą.
O ogromnych różnicach między normalnymi monitorami a tymi w laptopach wiem, ale po to kupuje laptopa żeby to był sprzęt przenośny, nie będę ze sobą targał przecież dodatkowego monitora.
Jeśli komputer miałby służyć wyłącznie do użytkowania w domu to za żadne skarby nie kupił bym laptopa.
Pozdrawiam
masz 100% racji to są dwie różne matryce a także ceny za ten sprzęt
i tu sie z toba też zgadzam Ja akrurat potrzebuje komputerka do obróbki zdjęć z czasem zakładam dokupienie jakiegoś monitorka np 19", a po drugie to komputerek musi być mobilny i lekki żebym mugł go zabrać ze sobą na urlopi i nie zastanawiał się gdzie go wepchnąć lub pogrzebać sobie w sieci z kompóterkiem na kolanach, co do stopnia satyswakcji to chyba niema lepiej dopieszczonego laptopa jeśli chodzi o wygląd niż laptopy z pod znaku ogryzka nieważne macbook czy macbook pro. A najbardziej mnie to irytuje że każdy sklep usiłuje mi na siłe wcisnąć windowsa viste jako lekarstwo na wszystko mówiąć ze pod xp nieda się sensownie pracować to tak jak ja bym powiedział że nikonem F3 nie da się robić zdjęć
albercik weś pod uwage że nie każdy mieszka w salonach po 100m kwadratowych ja akurat mam taką sytuację że takiego grata niemam gdzie wstawić jest to dlamnie dodatkowy mebel o który sie będe potykał
Ostatnio edytowane przez tol2di ; 16-10-2008 o 11:52
Tol2di, ogarnij się trochę chłopie.
Napisałem Ci parę postów wcześniej że za te trzy i pół klocka wyrobisz się z zestawem laptok+monitor. Widziałem też, że parę osób to powtórzyło. Wytłumacz mi więc - skoro i tak planujesz dokupienie monitora, o jakim gracie na którego nie masz miejsca piszesz. I co da Ci lepszą "wakacyjną" mobilność niż zestaw lapciak z małą matrycą + monitor do pracy ze zdjęciami?
Damn, nie wiem jak się u Ciebie rozkłada procentowo czas poświęcony na oglądanie komputera ze wszystkich stron i praca na nim, ale u mnie to jest tak że mniej więcej 100% czasu pracuję, a wygląd mnie serdecznie j*bie. We związku z czym udział "dopieszczonego wyglądu" w satysfakcji z posiadanego sprzętu wynosi mniej więcej zero.
Chyba to nie do końca tak. Do sklepu przychodzą gotowe zestawy, które mają w pudełku kompa + system. W tej chwili to będzie zwykle jakaś Vista. Dodatkowo tak się jakoś porobiło, że producenci mobilnego sprzętu nie do końca dbają o to żeby dostarczać sterowniki dla XP. I wcale niewykluczone że w przypadku komputerów które oglądałeś sensownie na XP pracować się nie da, bo praktycznie nie da się pracować wcale.
Swoją drogą - to kolejny argument za nabyciem zestawy laptop + monitor. Łatwiej będzie znaleźć laptopa z XP na pokładzie jeśli nie będziesz musiał się tak bardzo przejmować matrycą.
wracając do zakupu monitora napewno go nie kupie z laptopem odrazu ale napewno gdzieś w przeciągu roku mam inne wydatki ważniejsze a komputer niestety musze jakiś mieć. To że pisze chaotycznie to inna sprawa a że dla ciebie wygląd sprzętu niema znaczenia to mnie nie interesuje ja lubie mieć sprzęt dobry wytrzymały jakbym miał tyle kasy to bym kupił laptopka w tytanowej obudowie a skrzypiące i odstające na wszystkie strony plastiki mnie irytują
Jest tylko jeden w miare wspolczesny laptop nadajacy sie do obrobki zdjec - IBM/Lenovo Thinkpad T60 w wersji FlexView. Nie jest juz produkowany, ale na ebay'u mozna go wyhaczyc za 2.5k. Na pokladzie Core Duo lub Core 2 Duo, a matryca we FlexView to S-IPS. Rozdzielczosci 1400x1050 i 1600x1200. Najwiekszym problemem jest namierzenie FlexView, bo z reguly w aukcjach nie sa podane tego typu oznaczenia - po prostu kazdy T60 z matryca 15" i jedna z wymienionych rozdzielczosci to FlexViewJesli nie potrzeba ci wydajnosci Core Duo, to mozesz poszukac starszego modelu - T41 albo T42 FlexView - tez jest tak jak w T60 - matryca 15" 1400x1050 i 1600x1200 to S-IPS.
Skontaktuj się z nami