Close

Strona 60 z 371 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 591 do 600 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    No to co z tym aixem było nie tak? Bardzo proszę o konkrety.
    Bardzo Cie przepraszam, ale ja jestem programista Smalltalk i specjalista od grafiki, a Unixa to na obrazku widzialem i dlatego wiem tylko, ze sie wywala i w DB jest kryzys. Powazny. Wiem, bo sie zaostrzylo na najwyzszych szczeblach z tego powodu.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Przeszkadzać nie przeszkadza. Kolega Patio zauważył*tylko (całkiem słusznie), że rynek tzw rozrywki na PC jest nieporównywalny z ofertą na Maćka. Z tym nie ma co dyskutować, bo to jest fakt.
    Rozrywka-rozrywką, ale z tym nagłym, niespodziewanym zarzuceniem 64 bitowego Carbona i wariacką woltą z przejściem na Cocoę, to Apple trochę sobie przegięło (ponoć nie pierwszy raz). Efekt jest taki, że np. 64-o bitowa wersja CS-a pojawi się (jak dobrze pójdzie) przy okazji CS-a 5, i to jak Adobe mocno się spręży - chłopaki mają ponoć do przepisania 4 mln linijek kodu.

Jest to oczywiście pewna abstrakcja, bo przeciętnemu śmiertelnikowi 64 aplikacje są potrzebne jak rybie rower, ale gdybym kupił sobie teraz stację graficzną za 10 tysiów i z uwagi na kretyńskie zagrywy jej wytwórców, którzy bardziej się obecnie koncentrują na iPhonach niż na komputerach (OS X 10.5 był opóźniony pół roku, bo Apple bardziej zależało na dopracowaniu tej zabaweczki) nie mógł wykorzystać w 100% jej potencjału (chyba, że stawiając na niej... p.... Vistę), noooo, to tak czy owak chyba bym zaliczył lekki wqrv...

Moim zdaniem trochę se jednak kręcą bicz na własną d... Swego czasu np. do 3D używano tylko stacji SGI, aż pewnego pięknęgo dnia okazało się że paskudna PC-ta również się od bidy do tego nadaje, no i tak się jakoś dziwnie złożyło, że SGI po jakimś czasie znikło jak sen złoty, chociaż było takie supermega i najprzecudowniejsze...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 24-09-2008 o 22:43

Domyślnie

Czornyj, masz rację. Ale z drugiej strony która firma nie przegina w obecnych czasach? Apple stosunkowo najmniej. Koncentrację na iRzeczach ma za złe Apple wiele osób - trzymiesięczne opóżnienia w aktualizacji Aperture są jedną z przyczyn (poza durnym katalogowaniem) dla których zarzuciłem ten produkt. Trzeba jednak zaznaczyć, że fotografia to nie jedyna dziedzina, w której używa się Maćki. Po roku oczekiwania Avid wreszcie nadrobił zaległości i dopasował*swoje produkty do Leoparda i rzeczonych 64 bitów. Było warto czekać.

Domyślnie

niby tak ale sgi do obslugi swoich maszyn i zainstalowanego na nich softu wymagalo cholerycznie drogich szkolen. swego czasu mielismy jednego sgi w firmie i choc ludzie pracowali na wszystkim to to ku...stwo obsugiwal tylko jeden gosc. inni najwyzej patrzyli
    z mackiem jest troche inaczej. idiota to obsluzy wiec raczej nie ida ta sama droga.
    sgi padlo ze wzgledu na cene i cene specjalistycznych szkolen i cene softu. i jeszcze ( bo bym zapomnial) ze wzgledu na cene

olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Czornyj, masz rację. Ale z drugiej strony która firma nie przegina w obecnych czasach? Apple stosunkowo najmniej. Koncentrację na iRzeczach ma za złe Apple wiele osób - trzymiesięczne opóżnienia w aktualizacji Aperture są jedną z przyczyn (poza durnym katalogowaniem) dla których zarzuciłem ten produkt. Trzeba jednak zaznaczyć, że fotografia to nie jedyna dziedzina, w której używa się Maćki. Po roku oczekiwania Avid wreszcie nadrobił zaległości i dopasował*swoje produkty do Leoparda i rzeczonych 64 bitów. Było warto czekać.
    Tylko oni przeginają w tym sensie, że strasznie wqrvili developerów i narazili ich na straty, a to już nie jest takie bardzo mądre. Dawno, dawno temu Maćków używało się do grafiki, bo PC-ta nadawała się do tego jak gumowy młotek do wbijania gwoździ, a wszystkie sensowne aplikacje były robione pod Makówki - na PC były jakieś zwieszające się ochłapy i Corel, który do dziś straszy mnie w koszmarach. Teraz - o ironio - nowy CS4 jest w pełni 64-o bitowy wyłącznie na blaszakach. Ot, ironia losu - ale jeśli ten trend się utrzyma, to użytkownicy zaczną się trochę wpieniać.

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    niby tak ale sgi do obslugi swoich maszyn i zainstalowanego na nich softu wymagalo cholerycznie drogich szkolen. swego czasu mielismy jednego sgi w firmie i choc ludzie pracowali na wszystkim to to ku...stwo obsugiwal tylko jeden gosc. inni najwyzej patrzyli
    z mackiem jest troche inaczej. idiota to obsluzy wiec raczej nie ida ta sama droga.
    sgi padlo ze wzgledu na cene i cene specjalistycznych szkolen i cene softu. i jeszcze ( bo bym zapomnial) ze wzgledu na cene

olo
    Ja np. planowałem sobie teraz przy okazji zakupu nowego CS4 zrobić prezent na stare lata, zaszaleć i kupić Maczka Pro - bo nigdy nie zapomnę jak byłem szczylem startującym w DTP i pracując na blaszaku z Windowsem 3.11 zobaczyłem Quadrę950 podpiętą do dwóch monitorów na raz i wypchaną 128MB RAM-u, to było wtedy coś tak cudownego i niedostępnego dla śmiertelnika, że dziś uwiedzenie, wykorzystanie i porzucenie na zbitą d... Angeliny Jolie wydaje mi się przy tym zupełnie realnym i prostym pikusiem
    Ale jak toto ma mi potem nie hulać w 64-bitach, to jak ich chrzanię, takie realizowanie marzeń z dzieciństwa traci dla mnie urok
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 24-09-2008 o 23:09

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Ot, ironia losu - ale jeśli ten trend się utrzyma, to użytkownicy zaczną się trochę wpieniać.
    Nie w dźwięku. Tu nadal Mac nie ma sobie równych. Wszystkie ProToolsy są nadal pisane natywnie na Maca - nie wspomnę o rzeszach pluginów. Ale że to forum fotograficzne, więc delikatnie zejdę z offtopu.

Poza tym wszystkim nikt nie wspomniał o jeszcze jednej rzeczy. Od razu zaznaczam, że w PCtach nie siedzę od dawna i moje doświadczenie może lekko trącić myszką. W latach dziewięćdziesiątych Peceta musiałem wymieniać średnio co dwa lata, bo po prostu nie nadążał za softem. Od 1999 roku, po przesiadce z PC na Maca zmiany dokonałem tylko raz: rok temu z G3 na Mac Pro. Przez prawie 10 lat Mac się nie zestarzał. To też jest jakiś wyczyn

Domyślnie

Czornyj jak myslisz czy teraz vista bedzie dobra czy niedobra?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Bardzo Cie przepraszam, ale ja jestem programista Smalltalk i specjalista od grafiki, a Unixa to na obrazku widzialem i dlatego wiem tylko, ze sie wywala i w DB jest kryzys. Powazny. Wiem, bo sie zaostrzylo na najwyzszych szczeblach z tego powodu.
    Gniewać się nie gniewam, zaciekawił mnie Twój stanowczy ton, że to wina unixa, a teraz piszesz, że to problem z db A to przecież nie to samo. Nie chcąc dalej zaciemniać wątku i robiąć OT kończę Ale jakbyś miał jakieś info co padło w aixie, to chętnie posłucham
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez matka997 Zobacz posta
    Czornyj jak myslisz czy teraz vista bedzie dobra czy niedobra?

O ironio - może się okazać, że ludzie będą instalowali ją na maczkach:

Cytat Zamieszczone przez Schewe,Sep 25 2008, 12:40 AM
    Do you have any friggin' clue what's involved in moving Photoshop from Carbon to Cocoa APIs?

We'll be REAL LUCKY if they get it done in the Photoshop CS5 time frame (on average, an 18 month cycle). They've had their top engineers (the super-geeks) working on it from the moment Adobe found out about it last year in spite of having to do major work on CS4 for both platforms.

It took two friggin' years to move from CodeWarrior to Xcode so they could get 4 million lines+ of code just to compile as a Universal Binary under Xcode (and a lot of work by Apple to get Xcode to compile a big project). Still, people complained it took so long and blamed Adobe (not Apple)

What you want isn't realistic or possible given what Apple has done to Adobe this time around.

You want 64 bit computing? Get a CS4 Win license and Vista 64 (don't even screw around with XP 64) the MacPros run Vista really, really fast...
    [snapback]224131[/snapback]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    a teraz piszesz, że to problem z db
    DB to Deutsche Bahn.
    Nikon F-501, Canon 30D

Strona 60 z 371 PierwszyPierwszy ... 1050585960616270110160 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów