Close

Strona 27 z 95 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 950
    Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

jedno jest pewne..obraz z łopaty 5d mkII będzie bardzo bardzo dobry (musi)..o to chodzi..w studio nie będzie miał równych sobie
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    jedno jest pewne..obraz z łopaty 5d mkII będzie bardzo bardzo dobry (musi)..o to chodzi..w studio nie będzie miał równych sobie
    w każdym razie do 08.11.08
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez glenio Zobacz posta
    Na pewno też dla uzyskanej ostrości nie miał znaczenia fakt, że pierwszy przykład jest na 1.8 (pełna dziura), a drugi po przymknięciu do 5.6

Jeśli już podajemy przykłady, które mają czegokolwiek dowodzić, to niech będą one porównywalne.
    Ale 85/1.8 jest ostry na pełnej dziurce. To fajne szkło. Poza tym na cele prezentacji powinni przymnkąć. To właśnie pokazuje, jak w dupie mają sample. Powinno im zależeć na pokazaniu się z jak najlepszej strony. A oni cyk byle jak i po zabawie.

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    miklo przecież to nadal bardzo dobry aparat
    Pewnie. Nie gadaliśmy tylko dawno i nie wiedziałem, czy nie wskoczyłeś na coś nowszego. Obrodziło u Was w obozie nieco przecież Ja mam ciągle 20D zresztą - tak a propo
    Pusta torba team
    BLOG

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    w każdym razie do 08.11.08

08.11.08 -> chyba nie wiem co się ma stać tego dnia?? apokalipsa??

Domyślnie

08.11.08 -> chyba nie wiem co się ma stać tego dnia?? apokalipsa??
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...&postcount=211
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Ale 85/1.8 jest ostry na pełnej dziurce. To fajne szkło.
    Fajne, nie fajne - jest tak ostre, jak widać to na pierwszym samplu.
    Cytat Zamieszczone przez miklo Zobacz posta
    Poza tym na cele prezentacji powinni przymnkąć.
    To jak w końcu? Skoro jest ostry przy pełnym otwarciu, to po co przymykać? A skoro jednak powinni przymykać, to chyba znaczy, że na 5.6 jest lepiej niż na 1.8? Wietrzę tu wewnętrzną sprzeczność.

Przykład ze strony Canona wcale nie jest zrobiony na "odwal się". Modelka jest uczesana, przyzwoicie oświetlona - dodatkowo pokazuje typowe ślubne zastosowanie i daje efekty jakich można się normalnie spodziewać, a nie wyżyłowane do ostateczności sample, których się potem nie da powtórzyć. Sample na stronach producenta nie pokazują jaką maksymalną rozdzielczość ma para szkło-matryca, bo wtedy byłyby zdjęcia tablic testowych, a nie ładnych dziewczyn. Przedstawiają typową sytuację zdjęciową i typowy efekt. Dla mnie jest to dobre podejście.

Domyślnie

To jak w końcu? Skoro jest ostry przy pełnym otwarciu, to po co przymykać? A skoro jednak powinni przymykać, to chyba znaczy, że na 5.6 jest lepiej niż na 1.8? Wietrzę tu wewnętrzną sprzeczność.
    A ja wietrzę czepialstwo Nawet, jeśli jest ostro z 1.8, to zawsze będzie ostrzej z domknięciem. Sampel ze strony Canona jest źle wyostrzony i wygląda na lekki FF. Przy tej GO to wystarczy, żeby położyć zdjęcie.

Przykład ze strony Canona wcale nie jest zrobiony na "odwal się". Modelka jest uczesana, przyzwoicie oświetlona - dodatkowo pokazuje typowe ślubne zastosowanie i daje efekty jakich można się normalnie spodziewać, a nie wyżyłowane do ostateczności sample, których się potem nie da powtórzyć.
    Myślisz, że fot z DPREVIEW nie da się powtórzyć? Portret nie musi być walony z pełnej dziurki. Nie chodzi o to, żeby robić czary mary, ale sample powinny być dobrze wyostrzone, trafić powinien AF, szkło nieco domknięte (2.8 styka) i będzie jak w życiu. Na pełnej z takiej odległości rzadko się robi foty nie?

Sample na stronach producenta nie pokazują jaką maksymalną rozdzielczość ma para szkło-matryca, bo wtedy byłyby zdjęcia tablic testowych, a nie ładnych dziewczyn. Przedstawiają typową sytuację zdjęciową i typowy efekt. Dla mnie jest to dobre podejście.
    Ale portret na FF 85 i 1.8 przy tej odległości nie jest typowym podejściem. Poza tym sample nie mają pokazywać rozdziałki szkieł, ale mają zachęcać. A te na stronie Canona zniechęcają raczej
    Pusta torba team
    BLOG

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto

Domyślnie

oby AF-S 24/1.4 AF-S 35/1.4 AF-S 50/1.2 AF-S 85/1.4 AF-S 135/2.8
    to by było wielkie

Domyślnie

oby AF-S 24/1.4 AF-S 35/1.4 AF-S 50/1.2 AF-S 85/1.4 AF-S 135/2.8
    to by było wielkie
    Żebyś czasem nie dostał pięciu jasnych stałek na raz od Nikona...

Domyślnie

135 2.8 to ma być jasna stałka? Wolnego, Panowie!

Strona 27 z 95 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów