Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    WODZISŁWA ŚL

Domyślnie

Witam mam załadowany ten kosmiczny i szkaradny grip który po dwóch dniach okazał się całkiem fajny fajno się go trzyma i robi za VR kę jeżeli ktoś go ma to wymieniłbym parę zdań na temat działania parę spraw jest dla mnie nie jasne ..pozd sorki może nie jasno się wyraziłem mam to MBD-10FV CZYLI KOSMICZNY ZAMIENNIK lecz mam pytanie ponieważ to mój pierwszy grip to chciałbym do końca zrozumieć czy on doładowuje aku w body czy też najpierw ma wykończyć aku w np jednej z komór ponieważ tam są dwie ustawienia w aparacie d11 ustawione na wyczerpanie niby aku w gripie faktem jest iż po załączeniu gripa wskazywało np o 3% wyższe naładowanie w body lecz po sprawdzeniu bateri ta w body była czerpnięta a ta w gripie nic a nic i teraz do końca nie rozumię działania tego ustrojstwa pozd
    Ostatnio edytowane przez rex rex ; 21-07-2008 o 20:09

Domyślnie

Hej,

Właśnie odebrałem zamiennik z delty, pomyślałem, że podziele sie spostrzeżeniami

- plastikowy to fakt - ale zaskakująco solidne robi wrażęnie, nie skrzypi itp. [in plus]
    - nieco sie chiał gibać po podpięciu do body - sprawe załatwił kawałek przekłądki z kartonika (to miałem akurat pod ręką) [in minus - ale mały]
    - działa 100% bez issue, spust fajny podobny do tego w body, choć pierwszy krok (AF) nie jest wyraźnie wycówalny [in plus]
    - robi 9fps na akumlatorach "paluszkach" - [in plus] (fajnie to brzmi oj fajnie)
    - uchwyt nie ogumowany [in minus] ale trzyma sie przyzwoicie - zobaczymy jak na mokrej łapie.
    - nie ma z dołu mocowania do paska na szyje jak ma grip np do c5d - nie wiem czy oryginał to ma ale brakuje mi tego bo to sprytny patent jest [in minus]

podsumowując:
    poniżej 300pln z dostawą, jak dla mnie super na tak. Chiałbym miec oryginała ale ta różnica w cenie sprawiła że mam za to 35/2

polecam,
    pozdrawiam,
    TymancjO /Tomasz Tomanek/
    głównie |D800|D700|80-200/2.8|85/1.8|17-35/2.8|
    "...to jest moja wina, i moge ja zwalić na kogo chcę!" Homer Simpson

Domyślnie

a ja mam pytanie do osob co maja gripa delty i sa z warszawy. Chetnie przy piwku bym obmacał jak to wygląda.

Domyślnie

ok, kupiłem ta delte do d300. Jak narazie same plusy. Moj egzemplarz jest dobrze spasowany. Nic nie odstaje i nie trzeszczy.
    Korekta tymajco, robi 8 kl/s z gripem.

Baaardzo wygodny, az sie zdziwiłem. Patrzac na cene orginału konczą mi sie powody do jego kupna.

Domyślnie

a jak z uszczelnieniem delty? jest to uszczelnione na tyle by aku szlag nie trafil i nie popalilo wnetrznosci aparatu?

Domyślnie

A mi się po prostu ta delta nie podoba, tak wizualnie ... i już. Zaczynam zbierać różnicę
    NIKON Coolpix S510

Domyślnie

no nie moge zrozumiec ludzi, ktorzy kupuja puche za 4k lub 8k i chca podpiac cos za 275zl
    nie przyszlo Wam do glowy, ze te podrobki nie sa robione z tych samych komponentow? nie sa tak samo uszczelnione? co bedzie jak deszczyk popada i woda dostanie sie do aku?
    oryginal przetestowalem i nie zaluje wydanych 975zl aparat przykryla mi fala morska, uderzylem nim w skaly jak sie posliznalem i...nic. zadnych oznak dziala wysmienicie ponad 3h w deszczu w Harrachovie pod skocznia i woda nawet nie dostala sie miedzy grip a puche

Domyślnie

delta w związku z tym że nie jest magnezowa posiada jeden atut w postaci "kontrolowanej strefy zgniotu" oryginał przekazuję siłę na korpus a delta sam pęka wytracając impet uderzenia

z drugiej strony ja nie rozumiem ludzi, którzy płaco po 1k za "pojemnik na baterie" skoro można mieć tą samą funkcjonalność za mniej niż 1/3 tej kwoty

ja wody w komorze aparatu nie noszę, gwoździ nim nie wbijam czy też orzechów nie rozłupuję (mam do tego inne narzędzia) i za różnicę wolę kupić sobie np. 50/1.4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grudzinsky Zobacz posta
    no nie moge zrozumiec ludzi, ktorzy kupuja puche za 4k lub 8k i chca podpiac cos za 275zl
    a co to zmienia w funkcjonalności aparatu czy oryginał czy nie? Grip popsuje aparat? Jak się grip sam zepsuje to można go odpiąć i dalej robić zdjęcia.
    Są osoby nie fotografujące w deszczu, nie potrzebujące uszczelnień itd.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    (...) z drugiej strony ja nie rozumiem ludzi, którzy płaco po 1k za "pojemnik na baterie" skoro można mieć tą samą funkcjonalność za mniej niż 1/3 tej kwoty
    Zgoda, ale przy odrobinie wysiłku mozna MB-D10 ściągnąc ze Stanów za sześćset kilkadziesiąt złotych (uwzględniając już zarobek sprowadzającego).
    http://www.adorama.com/Search-Result...rchinfo=MB-D10 (240$ !! jak się "kogoś ma", to poniżej pięciu stów!)
    To wciąż niemało, ale przy tej relacji cenowej - kupno Delty staje się nieco mniej atrakcyjne jakby...
    Art
    Ostatnio edytowane przez art44 ; 05-08-2008 o 14:05
    D300 / D810 / F70 + Nikkory

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów