Close

Strona 54 z 96 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wues Zobacz posta
    No ale też Ken pisał wyłącznie o jakości obrazu - i to w dobrym świetle - a nie za resztę "opakowania"
    hej! nowa puszka calkiem milo mnie zaskoczyła, CMOSik, te same akumulatory ,sd, grip. Na wiosne rozwarzalem zakup C40D ,moze jednak zostane przy nikonie ,jeszcze moze jakis obiektyw spotterski wypuszcza i bedzie pelnia szczescia, .....ps czy maja zamiar wypuscic nowe tele obiektywy ???
    |D90|D7200|S10-20|35 f1.8|18-105vr |T70-300VC |T150-600VC |
    FOTKIJETPHOTOS,AIR FOTO

Domyślnie

Wspaniałe. Nie ma to jak mały szum po winie Przestańcie już oglądać te pixele. Robiłem zdjęcia w lesie przy pomocy 400D na ISO 1600 i ciągnąłem w DPP na 3200. Potem to podostrzyłem, co jak wiadomo szumom nie pomaga i zrobiłem w labie foty A4. Wiszą sobie teraz na ścianie i ładnie wyglądają. Ostatnia rzecz jaka przychodzi do głowy to oglądanie szumów. I tak na papierze tego nie widać. Nie lepiej zamiast tu trolować o szumach popracować nad gotówka na nowe ładne szkło??
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Trójmiasto

Domyślnie

Ja tylko czekam, aż będę mógł pomacać D90 w Fotojokerze, najlepiej z gripem i pięćdziesiątką. A potem pokręcić kilka klipów moim zoomem, zobaczyć jak działa VR i bez niego, zabawa dużym otworem w ciemności. Kusi oj kusi.
    "Nikon's DX size sensors are perfect; there's no reason to make them the archaic size of the old 35mm film frame." Ken Rockwell
    Znawca odnaleziony.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    Powiem tylko, że był fajny plik, co dzieje się z porównaniem D90 z D300, kiedy podciągnie się krzywe, ale komuś się nudziło i usunął wszystko w cholerę ...
    Mowisz o tym, gdzie D300 mozna tak popsuc, ze bedzie gorzej niz z mojego kompakcika Kodaka?
    Nikon F-501, Canon 30D

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Powiedziałem żonie o D90 - filmy wywarły na niej wrażenie na tyle mocne, że daje zielone światło na zakup Teraz tylko poczekać aż się zakotwiczy na rynku nowe body

Aha, czytałem cały wątek i mam tylko jedno pytanie - co z synchronizacją z krótkimi czasami? Jest to jedna z tych rzeczy której brakuje mi w słoneczne dni

Pozdrawiam,
    Konrad
    Brak stopki

Domyślnie

za to jest odpowiedzialna lampa dodatkowa SB600; SB800; SB900
    D300, i klamoty do niego
    R.E.Durka

df
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    ... co z synchronizacją z krótkimi czasami?
    Normalnie 1/200, tryb FP jest (do 1/4000).

Oszczędny w słowach Awatar Wiewioor
    Miasto
    Gdańsk, PL / Floryda, USA

Domyślnie

Zagłębiłem się w rozpiskę menu -

http://www.dpreview.com/previews/nikond90/page12.asp

pozycja e5 - Auto FP
    Brak stopki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kraków/Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiewioor Zobacz posta
    Powiedziałem żonie o D90 - filmy wywarły na niej wrażenie na tyle mocne, że daje zielone światło na zakup
    Nie daj się zwieść, że zastąpi Ci to kamerę bo niestety nie, póki co oglądasz małoobrazkowe sample. Na pełnym ekranie już tak rewelacyjnie nie jest, obraz również dziwacznie miga. Jak już wcześniej pisałem do niespodziewanego ujęcia OK ale do archiwum ja bym czegoś takiego nie brał.
    Chyba, że zależy Ci na samym aparacie, a filmiki to haczyk na żonę W to już nie wnikam...
    Nikon D300 , T 17-50/2.8, N 70-300 VR, T90/2.8, SB600, S 50/1.4 HSM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szejk1979 Zobacz posta
    Nie daj się zwieść, że zastąpi Ci to kamerę bo niestety nie, póki co oglądasz małoobrazkowe sample. Na pełnym ekranie już tak rewelacyjnie nie jest, obraz również dziwacznie miga. Jak już wcześniej pisałem do niespodziewanego ujęcia OK ale do archiwum ja bym czegoś takiego nie brał.
    Chyba, że zależy Ci na samym aparacie, a filmiki to haczyk na żonę W to już nie wnikam...
    a widziales gdzies w necie filmiki w wersji pelnoekranowej?
    wszystko co udalo mi sie znalezc to tylko jakeis malenstwa, a jestem ciekaw jak wyglada na FS w najwiekszej rozdzielczosci

bede wdzieczny za link jak gdzies udalo ci sie znalezc

Strona 54 z 96 PierwszyPierwszy ... 444525354555664 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów