Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 49

Wątek: D60 - bateria

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

może dlatego że nie pytano? A może dlatego że są to "wynalazki" orginału brak
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta
    może dlatego że nie pytano? A może dlatego że są to "wynalazki" orginału brak
    No to ciekawe. Bo instrukcja podaje minimalny zakres temperatury dla pracy aku "zero" stopni. Co oczywiście oznacza, że przy "0" czy np. -5 st.C może działać poprawnie, ale też pojawić się ból.
    Dotychczas używałem Canona analogowego tylko i wyłącznie z battery packiem (na początku może wykorzystałem ze dwie baterie oryginalne - nie bywało wówczas głośno o aku). Choć są oryginały BP, miałem "wynalazek". Służył mi lata i na pewno jeszcze posłuży.
    Od bardzo niedawna mam D60 i nie wyobrażam sobie, żebym się obszedł bez BP. Uchwyt to raz, a dwa to to, że nierzadko fotografuję w zimie.

A temat Battery Packa pozostawiam otwarty - może ktoś na tym forum już ma jakieś doświadczenia w tej materii odnośnie nikonów. Ja sobie wypatrzyłem coś takiego http://www.e-cyfrowe.pl/akcesoria-fo...3e04837ad97ef2
    Może ktoś coś wie na temat tej firmy? Może na temat akurat tego przypadku?

Domyślnie

opis z allegro najważniejsze, że jest osłonka

Domyślnie

Zrob 2, a najlepiej 4, identyczne ujecia i potem naloz je na siebie.
    Chocby i w aparacie (menu retusz). Ze wspolczynnikiem 0.5 w obydwu laczonych klatkach.
    W przypadku 4 klatek, laczysz najpierw parami, a potem nowopowstale razem.
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

A jaki masz czas naświetlania.? Ja jeszcze nocnych nie robiłem . Ale do iso 800 włącznie bez redukcji szumów jeste b zadowolony. Muszę iść kiedyś wieczorem i sprawdzić
    http://www.fotopolis.pl/download/d60swietokrzyski.JPG tutaj jest nocne na 30s i jest super jak na 30 s
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Zrob 2, a najlepiej 4, identyczne ujecia i potem naloz je na siebie.
    Chocby i w aparacie (menu retusz). Ze wspolczynnikiem 0.5 w obydwu laczonych klatkach.
    W przypadku 4 klatek, laczysz najpierw parami, a potem nowopowstale razem.
    Wiedzialam, ze jest taka opcja, ale jeszcze z niej nie korzystalam. Wyprobuje w takim razie

A jaki masz czas naświetlania.? Ja jeszcze nocnych nie robiłem . Ale do iso 800 włącznie bez redukcji szumów jeste b zadowolony. Muszę iść kiedyś wieczorem i sprawdzić
    http://www.fotopolis.pl/download/d60swietokrzyski.JPG tutaj jest nocne na 30s i jest super jak na 30 s
    Czasy probowalam rozne. Moge zalaczyc dwa przykladowe zdjecia (od razu zaznaczam, ze to tylko przyklady, a nie te "udane" ).

Na pierwszym: czas 5", F5.6, ISO 100.

Na drugim: czas 1/6", F4.2, ISO 100.

A zdjecie mostu - przy czasie 30 s ja bym miala tragedie pewnie, wiec na pewno cos robie zle

1)

2)

D60 + Nikkor 18-55 VR = oto ja amator

Domyślnie

no faktycznie wiele do życzemia. Dziś sam sprawdze jak jest u mnie. Troszkę się niepokoje.... A w necie nawet na optycze.xx też są nocne zdjęcia i są jak najbardziej ok .
    Tam masz czas 5s czy 1/5s ? Bo widzę że postacie są prawie w miejscu...

ISO 400 1/6s z ręki
    Ostatnio edytowane przez blackside ; 13-09-2008 o 15:43
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

no faktycznie wiele do życzemia. Dziś sam sprawdze jak jest u mnie. Troszkę się niepokoje.... A w necie nawet na optycze.xx też są nocne zdjęcia i są jak najbardziej ok .
    Tam masz czas 5s czy 1/5s ? Bo widzę że postacie są prawie w miejscu...

ISO 400 1/6s z ręki

Oj, faktycznie pomylilam kolejnosc opisu zdjec.

Na pierwszym 1/6, na drugim 5s

Naprawde mnie denerwuje, ze te zdjecia tak szumia
    D60 + Nikkor 18-55 VR = oto ja amator

Domyślnie

Co do zdjęcia 2 nie mam zastrzeżeń szumieniowych.
    D5100//// 18-105VR

seth
    Gość

Domyślnie

ja tu nie widzę aby coś specjalnie szumiało, jest dobrze.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów