Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: 20-35

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tml Zobacz posta
    Jakbyś mi podesłał tego linka rok temu to w ogóle bym nie polował
    A tak wpadłem w wir zamówień w jakimś sklepie w PL, który "już za momencik będzie miał sprowadzony towar i wtedy do mnie wyśle"
    Znam to, tak zamawialem oslone do 24-85 G ... 3 miesiace mnie wodzili za nos, raz nawet podobno wyslali.

Ostatnio z ciekawosci zaszedlem do Microglob'a (pracuje 2 przecznice od nich) i kupilem od reki to co w PL bylo zamowieniem nie do zrealizowania.

Zauwazylem, ze AF 20-35/2.8 D czy bez D to rarytas. Jeszcze podjade do jednego komisu w Watford i zobacze co tam maja i mi powiedza. Swoja droga to nabylem u nich od reki AF 70-210/4 w stenie nowym z pudelka za 79 elzbietek.

Pozdrawiam i owocnego polowania
    Klaudiusz

Domyślnie

ja bardzo chciałem ten obiektyw kupić (robię wyłącznie analogowo), ale jak przyszła wreszcie kasa, to wziąłem sigmę 17-35/2.8-4 HSM... Szkoda że tego wątku nie zaczęliście 3 miesiące temu!
    Przynajmniej zaoszczędziłem 500 zł i mam osłonę, fakturę, 3-letnia gwarancję no i dodatkowy zakres 17-20mm (aczkolwiek unikam tych ogniskowych z testów wynika że traci jakość poniżej 20mm).
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    ja bardzo chciałem ten obiektyw kupić (robię wyłącznie analogowo), ale jak przyszła wreszcie kasa, to wziąłem sigmę 17-35/2.8-4 HSM... Szkoda że tego wątku nie zaczęliście 3 miesiące temu!
    Przynajmniej zaoszczędziłem 500 zł i mam osłonę, fakturę, 3-letnia gwarancję no i dodatkowy zakres 17-20mm (aczkolwiek unikam tych ogniskowych z testów wynika że traci jakość poniżej 20mm).
    Ta Sigma właśnie na szerokim kącie pokazuje pazurek, popróbuj
    And I am not frightened of dying. Any time will do, I don't mind.

Domyślnie

oł-kej

właśnie założyłem 4-letni filmik do własnych, subiektywnych testów szkieł
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jeszcze tego problemu nie doświadczyłem. Sporo kadrów za to robiłem w pomieszczeniu i tu znów zaskoczenie . Dystorsja naprawdę znikoma ufffff
    oczywiście jak na moje dzisiejsze wymagania
    Gdzieś czytałem, ale mało jest testów i opisów tego szkła, że jest ostrzejszy od 17-35, czy to prawda ? Warto by porównać.
    Pokaż jakieś fotki z tego obiektywu na 20 i 35 mm
    Waldek

Domyślnie

Jeżeli ktoś z kolegów w Trójmieście ma ten obiektyw to chętnie zamienię się na parę dni np. za S30/1.4
    Chciałbym się przekonać osobiście że jest tak dobry jak piszecie.
    Pozdrawiam
    Waldek

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez waldek Zobacz posta
    Pokaż jakieś fotki z tego obiektywu na 20 i 35 mm
    Waldek
    Jak się obrobię trochę z robotą to pchnę Ci na kszynkę pare rawów i wywołasz po swojemu, albo JPG wywolane w C1 Ci podrzucę. Na forum nie bardzo wypada pokazywać bo to fotki z chałturek są.
    Kolejne starcie z tematem miałem i utwierdza mnie, że to super szkiełko. No może dla niektórych być zdecydowanie za wąsko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    No może dla niektórych być zdecydowanie za wąsko.
    Zalezy od tego, jaka masz klate
    forum.niekojarze.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    Zalezy od tego, jaka masz klate
    102 w obwodzie

Domyślnie

No to w takim razie zmien sobie stopke, bo masz byka
    forum.niekojarze.pl