art44 w takim razie sprawdz ceny Delty w stanach jak porównujesz tamte cenyjest jeszcze kwestia doliczenia VAT-u i cła i sprawa nie jest już taka różowa tym bardziej przesyłka za oceanu też trochę kosztuje
![]()
Szukaj
art44 w takim razie sprawdz ceny Delty w stanach jak porównujesz tamte cenyjest jeszcze kwestia doliczenia VAT-u i cła i sprawa nie jest już taka różowa tym bardziej przesyłka za oceanu też trochę kosztuje
![]()
Ejże! No - to jest już trochę demagogia! Ja się odniosłem do ceny 1000zł za MB-D10, którą podałeś w odniesieniu do ceny Delty (275zł). Wskazałem na mozliwość nabycia oryginału za około 600zł (ja za tyle kupiłem), co w porównaniu do Delty w Polsce brzmi juz znacznie lepiej.
Rzecz prosta, że Delta w USA jest jeszcze tańsza, ale tego nie brałem pod uwagę i nie sprawdzałem.
Z ciekawości - Ty patrzyłeś?
Jak pisałem wyżej miałem oryginał za ok. 600zł z dostawą na miejsce. Cłem, VATEM i kosztami przesyłki się w ogóle nie przejmowałem. Zakupił mi to jeden z Forumowiczów, człowiek, którego znałem i znam tylko z e-maili.
Na szczęscie okazał się dostawcą rzetelnym.
Sprawa jest superprosta, gdy masz kogoś zaufanego (rodzina, przyjaciel) w Stanach (albo w UK, a tam to jz każda rodzina chyba ma), kto Ci to może przywieźć.
Wtedy masz tego gripa za 480zł (może gdzieś jest jeszcze taniej, nie sprawdzałem...) - i wtedy nie wahałbym sie już ani chwili.
Art
D300 / D810 / F70 + Nikkory
dokłądnie, ja sprowadzam gripy po 630 zł z dostawą do domu. Tylko sie czeka z 3 tyg a na to nie mam cierpliwości. Wychodze z założenia ze jak mi delta padnie i zamowie sobie z usa to i tak taniej to wyjdzie jak orginalny w polsce.
A delta jest ładna i naprawde dobrze wygląda na body, ergonomia tez jest poprawiona i o wiele lepsza budowa niz w wersjach starszych.
Ja jak kupilem gripa Delty do D80 bylem z niego zadowolony (chociaz po czasie cos nie stykalo, cos latalo) szczegolnie ze uwazalem ze oryginalny jest za drogi (aczkolwiek oryginalnego w reku nie mialem.
Do D300 kupilem orygianlony ze stanow wyszlo mnie kolo 510zl, i moze zamiennik D300 jest lepiej wykonany niz zamiennik D80 ale to jest niebo a ziemia...
MB-D10 to juz nie jest kawalek plastiku... to kawal stopu magnezowego ktory jest uszczelniony do tego genialnie lezy w reku i nie ma problemow ze pucha ci sie z lapy wyslizgnie... co przy delcie D80 mylo zmora.
Takze uwazam ze jak ktos uwaza ze 300zl na gip moze wydac... i faktycznie bedzie go uzywal (robil zdjecia w pionie) a nie kupuje go tylko po to by miec 8kl/s (czasem tylko po to by miec) to niema sensu brac delty tylko lepie te 200zl doplacic.
Nikon D300 + MB-D10 | S 10-20mm 4-5.6 | S 70-200mm 2.8 | S 18-50mm 2.8 Macro | N 35mm 1.8D | SB-800 | SB-28
no tak, delta do tego sie nie nadajerobil zdjecia w pionie![]()
Witam. Mam nadzieje ze wszyscy doczytali ze 8kl/s to dopiero z duzym aku takim jak w nikonie D3 bo sam grip to tylko dodatkowa bateria i tyle , wiec jak sie podliczy grip 985pln + 450 DO 550 bateria (zalezy gdzie kupujecie) + 890 pln ładowarka do tego aku + specjalna zaslepka do bateri do gripa za 300pln. wychodzi.....DUZO , ale znalazlem sposob ktory polecam . mozna kupic zestaw ( a wlasciwie sprowadzić z niemiec) w ktorego skład wchodzi to wszystko plus dodatkowo wszystkie mozliwe koszyczki i szybka ładowarka koszt kompletu w dobrym sklepie w ktorym ja wszystko kupuje to 1490 pln!!!!!!!!! szok tak duzo i oryginalnie za tak niewiele, pisze to bo naprawde warto . uzytkowo jest to bardzo wygodne i szybkosc jest sssssszybka
pozdrawiam
Janusz
Skontaktuj się z nami