eee, dwa emotikony w mojej ripoście świadczą, że urażony (dotknięty, wstrząśnięty) nie jestem![]()
Szukaj
eee, dwa emotikony w mojej ripoście świadczą, że urażony (dotknięty, wstrząśnięty) nie jestem![]()
Sensowny wywód. Warto przeczytac dwa razyale ale, nie zmienia to mojego zdania, że gluta na kolanie ukręcili zamiast jakąś przemyślaną konstrukcję rzucić na rynek.
Komu potrzebne F4 ? Miałem okazję poużywać przez weekend 24-105 F4 od Canona z puszka 5D. Ani szkło ani puszka nie pogryzły mniechoć to Canon pierwszej wody z czerwoną wściekłą kreską. Szkło rewelacyjne, ostre na pełnym otworze i dzięki stabilizejszyn w ciemnicy można jechać na czasach rzędu 1/20-1/30 na dłuższym końcu. Chciałbym mieć taki sam do Nikona
![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 28-08-2008 o 21:50
Może sie powtórzę, ale w USA cena N18-105VR to 399$, u nas 1100 pln. N18-200VR w USA 650$, u nas prawie 2000pln. Coś drogo sobie liczą za zieloną walutę!
Pozdr!
Jakieś ciałko, szkiełko i światełko, no i jeszcze nosidełko
Co jakiś czas ktoś rzuca temat 24-120 F4. Będzie w końcu czy nie?
Pozdrawiam
Widać, że Nikon wypełnia ofertę dla amatorów tańszymi obiektywami tj. wraz z D90 prezentuje następcę N18-135. Najwidoczniej opłaca się wprowadzać kolejny obiektyw w wersji econo (w pełni plastikowy). Trzeba pamiętać, że sprzedali dużo puszek niskobudżetowych, więc jak obiektyw będzie przyzwoity optycznie to i kupców nie zabraknie. Do tego jest to kit do D90 więc po niedługim czasie pojawi się pewna część tych szkiełek na rynku wtórnym w ciekawych cenach. No oferta econo jest chyba pełna to teraz pokażą coś ze stałek....
D40: S10-20, S30, N50G, N18-200VR, T55-200+DCR250, SB-400...
Zenith 12XP: H44M, J37A, P29/2.8, P135/2.8...
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
Na niektórych zdjęciach szkło jest z osłoną przeciwsłoneczną HB-32.
Jednak na stronie Nikona w specyfikacji i w niektórych sklepach (zapowiedzi) brak jest osłony jako standard do obiektywu. Ciekawe czy zatem trzeba będzie osobno kupować ?![]()
Skontaktuj się z nami