Szukaj
Ostatnio edytowane przez sebah ; 27-08-2008 o 22:03
i znów Europa dostaje po tyłku/ ceny usa 999$, uk 699pound, 900-969euro
a ja tego kompletnie nie rozumiem, jest jakas funkcja ktora mi sie nie podoba to ejj nie uzywam lub jak tak strasznie mi przeszkadza to nei kupuje takeigo modelu aparatu i juz...
kurcze czytam ten watek i grono narzekajacych na filmiki w D90 oslabia mnie
nikt nikogo nei zmusza do uzywania...
jak dla mnei opcja moze byc, jak bede potrzebowal to uzyje jak nie to nie i tyle ..... a tu ludzi rozwodza sie przez tyle watkow...![]()
Kręci filmy a tu tylu się jeszcze nie nauczyło robić zdjęcia![]()
No niestety, "małgedingowcy" Nikona nie są głupi i wiedzą jakie panują trendy na rynku. Posiedź sobie kilka dni na stoisku foto w MM lub innej sieci RTV i zobaczysz, 3/4 osób pytających o amatorskie lustrzanki (a niewątpliwie D90 też do tego segmentu należy) zadaje pytanie "a co z kręceniem filmików?". My jesteśmy w mniejszości, niestety. Poza tym, to dopiero początek. Już widzę niedługo gniazdo słuchawkowe i wbudowany odtwarzacz MP3, dyktafon itd... rynek łyknie!
D80/D7000 www.tech-blog.pl / galeria.tech-blog.pl
a wiesz co mnie oslabia? oslabia to ze nikon nie pokazal normalnej puszki tylko cos co ma przypominac aparat i kamere zarazem! tak samo zrobiolo sie z telefonami! telefon ma sluzyc do dzwonienia i pisania smsow a nie robienia zdjec/sluchania muzyki itd... ludzie coraz bardziej uwazaja ze to co jest do wszystkeigo to jest swietne a nie to co jest do wszystkiego to jest do niczego! juz widze w kosciolach fotografow slubnych za 5 zl krecacych filmy! a do tego dochodzi lans! podejdzie do kamerzysty/fotografa a moze kamegrafa zwykly Kowalski ( nie chce nikogo urazic ) i sie pyta:
K: a co pan robi?
F: flim krece, prosze mi nie przeszkadzac!
K: ale jak to lustrzanka?
F: tak, tak jest to najnowszy modej lustrzanki nikona ktora robi zdjecia i... dodatkowo kreci filmy z jakoscia HD!!! tylko autofocusa brak...
ja wychodze z zalozenia ze jak lustrzanka to lustrzanka a nie hybryda.
Skontaktuj się z nami