jedno jest pewne..obraz z łopaty 5d mkII będzie bardzo bardzo dobry (musi)..o to chodzi..w studio nie będzie miał równych sobie
Szukaj
jedno jest pewne..obraz z łopaty 5d mkII będzie bardzo bardzo dobry (musi)..o to chodzi..w studio nie będzie miał równych sobie
instagram.com/darkroomnightlife
Ale 85/1.8 jest ostry na pełnej dziurce. To fajne szkło. Poza tym na cele prezentacji powinni przymnkąć. To właśnie pokazuje, jak w dupie mają sample. Powinno im zależeć na pokazaniu się z jak najlepszej strony. A oni cyk byle jak i po zabawie.
Pewnie. Nie gadaliśmy tylko dawno i nie wiedziałem, czy nie wskoczyłeś na coś nowszego. Obrodziło u Was w obozie nieco przecieżJa mam ciągle 20D zresztą - tak a propo
![]()
Pusta torba team
BLOG
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
pozdrawiam
Paweł
Fajne, nie fajne - jest tak ostre, jak widać to na pierwszym samplu.
To jak w końcu? Skoro jest ostry przy pełnym otwarciu, to po co przymykać?A skoro jednak powinni przymykać, to chyba znaczy, że na 5.6 jest lepiej niż na 1.8? Wietrzę tu wewnętrzną sprzeczność.
Przykład ze strony Canona wcale nie jest zrobiony na "odwal się". Modelka jest uczesana, przyzwoicie oświetlona - dodatkowo pokazuje typowe ślubne zastosowanie i daje efekty jakich można się normalnie spodziewać, a nie wyżyłowane do ostateczności sample, których się potem nie da powtórzyć. Sample na stronach producenta nie pokazują jaką maksymalną rozdzielczość ma para szkło-matryca, bo wtedy byłyby zdjęcia tablic testowych, a nie ładnych dziewczyn.Przedstawiają typową sytuację zdjęciową i typowy efekt. Dla mnie jest to dobre podejście.
A ja wietrzę czepialstwoNawet, jeśli jest ostro z 1.8, to zawsze będzie ostrzej z domknięciem. Sampel ze strony Canona jest źle wyostrzony i wygląda na lekki FF. Przy tej GO to wystarczy, żeby położyć zdjęcie.
Myślisz, że fot z DPREVIEW nie da się powtórzyć?Portret nie musi być walony z pełnej dziurki. Nie chodzi o to, żeby robić czary mary, ale sample powinny być dobrze wyostrzone, trafić powinien AF, szkło nieco domknięte (2.8 styka) i będzie jak w życiu. Na pełnej z takiej odległości rzadko się robi foty nie?
Ale portret na FF 85 i 1.8 przy tej odległości nie jest typowym podejściem. Poza tym sample nie mają pokazywać rozdziałki szkieł, ale mają zachęcać. A te na stronie Canona zniechęcają raczej![]()
Pusta torba team
BLOG
135 2.8 to ma być jasna stałka? Wolnego, Panowie!![]()
Skontaktuj się z nami