Close

Strona 37 z 95 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 950
    seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    z perspektywy czlowieka, ktory sie para krajobrazem, jest to dla mnie calkowicie zrozumiale. zamiast placic za pierdylion fps-ow i punktow AF, place za rozdzielczosc przy niskich czulosciach. jak najbardziej logiczne. rozdzielczosc sie przyda do drukow w rozmiarze kalendarzowym a fps, z mojego punktu widzenia, moze sie konczyc na wartosci 1/10 (klatka na dziesiec sekund). no dobra, 3fps do bracketingu pod doroczny HDR moge miec. moze mi sie nawet zdarzy czesciej zrobic
    analogicznie AF. pod katem krajobrazu to zbedny luksus. lepsza dobra matowka i szkla z porzadnym pierscieniem i skala nastawiania ostrosci
    w zestawieniu z treścią stron 51/52 z http://forum.nikon.org.pl/showthread...=66689&page=52

może mi ktoś powiedzieć jaka jest prawda? bo zaczyna mi się wydawać, że te duże ilości mpx chyba jednak w duzej mierze są do napawania się detalem, ale przy ogladaniu cropów na monitorze. Dość logiczne jest, że ogladam B1 z dość dużej odległości więc różnicy może nie być. szkoda ze nie mam 2 takich samych scen np 12 i 21 mpx, tyle że wydrukowanych, wtedy byłoby można zobaczyć prawdę.

Domyślnie

swiatlo, jak chcesz aparat tylko do krajobrazu, to bierz 5d2, masz więcej mpx a obraz na niskich iso powinien jaja urywać
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    a obraz na niskich iso powinien jaja urywać
    To może nie być najlepszy argument za tym wyborem
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    swiatlo, jak chcesz aparat tylko do krajobrazu, to bierz 5d2, masz więcej mpx a obraz na niskich iso powinien jaja urywać
    Mam tylko nadzieję że adminy NKP się na mnie nie obrażą i nadal pozwolą mi publikować zdjęcia tutaj na NKP.
    Bo na CB są takie napuszone typy że tam zamieszczać zdjęć nie mam zamiaru

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

swiatlo, jakbys jeszcze nie zauwazyl to Canonierzy publikuja tu swoje prace i nikt nie placze - ba! wiekszosc bije brawo wiec sie nie martw chyba, ze zaczniesz produkowac czerstwiaki - wtedy rozowa czapka, deportacja na CB itp

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Mam tylko nadzieję że adminy NKP się na mnie nie obrażą i nadal pozwolą mi publikować zdjęcia tutaj na NKP. ...
    Kup jakiegoś MF Nikkora i po problemie
    Wini
    Zakupy świąteczne dla 25 członków rodziny robię 24 Grudnia,na stacji benzynowej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Mam tylko nadzieję że adminy NKP się na mnie nie obrażą i nadal pozwolą mi publikować zdjęcia tutaj na NKP.
    Bo na CB są takie napuszone typy że tam zamieszczać zdjęć nie mam zamiaru
    [IRONIA MODE ON] absolutnie nie będziemy jako moderatorzy pozwalać zamieszczać tutaj zdjęć zrobionych innymi aparatami niż Nikony - zaraz je będziemy kasować i banować użytkowników [IRONIA MODE OFF]
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    [IRONIA MODE ON] absolutnie nie będziemy jako moderatorzy pozwalać zamieszczać tutaj zdjęć zrobionych innymi aparatami niż Nikony - zaraz je będziemy kasować i banować użytkowników [IRONIA MODE OFF]
    Ja z tego miejsca uroczyście oświadczam, że gdy tylko zauważę, że ktoś publikuje zdjęcia z Canona, od razu doniosę poprzez system wiadomości prywatnych tudzież komunikator GG do moderatora(ów) o zaistniałej sytuacji. I osobiście dopilnuję by zostały wyciągnięte konsekwencje wobec takiego delikwenta. Kara śmierci to może przesada, ale zakucie w dyby na okres 48h wydaje się być karą odpowiednią. Dodatkowo błyskanie po oczach SB-800 (bez dyfuzora) co jakiś czas...
    Oczywiście spalenie sprzetu spod znaku C to proforma i zostanie dokonane podczas wykonywania kary na oczach skazanego.

Podpisano - Przemysław

seth
    Gość

Domyślnie

halo! może mi ktoś wyjaśnić co jest takiego w fotografii krajobrazu, że rozdzielczość jest taka ważna?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seth Zobacz posta
    halo! może mi ktoś wyjaśnić co jest takiego w fotografii krajobrazu, że rozdzielczość jest taka ważna?
    jaja sobie robisz?
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 37 z 95 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów