Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: ile warte

Domyślnie

Jesli ma Cie to kosztowac 2300pln to sie w ten zestaw nie pchaj - imo wyrzucenie pieniedzy w bloto.

Cudo na kiju niewiadomego pochodzenia, temperatury barwowej i specyfikacji pewnie nie trzyma w najmniejszym stopniu, z gwarancja pewnie beda cyrki itd itp.

Juz lepiej chyba w jakiegos w miare sprawdzonego chinczyka firmy quantuum zainwestowac - przynajmniej masz gwarancje(doslowna tez) ze blyskac bedzie jak powinno za ta cene a i z calkiem sensownym osprzetem nie bedzie najmniejszego problemu.

http://www.quantuum.pl/index.php?lang=pl&kat=1&off=k0

No chyba ze masz znajomych w uk - Bowens Esprit Gemini GM500 Head to tylko £355.99 a jakosc podobno z zdecydowanie innej ligi.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 18-09-2008 o 04:36
    Canon 200/2 to jedyna rzecz która mnie trzyma przed przejściem na d700, brak sensownego FF w canonie to jakiś ponury żart.

sailor
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wojkij Zobacz posta
    Cudo na kiju niewiadomego pochodzenia, temperatury barwowej i specyfikacji pewnie nie trzyma w najmniejszym stopniu, z gwarancja pewnie beda cyrki itd itp.
    Juz lepiej chyba w jakiegos w miare sprawdzonego chinczyka firmy quantuum zainwestowac - przynajmniej masz gwarancje(doslowna tez) ze blyskac bedzie jak powinno za ta cene a i z calkiem sensownym osprzetem nie bedzie najmniejszego problemu.
    a powiedz mi na jakiej zasadzie jest sprawdzony quantuum a boling nie? przeciez to ta sama chinska fabryka tlucze... ewentualnie ta w sasiedniej wiosce. jedno i drugie chinskie, jedno i drugie serwisowane w polsce.
    wazne by bylo nowe i z gwarancja sprzedawcy

No chyba ze masz znajomych w uk - Bowens Esprit Gemini GM500 Head to tylko £355.99 a jakosc podobno z zdecydowanie innej ligi.
    bowens to inna polka .. zarowno cenowa jak i jakosciowa. ale polecam

Domyślnie

Hm no cóż, mimo niewielu opinii na tak i braku czasu oraz kasy podejmę jednak ryzyko zakupu, tym bardziej że mam zapewnienie że w razie jakiejkolwiek usterki dostanę sprzęt na zastępstwo na czas naprawy, dystrybutor jest na miejscu, cena jeszcze się poprawiła (inne -koleżeńskie źródło). A głównym powodem takiej decyzji jest dość płaski rozmiar softów oraz tych główek, które są krótsze o 20-30cm od tradycyjnych lamp, przy moim wąskim pomieszczeniu ma to wielkie znaczenie. Używam na razie boomów więc i waga jest istotna no i po kilku dniach skakania jak wiewiórka po drabince, doceniłem zalety sterowania z jednego miejsca. Ryzykantem byłem zawsze i w większości przypadków nie żałowałem, mam nadzieję że tym razem będzie podobnie- przecież to nie jest sprzęt na całe życie, kiedyś zostanie np. sprzętem rezerwowym.
    Jeśli chodzi o temp. barwową to chyba nie ma tak wielkiego rozrzutu by sobie z tym nie poradzić w nefie?

Gdyby ktoś znał lepsze rozwiązanie (startowe) to byłbym bardzo wdzięczny za sugestię, kasy jeszcze nie wpłaciłem więc mam jeszcze trzy -cztery dni.
    N itepe.

Domyślnie

odgrzebie watek
    kupiles te lampy? jesli tak to czy moglbys podzielic sie wrazeniami (a przy okazji zrodlem zakupu i cena

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marszull Zobacz posta
    odgrzebie watek
    kupiles te lampy? jesli tak to czy moglbys podzielic sie wrazeniami (a przy okazji zrodlem zakupu i cena
    Tak mam ten sprzęt całkiem nieźle się zachowuje ale nie miałem czasu jeszcze gruntownie go przetestować. Przede wszystkim wielka wygoda że regulacja jest pod ręką.
    N itepe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PeeZeet Zobacz posta
    Tak mam ten sprzęt całkiem nieźle się zachowuje ale nie miałem czasu jeszcze gruntownie go przetestować. Przede wszystkim wielka wygoda że regulacja jest pod ręką.
    A może do teraz już udało Ci się go przetestować?
    Szukałem właśnie informacji na jego temat w sieci i znalazłem to (dzięki za fotki zestawu i instrukcji), ale chcialbym wiedzieć jak się sprawuje w "realu". Daj znać

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów