Tez mialem, ale pod DX ten obiektyw ze wzgledu na ogniskowe jest malo uzyteczny. Ani szeroki, ani waski, ani specjalnie jasny. Sprzedalem szybko, ale teraz wroci do lask![]()
Szukaj
Tez mialem, ale pod DX ten obiektyw ze wzgledu na ogniskowe jest malo uzyteczny. Ani szeroki, ani waski, ani specjalnie jasny. Sprzedalem szybko, ale teraz wroci do lask![]()
forum.niekojarze.pl
miałem w łapkach to szkło i jest świetne jeśli chodzi o ostrość ale zrobiłem pare fotek w słoneczną pogode pod światło i CA mnie dobiła tak że zrezygnowałem z zakupu
D300, i klamoty do niego
R.E.Durka
Wczoraj Nikkor 20-35/2.8 w stanie b. dobrym (jedno otarcie na obudowie) poszedl na angielskim Jebaju za 280 funtow, byl w komplecie z oslona p.sloneczna.
Sam poluje na to szklo ALE niestety mialem wazniejszy wydatek takiej kwoty i do tego wakacje przede mna.
Pzdr
Klaudiusz
to był fajny egzemplarz, tym bardziej że osłona praktycznie nie do dostania. sam poluję na hb-8 od roku :/
- Żadnych kontaktów seksualnych
- To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
- Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.
http://www.microglobe.co.uk/catalog/...35mm-f28-lense - prosze bardzo, nawet wysylaja do Polski.
Jakbyś mi podesłał tego linka rok temu to w ogóle bym nie polował
A tak wpadłem w wir zamówień w jakimś sklepie w PL, który "już za momencik będzie miał sprowadzony towar i wtedy do mnie wyśle"![]()
- Żadnych kontaktów seksualnych
- To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
- Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.
Zauwaz jedna rzecz, Robin102 pytal o pelna klatke cyfrowa a nie analogowa. To szklo jest swietne na filmie, ktory ma inny wspolczynnik odbicia swiatla niz powierzchnia matrycy. Do tego to jest dosc leciwe szklo ale nie z powlokami ktore sa obecnie stosowane w szklach FX (akurat Nikon zrobil bardzo duzy postep w powlokach szkiel).
Pzdr
KL
Od dziś to szkło mam i ja.....ciekaw jestem co się z niego wyciągnie
Tego nie jestem pewien.
Oczywiście nowe obiektywy projektowane są przede wszystkim pod cyfrę, ale to nie znaczy, że te stare są złe. A 20-35 był/jest obiektywem wybitnym.
Tak naprawdę jedyna poważna wada stosowania tzw. starych szkieł w cyfrze to wyraźna, męcząca i trudna czasem do usunięcia AC. Cyfra wymaga dużo lepszych szkieł/powłok niż te, które w analogu starczały nam z dużym zapasem.
Dxxx Fx Fxx Pxxxx
Skontaktuj się z nami