Close

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 83

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    A powiedz mi jak to wygląda obecnie w praktyce - korzystasz z własnego oprogramowania, czy po prostu przygotowałeś akcję/plug-ina do Photoshopa?
    Algorytm został zaimplementowany we własnym programie. Sam program powstał natomiast tylko po to, aby ten algorytm testować i rozwijać.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Algorytm został zaimplementowany we własnym programie. Sam program powstał natomiast tylko po to, aby ten algorytm testować i rozwijać.
    Tym bardziej gratulacje - jak ubierzesz to do formy finalnej, to zgłaszam się na beta-testera

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Tym bardziej gratulacje - jak ubierzesz to do formy finalnej, to zgłaszam się na beta-testera
    Dzięki za dobre słowo.

Na chwilę obecną muszę się jeszcze zająć optymalizacją wydajności tego algorytmu, bo ma on dosyć spore zapotrzebowanie na moc procesora.

Domyślnie

Wspomnę jeszcze, że opracowany przeze mnie algorytm interpolacji, także całkiem nieźle radzi sobie z grafiką.

Oryginał (100%)

Powiększenie (400%)
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 14-09-2008 o 20:55

Domyślnie

WOW, jestem po wielkim wrażeniem

coś z waveletami jak sądzę, ale jeśli możesz to podaj troszkę szczegółów
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    coś z waveletami jak sądzę, ale jeśli możesz to podaj troszkę szczegółów
    Algorytm ten nie korzysta z funkcji falek i jest stosunkowo prymitywny w swoim działaniu.
    Niestety, droga do tego "prymitywnego" rozwiązania prosta nie była i dużo czasu upłynęło zanim algorytm ten osiągnął poziom, jaki prezentuje obecnie.

Domyślnie

Algorytm ten nie korzysta z funkcji falek i jest stosunkowo prymitywny w swoim działaniu.
    Niestety, droga do tego "prymitywnego" rozwiązania prosta nie była i dużo czasu upłynęło zanim algorytm ten osiągnął poziom, jaki prezentuje obecnie.
    Tym bardziej w niego zaczynam wierzyć - w prostocie siła. A jak zobaczyłem grafikę - szczęka do ziemi - toż właśnie do takich rzeczy potrzebuję takiego algorytmu. Życzę wiele sił i wpisuję się na listę przyszłych klientów

Domyślnie

no to pełne uznanie - zwykle "prymitywne" jak to określiłeś rozwiązania są najlepsze
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Rewelacja - jak zaczniesz to sprzedawać daj znać - reflektuję na jedną licencję.

sailor
    Gość

Domyślnie

rewelacja .. mam jedynei prosbe - opatentuj to szybko i nie sprzedaj bo jak wiele innych dobrych wynalazkow ma szanse wyladowac w szufladzie tylko po to by nie ujrzec swiatla dziennego (znam kilka tkaich patentow)

i za czornyjem - jelsi bedzie dostepna jakas wersja - poprosze o jedna licencje

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów