no właśnie dlatego napisałem, że jeżeli zamiennik to jak najwyższa liczba mAh - wtedy będzie mniej więcej porównywalnie do oryginałów o mniejszej pojemności.
a czy przy zamienniku, aparat pokazuje stan naładowania aku?
Szukaj
no właśnie dlatego napisałem, że jeżeli zamiennik to jak najwyższa liczba mAh - wtedy będzie mniej więcej porównywalnie do oryginałów o mniejszej pojemności.
a czy przy zamienniku, aparat pokazuje stan naładowania aku?
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
Ten "podobno" tak....
Akumulator Phottix z serii TITAN
SPECYFIKACJA:
- model: EN-EL9 (do Nikon D60 D40X D40)
- technologia: Li-ion
- pojemność: 1300 mAh
- napięcie: 7,4 V
- 100% zgodności z oryginalnym akumulatorem Nikon EN-EL3e (pokazuje stan naładowania)
- kombatybilny z oryginalnymi ładowarkami oraz zamiennikami
- ochronna zaślepka w komplecie
D60 + Nikkor 18-55 VR = oto ja amator
opis z allegronajważniejsze, że jest osłonka
![]()
galeria: http://erde.farmapomyslow.pl/
- 100% zgodności z oryginalnym akumulatorem Nikon EN-EL3e (pokazuje stan naładowania)
EL3e.... do nikosia D60 jest 9 ?
D5100//// 18-105VR
może dlatego że nie pytano? A może dlatego że są to "wynalazki" orginału brak
D5100//// 18-105VR
No to ciekawe. Bo instrukcja podaje minimalny zakres temperatury dla pracy aku "zero" stopni. Co oczywiście oznacza, że przy "0" czy np. -5 st.C może działać poprawnie, ale też pojawić się ból.
Dotychczas używałem Canona analogowego tylko i wyłącznie z battery packiem (na początku może wykorzystałem ze dwie baterie oryginalne - nie bywało wówczas głośno o aku). Choć są oryginały BP, miałem "wynalazek". Służył mi lata i na pewno jeszcze posłuży.
Od bardzo niedawna mam D60 i nie wyobrażam sobie, żebym się obszedł bez BP. Uchwyt to raz, a dwa to to, że nierzadko fotografuję w zimie.
A temat Battery Packa pozostawiam otwarty - może ktoś na tym forum już ma jakieś doświadczenia w tej materii odnośnie nikonów. Ja sobie wypatrzyłem coś takiego http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...3e04837ad97ef2
Może ktoś coś wie na temat tej firmy? Może na temat akurat tego przypadku?
Daje znac, ze stan naladowania aku sie wyswietla, a wiec wszystko ok - na razie nie mam z nim zadnych problemow
Teraz stworze OT, ale mam pewien problem z nocnymi zdjeciami. Jako, ze sa to poczatki, to glupota byloby zwalac wine na aparat, ale zauwazylam naprawde spore szumy przy slabym swietle w swoim D60. Statyw, ISO raz nizsze 100-200, raz 800-1600, noise reduction wtedy wlaczone, no i zdjecia szumia ostroPrzy 1600 masakra, ale to mozna sie bylo spodziewac, martwia mnie te szumy prz nizszym ISO...
Czytalam w ksiazce Kelbyego zeby: 1) robic zdjecia na niskim ISO (statyw oczywiscie), 2) na max przyslonie (w moim przypadku to bylo 5.6).
O czym jeszcze musze pamietac zeby sie poprawic w tej kwestii?
D60 + Nikkor 18-55 VR = oto ja amator
Zrob 2, a najlepiej 4, identyczne ujecia i potem naloz je na siebie.
Chocby i w aparacie (menu retusz). Ze wspolczynnikiem 0.5 w obydwu laczonych klatkach.
W przypadku 4 klatek, laczysz najpierw parami, a potem nowopowstale razem.
seek & destroy
Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...
Skontaktuj się z nami