Close

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 33 z 33

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    Mam pytanie odnosnie af. Jak miałem d50 miałem ustawiony af na af-s i ostrzenie punktowe robiłęm zdjecia biegnacemu psu i zdążałem złapac ostrosc i zrobic zdjecie tak zeby pies był ostry. Teraz mam d300 i za cholere nie potrafie zrobic ostrego zdjecia na tych samych ustawieniach. Jedyne co daje rade to af-s i af dynamiczny. Cos ze mną nie tak czy z aparatem??
    Chodzi o zdjęcie tego typu, że obiekt porusza się w Twoim kierunku?

Zauważyłem podobną rzecz ale na AF-C - niezależnie czy ustawię single area AF czy dynamic area AF (z 9, 21 lub ze wszystkimi polami) mam bardzo duży odsetek nieostrych zdjęć, właśnie w przypadku gdy robię zdjęcia samochodom poruszającym się w moim kierunku. W innym przypadku raczej problemów nie ma.

No chyba, że to wina nie najlepszej współpracy ze szkłem - w moim przypadku jest to Sigma 70-200 (II).

Domyślnie

Oczywiscie w ostatnim zdaniu chodziło ze na ustawieniu af-c i dynamic area cos daje rade. Shwepes i jak leci pies na mnie i w bok i wogóle...
    никон

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lucid Zobacz posta
    Oczywiscie w ostatnim zdaniu chodziło ze na ustawieniu af-c i dynamic area cos daje rade. Shwepes i jak leci pies na mnie i w bok i wogóle...
    Aha. Ja w innych przypadkach niż opisałem, nie zauważyłem problemów z celnością AF.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów