Close

Strona 5 z 96 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    Powiem tak...12 MPX to strasznie dużo więc montowanie prawie 16 w 50d jest zabiegiem czysto skierowanym na maniaków wielkości plików.
    ale widziales juz jakies porownanie, ktore pozwala Ci tak definitywnie wydawac opinie o 50D?

a co jesli to 50D przy 3Mpix wiecej bedzie mialo ISO 2500 na poziomie ISO 800 w D90?

Cytat Zamieszczone przez cypherdid Zobacz posta
    może się cmoknąć bo to co nikon wprowadził rok temu- canon wprowadza teraz popychając dalej megapiksele..której praktycznie optyka nie obsłuży.
    pan z Canona NL twierdzi, ze np. 17-55 wystarczy do 15Mpix. a sample ktore widzialem to potwierdzaja. wiec widac jakos sie da, choc mocno probujesz zaklinac, ze to jest niemozliwe. przy czym, zaryzykowalbym stwierdzenie, ze w typowym dla fanboys stylu, pial bys peany gdyby D90 wyszedl z 15Mpix albo wiecej.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta

A ISO 12800?
    Zakres matrycy w jednym jak i w drugim aparacie konczy się na 3200.

Domyślnie

Jeszcze jedno - do tych płaczków, którzy ubolewają, że d90 kręci filmy (a przeciez prawdziwy fan lustra brzydzi sie tym) - czy Wy żyjecie w innym swiecie? Przeciez to oczywiste, ze jest to chwyt marketingowy, ktory przyciagnie klientele (co do tego nie mam watpliwosci). Czy naprawde jest jeszcze ktos kto uwaza, ze Nikon robi aparaty... ot tak sobie dla checy ? Robi by je SPRZEDAWAĆ i NA TYM ZARABIAĆ ! Moim zdaniem z marketingowego punktu widzenia to moze byc strzał w 10. Ja fimików nie potrzebuje, ale gro osób dla ktorych D90 bedzie np. pierwszym lustrem i owszem. Spotkałem sie wielokrotnie ze zdaniem kogos kto sie przesiadł z kompaktu na lustro, ze chciałby miec także mozliwosc krecenia "filmików". I teraz bedzie mial taką mozliwosc.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mihow Zobacz posta
    No więc jako posiadacz D300 napisz jak to jest z tym ISO 1000-3200?
    widziałeś te zdj.? -> http://forum.nikon.org.pl/showthread...327#post839327

niedawno robiłem taki mini teścik dla prz3mo, pogadaj z nim może Ci prześle (może ma szybsze i lepsze łącze od mojego, {u mnie przesył trwa "wieki" i nie ma jeszcze pewności, że nic nie przerwie})

daję tu, gdyż poprzedni wątek już zamknięty

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid Zobacz posta
    Zakres matrycy w jednym jak i w drugim aparacie konczy się na 3200.
    Ale w jednym zaczyna sie nizej, a podbicie konczy sie wyzej.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Jeszcze jedno - do tych płaczków, którzy ubolewają, że d90 kręci filmy (a przeciez prawdziwy fan lustra brzydzi sie tym)
    Mi sie to podoba i chcialbym miec. Kamery nie nosze, za duza, natomiast mam maly kompakcik Kodaka w kieszeni i krece nim niespodziewane postepy moich dzieci, np. pierwszy zjazd na nartach...
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez life Zobacz posta
    ze specyfikacji wynika że D90 ma pomiar światła z manualami coś czego do tej por nie było w serii Dxx

Matryca a'la D300 więc obrazek ładny będzie

ładnie ładnie
    Jeśli to prawda to znakomicie podnosi funkcjonalność. Czy wiadomo cos o wstępnym prawdziwym podnoszeniu lustra??
    Fuji S3Pro || Nikkor 35/1.8G DX; 50/1.8D

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Ale w jednym zaczyna sie nizej, a podbicie konczy sie wyzej.
    To podbicie to mozna sobie w kazdym aparacie do 25600 zrobic i wyzej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rotor Zobacz posta
    widziałeś te zdj.? -> http://forum.nikon.org.pl/showthread...327#post839327

niedawno robiłem taki mini teścik dla prz3mo, pogadaj z nim może Ci prześle (może ma szybsze i lepsze łącze od mojego, {u mnie przesył trwa "wieki" i nie ma jeszcze pewności, że nic nie przerwie})

daję tu, gdyż poprzedni wątek już zamknięty
    Ja na tych fotkach nie widzę żadnego szumu
    Dla mnie to rewelacja - o to mi właśnie chodziło - coś czuję, że już zacznę odkładać kaskę na D90
    D300 jak dla mnie jeszcze trochę za drogi - a D90 dla moich potrzeb w zupełności wystarczy...
    D7000, N 17-55, N 35, SB, MB-D11, EIZO, EPSON, VELBON, NNJ

Domyślnie

ze specyfikacji wynika że D90 ma pomiar światła z manualami coś czego do tej pory nie było w serii Dxx
    Nie wiem skąd fotopolis wzięło tę informację. Moim zdaniem na zdjęciach aparatu nie ma nawet śladu symulatora przysłony AI. Dpreview też podaje, że (typowo dla serii Dxx) brak pomiaru światła z obiektywami bez CPU, jedynie możliwość pracy w trybie M. Szkoda.
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Strona 5 z 96 PierwszyPierwszy ... 345671555 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów