Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 49

Wątek: D60 - bateria

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Gdzieś już było..
    Włączanie/Wyłączanie sprzętu zużywa więcej energii, niż pozostawienie w stand-by.
    Jeżeli robisz sesję kilka godzin, nie warto aparatu wyłączać. Wyłączać dopiero w momencie kiedy wiesz, że nie będziesz pstrykać - przed schowaniem do torby.

Domyślnie

jak kupujesz zamiennik, to kupuj z jak największą liczbą mAh - im większa, tym lepiej, bo na dłużej wystarczy...teoretycznie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez erde Zobacz posta
    jak kupujesz zamiennik, to kupuj z jak największą liczbą mAh - im większa, tym lepiej, bo na dłużej wystarczy...teoretycznie
    Niestety, w większości przypadków, firmowe 900mAh to wciąż 2x więcej niż Magic Akku 1600mAh.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez majcool Zobacz posta
    Niestety, w większości przypadków, firmowe 900mAh to wciąż 2x więcej niż Magic Akku 1600mAh.
    Dokładnie, to wszystko jest w jadnej Chińskiej fabryce robione, i tylko naklejki różne naklejają dla picu. Tak więc po zamiennikach chodźby i pierdzylion tych mAh-ów było, cudów spodziewać się nie należy.
    D90|N35 1.8|N50 1.8|N18-70|N55-200|Pentacon 135 2.8|SB-600|MB-D80|dwa statywy i parasolka

Domyślnie

no właśnie dlatego napisałem, że jeżeli zamiennik to jak najwyższa liczba mAh - wtedy będzie mniej więcej porównywalnie do oryginałów o mniejszej pojemności.

a czy przy zamienniku, aparat pokazuje stan naładowania aku?

Domyślnie

no właśnie dlatego napisałem, że jeżeli zamiennik to jak najwyższa liczba mAh - wtedy będzie mniej więcej porównywalnie do oryginałów o mniejszej pojemności.

a czy przy zamienniku, aparat pokazuje stan naładowania aku?
    Ten "podobno" tak....

Akumulator Phottix z serii TITAN

SPECYFIKACJA:

- model: EN-EL9 (do Nikon D60 D40X D40)

- technologia: Li-ion

- pojemność: 1300 mAh

- napięcie: 7,4 V

- 100% zgodności z oryginalnym akumulatorem Nikon EN-EL3e (pokazuje stan naładowania)

- kombatybilny z oryginalnymi ładowarkami oraz zamiennikami

- ochronna zaślepka w komplecie
    D60 + Nikkor 18-55 VR = oto ja amator

Domyślnie

- 100% zgodności z oryginalnym akumulatorem Nikon EN-EL3e (pokazuje stan naładowania)

EL3e.... do nikosia D60 jest 9 ?
    D5100//// 18-105VR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez blackside Zobacz posta

EL3e.... do nikosia D60 jest 9 ?
    Fakt, moja pomylka.
    Jak dojdzie zamiennik, to dam znac czy pokazuje stan naladowania

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez morena Zobacz posta
    Fakt, moja pomylka.
    Jak dojdzie zamiennik, to dam znac czy pokazuje stan naladowania
    Daje znac, ze stan naladowania aku sie wyswietla, a wiec wszystko ok - na razie nie mam z nim zadnych problemow

Teraz stworze OT, ale mam pewien problem z nocnymi zdjeciami. Jako, ze sa to poczatki, to glupota byloby zwalac wine na aparat, ale zauwazylam naprawde spore szumy przy slabym swietle w swoim D60. Statyw, ISO raz nizsze 100-200, raz 800-1600, noise reduction wtedy wlaczone, no i zdjecia szumia ostro Przy 1600 masakra, ale to mozna sie bylo spodziewac, martwia mnie te szumy prz nizszym ISO...
    Czytalam w ksiazce Kelbyego zeby: 1) robic zdjecia na niskim ISO (statyw oczywiscie), 2) na max przyslonie (w moim przypadku to bylo 5.6).
    O czym jeszcze musze pamietac zeby sie poprawic w tej kwestii?

Domyślnie

(...) zamiennik (...)
    No dobrze, a dlaczego w dyskusji nie pojawiła się kwestia czegoś w stylu Battery Grip, szczególnie gdy jest mowa o d60 (poza możliwością korzystania z klasycznych paluszków poprawia jeszcze uchwyt)?

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów