Close

Strona 28 z 96 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    A co ma piernik do wiatraka?
    To, że chyba nie rozumiesz istoty sprawy. Wyjaśniłem Ci wyżej, w poście.
    Nikon nie jest firmą, która śledzi forum Nikona w Polsce i słucha płaczu malkontentów. Nad każdym projektem pracuje sztab ludzi, część z nich bada rynek, potrzeby itd... Dają ludziom to CO SIE SPRZEDA.

Napisz mi proszę specyfikację D90 jaką byś chciał dziś zobaczyć zamiast tej którą zobaczyłeś i nad którą tak lamentujesz. Słucham.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Napisz mi proszę specyfikację D90 jaką byś chciał dziś zobaczyć zamiast tej którą zobaczyłeś i nad którą tak lamentujesz. Słucham.
    No i prz3mo inteligentnie zastawił pułapkę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta

No ale dobra ja juz stopuje.

Ja juz swoje trzy grosze powiedzialem o nowym Nikosiu a przekomazac sie dalej nie zamiezam.

Domyślnie

..tak samo zrobiolo sie z telefonami! telefon ma sluzyc do dzwonienia i pisania smsow a nie robienia zdjec/sluchania muzyki itd..
    ja się cieszę, że nie musze nosic palmtopa, nie muszę kupować GPS bo mi przydaje sie spradycznie itp. To jest w telefonie i OK.
    . ludzie coraz bardziej uwazaja ze to co jest do wszystkeigo to jest swietne a nie to co jest do wszystkiego to jest do niczego! .
    Wcale nie. Nie jest świetne. Jest wystarczająco dobre dla kogoś o nienajwiększych potrzebach. To istotna, podstawowa róznica.

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    .I tak przez ostatni rok Nikon rozpieszcza nas bardziej niż kiedykolwiek (D3/D700/60AFS/14-24AFS/24-70AFS/D90). ...
    fakt

Cytat Zamieszczone przez spiritwood Zobacz posta
    Idę do działów dla dziadków ..
    Które to działy?

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    A ja żałuję, że nie będzie można grać w Snake'a. Taki duży wyświetlacz, do tego kursor...ech, chyba bedę musiał kupić nokię
    ja juz prorokowałem, będzie kiedys w body symbian czy inny win i wtedy powgrywasz sobie gierki jakie chcesz. Wcześniej jednak będzie odtwarzacz Mp3 i filmów (nie tylko tych nakręconych w body)
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 27-08-2008 o 22:37
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

"kurde, wyobrazasz sobie takiego d3x z mozliwoscia krecenia pseldo filmow?"

Pseudo

"Które to działy?"

Zdjecia bo teraz, to juz tylko filmy...
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Domyślnie

Wprowadzenie LV w znaczym stopniu wskazywało czego można się spodziewać w dalszej kolejności. Nie wiadomom było tylko która firma jako pierwsza wprowadzi tę funkcjonalność. No i oczywiście nikon pokazał kto wytycza kierunek
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

Ja juz swoje trzy grosze powiedzialem o nowym Nikosiu a przekomazac sie dalej nie zamiezam.
    Spoko, nie mam zamiaru też sie przekomarzać. sorki za wybieg z pytaniem o wiek.

Wracając do tematu to moim zdaniem D90 to naprawde ciekawy produkt. Przypominacie sobie spekulacje o śrubokrecie? Wiele osób wręcz było pewnych, że D80 to ostatnia puszka z dwycyfowych korpusów z własnym napedem. Okazało się, ze nikon sie nie wypiął i dał zaawansowanym amatorom jednak śrubokret.
    Chciano obrazowania takiego jak D300 ? Jest obrazowanie pokroju D300. Część ludzi robiących makro chciała LV ? Jest LV. Pedanci chcieli sensor cleaning? Jest sensor cleaning.
    Owszem, ja tez życzyłbym sobie w D90 za 3k pln matrycy z D3, 11 fps i Bóg wie czego jeszcze.. Niestety Nikon musiał wypośrodkowac D90 miedzy D60, a D300. Na tyle, by nie zbliżył sie za mocno do D300. Myśle, ze to sie udało. Bo zarówno D300 nadal bedzie sie dobrze sprzedawał jak i nowe dziecko z filmikami

Domyślnie

a ja się cieszę z matrycy z d300!!!i to bardzo!
    z funkcji filmowania nie muszę korzystać, tak jak nie korzystam z radia/mp3 w telefonie komórkowym, wiem że mam i super.
    Natomiast bardzo jestem ciekawa jak z szumami będzie stał?identycznie jak d300?
    I tak na chłopski rozum jaka jest różnica pomiędzy 14 bitowym RAWem a 12?w sensie czy taka ja, a więc amator zauważy w ogóle różnicę?
    Trochę mi żal, że czasu nie dali 1/8000, ale przeżyję bez tego.

Domyślnie

Mnie interesuje jak wyjdzie porownanie z pokazanym wczoraj 50D albo z mniejszym i tanszym 1000D
    Nikon D300; Nikon MB-D10; Nikkor 24-120/3.5-5.6; Nikkor 50/1.8; Nikon SB-28;

Domyślnie

"z funkcji filmowania nie muszę korzystać,"

Pewna jestes? A backstage...?
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Strona 28 z 96 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów