Close

Strona 27 z 96 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotograf Zobacz posta
    a wiesz co mnie oslabia? oslabia to ze nikon nie pokazal normalnej puszki tylko cos co ma przypominac aparat
    Nieśmiało przypomnę, że pokazał D700 miesiąc temu. Doprawdy nie wymagajmy, aby co miesiąc przeskakiwał sam siebie i wypuszczał coraz genialniejsze modele aparatów. Ja wiem, że według wielu D90 powinien być młodszym bratem D700 czy też D300 a nie rozwinięciem D80 no ale tak się nie da. Akurat statystyczny odbiorca tej puchy jest w/g marketingowców Nikona zainteresowany filmami (której to funkcji - jak ktoś bardzo przytomnie zauważył - wykorzystywać nie ma obowiązku. To bardzo przyzwoity aparat jest.

I tak przez ostatni rok Nikon rozpieszcza nas bardziej niż kiedykolwiek (D3/D700/60AFS/14-24AFS/24-70AFS/D90). To mało jest jeszcze?

EDIT
    Jeszcze ze dwa obiektywy PC-E wyszły... Zapomniałem o nich.
    Ostatnio edytowane przez spiritwood ; 27-08-2008 o 22:22

Domyślnie

nie rozumiem tego oburzenia, miniaturyzacja oraz postęp w elektronice jest kolosalny, przyjdą takie czasy że foto-kamera z rozdziałką 24 mln będzie montowana w okularach, a tylko dla fanatyków będzie się takie ustrojstwo montowało z obudowy starych aparatów
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

tak samo zrobiolo sie z telefonami! telefon ma sluzyc do dzwonienia i pisania smsow a nie robienia zdjec/sluchania muzyki itd...
    Dlaczego do smsów? Telefon wynaleziono do dzwonienia. Wiadomości tekstowe to Internet. Nie. Po co Internet? Wysyłajmy wiadomości tak jak kiedyś - na papierze.

Świat idzie do przodu. Jeśli nie jest to kosztem innych funkcji to jestem za. MP3 w telefonie to też dobra rzecz. Nie muszę nosić kilku urządzeń.

P.S. Tak jak ktoś pisał - nie trzeba tego używać. W D70 mam tryb zielony i inne automatyczne. Mam i co z tego? Nie używam.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Teraz bedzie 24x szybciej przybywalo czerstwych zdjec, zaczynam sie bac

Ja mam plan jak wykorzystac krecenie filmow -> pomieszac z tajmlapsem - mysle, ze mozna stworzyc z takiego duetu calkiem przyjemne rzeczy...

Domyślnie

a wiesz co mnie oslabia? oslabia to ze nikon nie pokazal normalnej puszki tylko cos co ma przypominac aparat i kamere zarazem!
    Nikon to firma, która jest nastawiona na zysk. Jej produkty mają się sprzedawać. Tak jak pisał wyżej pepek - ludzie to kupią. I o to chodzi. Poza tym nikt nie zmusza kogoś by tej funkcji viedeo używał.
    Tak ciężko to zrozumieć?
    Nie podoba sie to nie kupuj. Proste jak 2x2.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Gdyby krecenie filmow to byla jedyna funkcja tego aparatu to wtedy moznaby sie denerwowac, a tak - wystarczy tego nie uzywac problem z glowy.

Domyślnie

A czy ja powiedzialem ze malo? Chodzi o to ze jak Nikon chce zabrac sie za filmy to niech zrobi kamere a nie jakies g.... daje do aparatu no kurde...
    Ale przecież nie ma obowiązku tego używać. Nie rozumiem w jakim celu prowadzisz taką krucjatę przeciw funkcji, która może dla niektórych być interesująca. Co Ci to przeszkadza? Trochę to infantylne - pewnie stąd pytania o wiek.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pebees Zobacz posta
    Ty se pomyśl inaczej - 24 klatki na sekundę.. ładnie, nie? I z coś się z tego wybierze.. Już wiadomo, dlaczego af nie działa
    I wszystko jasne. W tym momencie to chyba najszybsza lustrzanka na rynku

a ja mam nadzieje ze nie!!! kurde, wyobrazasz sobie takiego d3x z mozliwoscia krecenia pseldo filmow?
    no a posowajac sie dalej takiego Haska albo Mamcie? o dzizas... :/
    A to jakoś będzie przeszkadzało w robieniu zdjęć? No chyba że ma sie problemy z opanowaniem podstawowych funkcji a tu znowu coś dokładają... No szkoda słów normalnie..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    nie rozumiem tego oburzenia
    Gawronek ja sie nie oburzam, bo nie ma na co. Kazdy ma swoje zdanie i moze je na forum wypowiedziec ale za razem nie kazdy musi sie z nim zgadzac.
    Ja wychodze z zalozenia ze lustrzanak to lustrzanka a nie jak idzie to teraz w kierunku 2w1.
    Pamietam jeszcze jak to kiedys sie ludzie wysmiewali z innych jak oni to moga pomyslec ze lustrzanka robi filmy itd... a teraz sami zachwalaja ten pomysl.
    No ale dobra ja juz stopuje. Swiat idzie dalej, zobaczymy jak to bedzie.

Domyślnie

Eeeeee, za szybki ten wątek dla mnie. Nie nadążam z czytaniem i odpisywaniem, bo w międzyczasie pojawia się 20 nowych postów.
    Idę do działów dla dziadków Tam jest spokojniej...

Strona 27 z 96 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów