Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Las BW

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez futrzak Zobacz posta
    1. Wali się na prawo - i to poważnie się wali - trzeba by wyprostować.
    Sorry Winnetou, ale ja nie mam wpływu na uksztaotwanie terenu w mojej okolicy, zdjęcie robione na statywie z poziomicą i napewno jest poziomo...
    Pentax *istDS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez David012 Zobacz posta
    Sorry Winnetou, ale ja nie mam wpływu na uksztaotwanie terenu w mojej okolicy
    He he he - a drzewa w środku lasu rosną wszystkie pochylone w jedną stronę i pod podobnym kątem Anomalia grawitacyjna ?

Domyślnie

To ty nie wiesz, że tam skąd pochodzę są takie "specjalne" drzewa, dokładnie Sosny Praworosty(Sosnus praworostus)
    Pentax *istDS

Domyślnie

w scenopisie było napisane ihhhhhih , a co do zdjęcia to faktycznie szaro i tak jakoś bez wyrazu

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

No, uczę się, ale powiedzcie jak zrobic dobre BW?
    ja do tego dochodziłem blisko rok czasu

pochwalę Cię, w miarę dobry kadr
    obróbka leży

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    pochwalę Cię, w miarę dobry kadr
    Dzięki, zaszczyt niewątpliwie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    obróbka leży
    Bywa, jaki program lepszy, PS(PhotoShop) czy PSP(PaintShop Pro), a może darmowy GIMP?
    Pentax *istDS

Domyślnie

Co do samego zdjęcia nie będę się już odnosić. To co najważniejsze koledzy już powiedzieli.

Ale jeśli chcesz się uczyć konwersji zdjęć do czerni i bieli to polecam to miejsce

W learning zone, autor tej strony podzielił się kilkoma ciekawymi technikami, od kuchni pokazując jak pracuje ze swoimi zdjęciami. Mają tam też całkiem fajne forum poświęcone tylko fotografii czarno białej. Jakosc prezentowanych prac jest bardzo różna, ale kilka osób trzyma niezły poziom. Takze poelcam wszystkim

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mosquito Zobacz posta
    Co do samego zdjęcia nie będę się już odnosić. To co najważniejsze koledzy już powiedzieli.

Ale jeśli chcesz się uczyć konwersji zdjęć do czerni i bieli to polecam to miejsce

W learning zone, autor tej strony podzielił się kilkoma ciekawymi technikami, od kuchni pokazując jak pracuje ze swoimi zdjęciami. Mają tam też całkiem fajne forum poświęcone tylko fotografii czarno białej. Jakosc prezentowanych prac jest bardzo różna, ale kilka osób trzyma niezły poziom. Takze poelcam wszystkim
    Hmmmm... Stronka jak widzę in english, poradzę sobie, coś tam umiem

Dzięki bardzo, napewno wam nikt za tą pomoc nie płaci?? Hehe uwielbiam taką bezinteresowną pomoc, no może troszkę interesowną bo statystyki se porpwaiwacie
    Pentax *istDS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jarek76 Zobacz posta
    I to jest właśnie przykład na kiepsko zrobione BW
    po wczorajszej awanturze w dziale GIEŁDA dla odmiany zgadzam się z Modem

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Bywa, jaki program lepszy, PS(PhotoShop)
    Przyzwyczaj się do obróbki RAWów. Przetestowałem już wszystkie softy i jednak najlepiej wypada ACR.
    Odnośnie samej konwersji b/w - moim zdaniem najistotniejszym czynnikiem jest informacja o kolorach zawarta w profilu RGB. Nad intensywnością kolorów jesteś w stanie zapanować na etapie wołania RAWa - inaczej przyszykowuje się zdjęcie kolorowe a całkowicie inaczej fotografię pod b/w. Kanały R,G i B możesz do woli mieszać. Następnym ważnym elementem jest kontrast i jasność - najlepsze efekty uzyskasz bawiąc się krzywymi. Pozdrawiam

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów