Close

Strona 77 z 95 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 950
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    hmmm chyba te filmy z 5D wymagają dopracowania:

szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    hmmm chyba te filmy z 5D wymagają dopracowania:
    Masz chyba coś nie tak z kodekami, u mnie filmik jest prawidłowo wyświetlany. Inna sprawa że mój stary rzęch już sobie z taką rozdzielczością nie radzi i mam ładny slideshow zamiast filmu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Masz chyba coś nie tak z kodekami, u mnie filmik jest prawidłowo wyświetlany. Inna sprawa że mój stary rzęch już sobie z taką rozdzielczością nie radzi i mam ładny slideshow zamiast filmu
    Spróbuj sprawdzić dokładnie. U mnie dokładnie na tej klatce - jak u Eriego - jest identyczny efekt. A kodeki mam w porządku. Ale nie robiłbym z tego tragedii. Filmiki robią wrażenie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    sprawdzałem na różnych kompach z różnymi kodekami, obejrzyj sobie tą określoną klatkę, a jak widzę Samek też ma ten sam problem
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Zdaję sobie sprawę, że nie ten wątek (w wątku o D90 również zamieszczę LINK). Chciałem tylko pokazać, że tak naprawdę nie wiemy czy Nikon znacząco odstaje od Canona w technice filmowania. Podkreśla się ten fakt od premiery obu puszek. Mnie, to ziębi, ale jak widać, dla wielu ludzi, to ważna kwestia. Rolling shutter niezauważalny, a efekt przyjemny.

cze.c4mel.project

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez c4mel Zobacz posta
    Zdaję sobie sprawę, że nie ten wątek (w wątku o D90 również zamieszczę LINK). Chciałem tylko pokazać, że tak naprawdę nie wiemy czy Nikon znacząco odstaje od Canona w technice filmowania. Podkreśla się ten fakt od premiery obu puszek. Mnie, to ziębi, ale jak widać, dla wielu ludzi, to ważna kwestia. Rolling shutter niezauważalny, a efekt przyjemny.

Pisałem to juz jakiś czas temu. Gdyby do D90 dorwała się osoba pokroju tej która stworzyła ten słynny już filmik z mk2 to efekty byłyby równie powalające.

Ten link tylko potwierdza, że i w D90 jest ogromny potencjał w tej kwestii.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Pisałem to juz jakiś czas temu. Gdyby do D90 dorwała się osoba pokroju tej która stworzyła ten słynny już filmik z mk2 to efekty byłyby równie powalające.

Ten link tylko potwierdza, że i w D90 jest ogromny potencjał w tej kwestii.
    Nikon ma z filmem tylko jeden zasadniczy problem. Brak autofocusa, co w efekcie przeklada sie na to, ze do filmowania potrzebujesz trzech rak. Jednej to trzymania aparatu, drugiej do krecenia, pierscieniem ostrosci, trzecies do operowania zoomem, jesli takiego obiektywu bys uzywal.
    Mala to przyjemnosc nakrecic np. 20 minut materialu, po czym po zrzuceniu do kompa przed montazem okazuje sie, ze 3/4 ma problemy z ostroscia. Brak AF w trybie filmu dla D90 to niestety duza wtopa Nikona. Ergonomia krecenia filmow lezy i kwiczy niestety.

Nota bene na filmie nie ma ani jednej sceny, ktora laczyla by sie z jednoczesnym najazdem zoomu zmiana ostrosci

Ponadto na filmie widac, ze ten kto to robil ma pojecie o kompozycji filmowej, montazu itp rzeczy. Jesli chcemy porownywac jakosc filmow z obu aparatu to trzeba to zrobic na postawie surowego materialu z obu puszek. Zmontowany film robi wrazenie calosciowe, jednakze na ostateczny odbior wplywa tu wiele czynnikow, obraz, dzwiek, muzyka, montaz etc.
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 11-10-2008 o 13:57

Oszczędny w słowach Awatar mBak
    Miasto
    dolnyśląsk

Domyślnie

Byłem w piątek w Adoramie.
    Zapytałem kiedy mogę kupić 5D Mark II.
    Miły pan, który raczej traktował mnie poważnie po moich zakupach odpowiedział:
    ... mogę odebrać za około 6 miesięcy !!!
    Ciekawe, czy Adorama:
    - ma tak mały limit u Canona?
    - w Adoramie tak wiele osób zamówiło 5D Mark II?
    - Canon wprowadzi nową 5D tak późno na rynek?
    - coś innego?

W niedzielę*zapytam w BH jaki jest przewidywany termin u nich.
    Na stronie jest, że spodziewana dostawa w listopadzie.
    Jeżeli też*mi powiedzą, że mogę odebrać w przyszłym roku to coś*może to oznaczać.

mb
    D3|24/3,5PC|14-24/2,8|24-70/2,8|70-200/2,8VR|200-400/4VR|50/1,4|60/2,8|TC-20EII|SB-800|SB-900| 5D Mk II|24-70/2.8L|15/2.8|24/1.4|85/1.2 Leica M9+Summilux 24/35/50mm f/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mBak Zobacz posta
    W niedzielę*zapytam w BH jaki jest przewidywany termin u nich.
    Na stronie jest, że spodziewana dostawa w listopadzie.
    Jeżeli też*mi powiedzą, że mogę odebrać w przyszłym roku to coś*może to oznaczać.
    Obiektyw Nikkot 70-200/2.8 VR jest w USA niedostępny od początku roku. Dopiero teraz się pokazał.
    To coś musi oznaczać
    Poprzedniego Canona pokazano szumnie na targach, po czym po rozpoczęciu sprzedaży wycofano go ze sklepów i przez pewien czas nie można go było kupić.
    To też coś oznaczało
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Strona 77 z 95 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów