Close

Strona 50 z 234 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 3702

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Mam MBP z Santa Rosa jeszcze. Nie mam problemów. Nie jestem zagorzałym fanem, czego właśnie dowodem są moje wpisy.
    Nie wyobrażam sobie pracy na czymś innym ale jednocześnie nie jestem zaślepiony i nie modlę się do obrazków Jobsa przed snem... ani z samego rana.

Domyślnie

lookash - w imaczu 24" była jak najbardziej matryca H-IPS podświetlana CCFL (nie polecam), to raz. w imaczach 21 i 27" są matryce H-IPS podświetlane pseudo-białymi LED, to dwa. Apple ma autentyczne problemy z wyświetlaczami w tych modelach, na zachodzie są nawet na tą okazję jakieś cashbacki - to trzy.

Reasumując - naprawdę dobry monitor do zastosowań o krytycznym znaczeniu barwy to NEC, Eizo, Quato, LaCie - koniec. Jeśli chodzi o wyświetlacze Apple, to nie ma w nich nic, o czym chciało by się pisać w entuzjastycznych listach do rodziny.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Reasumując - naprawdę dobry monitor do zastosowań o krytycznym znaczeniu barwy to NEC, Eizo, Quato, LaCie - koniec. Jeśli chodzi o wyświetlacze Apple, to nie ma w nich nic, o czym chciało by się pisać w entuzjastycznych listach do rodziny.
    Tu muszę zaprotestować! Jest jednak coś o czym możnaby wspomnieć w listach.
    Wygląd. Są piękne! Szkoda, ze tak pięknie już nie świecą...

Domyślnie

lookash - w imaczu 24" była jak najbardziej matryca H-IPS podświetlana CCFL (nie polecam), to raz. w imaczach 21 i 27" są matryce H-IPS podświetlane pseudo-białymi LED, to dwa. Apple ma autentyczne problemy z wyświetlaczami w tych modelach, na zachodzie są nawet na tą okazję jakieś cashbacki - to trzy.

Coś tam było ze w którymś była gorsza matryca - w takim razie wychodziłoby że w 20" No oczywiście wiadomo, że do zastosowań profesjonalnych zdecydowanie wybierze się zewnętrzny monitor firmy która specjalizuje się w owych rozwiązaniach. Twierdze jednak iż do zastosowań amatorskich (a zakładam że adamtg do takich potrzebuje - inaczej wybierałby sprzęt pod dane potrzeby profesjonalne) są one jak najbardziej ok

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Nie wiem może ja jestem z innej planety ale dla mnie wymienione technologie jak eSATA RAID i w zasadzie pomału ale już SSD to obowiązujące dziś standardy a nie pieśń przyszłości czy fajerwerki
    Słowa fajerwerji użyłem w przenośni. Oczywiście że fajnie mieć te funkcje w komputerze, ale da się bez nich żyć. I trzeba odpowiedzieć sobie na pytanie czy są aż tak potrzebne by przesądziły o danym modelu komputera. Dla mnie osobiście eSATA, ba nawet FW800 byłoby teraz zbędne. Zewn dysków używam jedynie jako backup, i czy zrobi mi się on w 15 czy 30min, nie robi mi to różnicy Co innego gdy ktoś tworzy muzyke lub montuje filmy - wtedy prędkość jest to jeden z priorytetów.
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Design Apple to klasa sama dla siebie i moim zdaniem za samo wzornictwo ten sprzęt wart jest swojej ceny, ale to nie ma nic do rzeczy.

Domyślnie

Czornyj, Ty mi lepiej napisz coś o EPSONIe 1400 względem P50. Coś czuję, że jesteś tu fachowcem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nazca Zobacz posta
    Czornyj, Ty mi lepiej napisz coś o EPSONIe 1400 względem P50. Coś czuję, że jesteś tu fachowcem.
    Teoretycznie to to samo - w praktyce trudno powiedzieć. Dla przykładu - Epson robi 2880 i 3880, które mają ten sam zestaw kolorantów, praktycznie taką samą jakość druku, ale pozatym 2880 to delikatna, masowo produkowana drukarka amatorska, a 3880 to solidna, ręcznie składana z zegarmistrzowską precyzją i kalibrowana sztuka w sztukę drukara godna noszenia miana Stylus Pro. Więc uzyskiwane efekty są z grubsza takie same, natomiast 2880 rozpadnie się po przebiegu, który dla 3880 będzie lekką rozgrzewką.

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    Coś tam było ze w którymś była gorsza matryca - w takim razie wychodziłoby że w 20" No oczywiście wiadomo, że do zastosowań profesjonalnych zdecydowanie wybierze się zewnętrzny monitor firmy która specjalizuje się w owych rozwiązaniach. Twierdze jednak iż do zastosowań amatorskich (a zakładam że adamtg do takich potrzebuje - inaczej wybierałby sprzęt pod dane potrzeby profesjonalne) są one jak najbardziej ok
    Zgadza się - w starych imaczach alu 20" była matryca TN.
    Nawet w zastosowaniach amatorskich stroboskopowo mrygający wyświetlacz z żółtymi zafarbami (wada fabryczna nowych imaczy 27") może być lekko irytujący
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 03-03-2010 o 00:39

Domyślnie

Zgadza się - w starych imaczach alu 20" była matryca TN.
    Nawet w zastosowaniach amatorskich stroboskopowo mrygający wyświetlacz z żółtymi zafarbami (wada fabryczna nowych imaczy 27") może być lekko irytujący
    Mówimy tu o sprawnych sztukach oczywiście Sam fakt usterki portafi już irytować - obojętnie jakiej
    Nikon, Apple, Wacom
    LukaszBerlinski.pl | Mój blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lookash Zobacz posta
    Mówimy tu o sprawnych sztukach oczywiście Sam fakt usterki portafi już irytować - obojętnie jakiej
    No to z tą sprawnością coś ewidentnie jest grubo nie tak - Apple zaraz po wprowadzeniu nowego modelu wypuścił dwa firmware update-y mające przeciwdziałać mryganiu i żółtaczce, a do tego oferował zwrot 15% wartości sprzętu użytkownikom feralnych imaczów.

Osobiście mimo wszystko nie rekomendowałbym tego usrojstwa na prawo i lewo, nawet amatorom. Zresztą amatorzy potrafią być dużo bardziej wymagający niż najprofesjonalniejsi profesjonaliści.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 03-03-2010 o 00:50

Strona 50 z 234 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100150 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów