Pawle - to nie tak - głównie robię zdjęcia, głównie podczas wyjazdów w bliższe lub dalsze miejsca - w 95% poświęcam czas na robienie fotek i choć nie robię zaczajek na ptaki to na niektóre ujęcia potrafiłem czekać 12 czy nawet grubo ponad 24 godziny albo leźć w to samo miejsce 4 razy o różnych porach dnia i nocy. Właśnie wtedy najczęściej rezgynowałem z zabierania kamery video bo uważałem ją za mikry dodatek do zdjęć. I to właśnie wtedy funkcjonalności video brakowało mi najbardziej, jak lazłem na Tikal o pónocy z całym sprzętem + latarki do oświetlania (był nów i kompletnie było czarno) to o kamerze nawet nie pomyślałem a wiem, że materiał byłby zajefajny.
Więc nie dlatego, że chcę kręcić filmy to kupię C5D mkII - właśnie na odwrót - ponieważ ich kręcić nie chcę ale są momenty które chciałbym mieć w postaci video.
Angole mówią "less for more" - rób mniej by osiągnąć więcej. Z Ameryki środkowej przywieźliśmy 12h materiału video, do tej pory obrobiłem pierwszą godzinę - bo mi się nie chce tego ruszać. Z video w aparacie przywiózłbym pewnie ze 2 godziny i juz dawno miałbym zmontowany film. A poza tym nie podoba mi się obraz gdzie właściwie wszysstko i zawsze jest w GO - takie są kamerki poziomu konsumenckiego.
Więc pewnie mam tak samo jak ty - jako dodatkowa funkcjonalność - tylko tyle i aż tyle.
Grzegorz
Szukaj

Skontaktuj się z nami