Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: 20-35

Domyślnie

Tez mialem, ale pod DX ten obiektyw ze wzgledu na ogniskowe jest malo uzyteczny. Ani szeroki, ani waski, ani specjalnie jasny. Sprzedalem szybko, ale teraz wroci do lask
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

miałem w łapkach to szkło i jest świetne jeśli chodzi o ostrość ale zrobiłem pare fotek w słoneczną pogode pod światło i CA mnie dobiła tak że zrezygnowałem z zakupu
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

Domyślnie

Wczoraj Nikkor 20-35/2.8 w stanie b. dobrym (jedno otarcie na obudowie) poszedl na angielskim Jebaju za 280 funtow, byl w komplecie z oslona p.sloneczna.

Sam poluje na to szklo ALE niestety mialem wazniejszy wydatek takiej kwoty i do tego wakacje przede mna.

Pzdr
    Klaudiusz

Domyślnie

to był fajny egzemplarz, tym bardziej że osłona praktycznie nie do dostania. sam poluję na hb-8 od roku :/
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Jakbyś mi podesłał tego linka rok temu to w ogóle bym nie polował
    A tak wpadłem w wir zamówień w jakimś sklepie w PL, który "już za momencik będzie miał sprowadzony towar i wtedy do mnie wyśle"
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszF Zobacz posta
    Jak zachowuje sie ten obiektyw na 2.8 i pelnej klatce ?
    Przecież to jest obiektyw na pełną klatkę!
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Domyślnie

Zauwaz jedna rzecz, Robin102 pytal o pelna klatke cyfrowa a nie analogowa. To szklo jest swietne na filmie, ktory ma inny wspolczynnik odbicia swiatla niz powierzchnia matrycy. Do tego to jest dosc leciwe szklo ale nie z powlokami ktore sa obecnie stosowane w szklach FX (akurat Nikon zrobil bardzo duzy postep w powlokach szkiel).

Pzdr
    KL

Oszczędny w słowach Awatar KONRADOO
    Miasto
    Aleksandrów Łódzki

Domyślnie

Od dziś to szkło mam i ja .....ciekaw jestem co się z niego wyciągnie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gALL Zobacz posta
    Zauwaz jedna rzecz, Robin102 pytal o pelna klatke cyfrowa a nie analogowa.
    Tego nie jestem pewien.

Oczywiście nowe obiektywy projektowane są przede wszystkim pod cyfrę, ale to nie znaczy, że te stare są złe. A 20-35 był/jest obiektywem wybitnym.
    Tak naprawdę jedyna poważna wada stosowania tzw. starych szkieł w cyfrze to wyraźna, męcząca i trudna czasem do usunięcia AC. Cyfra wymaga dużo lepszych szkieł/powłok niż te, które w analogu starczały nam z dużym zapasem.
    Dxxx Fx Fxx Pxxxx

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów