Close

Strona 4 z 96 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 957

Wątek: D90 - no i jest

Domyślnie

specyfikacja całkiem przyjemna

Jedyne na co miałem nadzieję, to że dołożą więcej pól krzyżowych. W 50D wszystkie są krzyżowe
    Nowy kit 18-105 też chyba całkiem ostry- dobre wrażenie zrobiło na mnie to zdjęcie portretowe na długim końcu i otwartej przysłonie (a nie mogło by kurde mieć światła jak staruszek 18-70?)

rozmiar jakoś się przełknie... ale przyzwyczajony jestem do d70:P no i cieszy że "stary" grip będzie pasował. A nie jakiś nowy model za tysiaka
    Ostatnio edytowane przez ozzy ; 27-08-2008 o 09:54
    http://www.ozzy.maxmodels.pl
    Ortografii uczą w podstawówce, więc nie tlumacz się, że nie studiowałeś polonistyki.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa, Wawer

Domyślnie

Musze przyznac ze troche mnie rozczarowuje d90, mam d50 i celowalem ze po premierze d90 "przestanie robić zdjecia", a tak widze ze poczekam na kolejną generacje, lub bede robil przesiadke do C, oto dlaczego:

tylko 12 bit - niby niewiele daje 14 ale daje.

ma tryb wideo ale bez autofocusa, czyli dla mnie w wiekszosci nieprzydatny, a w cene wliczony napewno słono, cos czulem ze spie******* krecenie filmow w jakis taki sposob ze nie bedzie dzialal pomiar swiatla podczas krecenia, AF, albo nie bedzie podgladu podczas krecenia, ze spie****** tak ze beda mogli pochwalic sie w materialach prasowych ze maja pierwsza lustrzanke ktora kreci filmy, a nie bedzie sie do niczego rozsadnego nadawalo.

bufor 7 klatek na raw daje nam 2 sekundy, moglo byc lapiej, ale moze sie czepiam

nie moge niezauwazyc tego ze 50D z ktorym niby ma konkurowac, a niby nie, jest zrobiony z metalu i za ten metal nie bedzie trzeba pewnie duzo wzgledem d90 doplacic, ale poczekam na oficjalne ceny.

Jesli dobrze rozumiem gpsa trzeba bedzie podlaczyc na stopke, jesli nie mozna bedzie go uzywac z lampa to troche skucha, czesto podlaczam do fotek na zewnatrz.
    D50, 18-55, 70-300G, SB-800, 1GB SD SANDISK ULTRA II+ USB, kilka kilo marzeń

Domyślnie

I jeszcze tu: http://www.fotografuj.pl/Article/Pie...90_test/id/177 - na razie macanka, bo to była próbka inzynieryjna

Domyślnie

No i Ken też coś skrobnął na ten temat.

http://kenrockwell.com/nikon/d90.htm

Z tego co widzę to można już nawet zamawiać i cierpliwie czekać... Ja tam jestem ciekaw jakości tych filmów - w końcu jakość obiektywów bije na głowę większość amatorskich kamer. Ciekawe jak rozwiązali chłodzenie matrycy? Toż poczciwy D200 lubił od czasu do czasu puścić na brzegach fioletowy zafarb już przy 90 - 120 sekundach

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Ja krece filmy D70s, wiec D90 tylko to ulatwi szkoda ze SD, bo moglbym D70s zamienic, a tak musze kupic drugie D300...

Calkiem przyjemny aparacik - chociaz brakuje mi 1/8000s...

A na dpr kazdy placze, ze nie pokazali nowych stalek i D3x

Domyślnie

Ja chyba jednak przesiądę się za jakiś czas na d300, filmików nie potrzebuję a i troszkę już więcej umiem i rozumiem ( tak mi się wydaje ) a na d700 to mi chyba w budżecie domowym zabraknie kasy.
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Gaduła Awatar cypherdid
    Miasto
    bydgoszcz/gdańsk/warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    No i proszę jak przeobraża się opinia forumowiczów na temat użyteczności funkcji w body. Nie tak dawno wszyscy turlali się ze śmiechu na widok przepowiedni o filmach w lustrzankach... a tu proszę - Canon lipa! Nieważne, że body półkę wyżej pod każdym względem - ale może się cmoknąć bo filmów nie nagrywa...
    co tu dużo pisać...
    Powiem tak...12 MPX to strasznie dużo więc montowanie prawie 16 w 50d jest zabiegiem czysto skierowanym na maniaków wielkości plików. Funkcja filmu? Każdy kto kupi d90 będzie się nią raz na jakiś czas na pewno bawił..gwarantuję..My- chopaki lubimy nowinki..i to co kiedyś wydawało się zbędne..czyszczenie matrycy i live view...jest przydatne i często używane..to samo będzie z Motion'em...lepiej mieć i nie potrzebować..niż potrzebować i nie mieć...nie chodzi mi o to że 50d może się cmoknąć bo nie nagrywa filmów...może się cmoknąć bo to co nikon wprowadził rok temu- canon wprowadza teraz popychając dalej megapiksele..której praktycznie optyka nie obsłuży.
    instagram.com/darkroomnightlife

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ratpaw Zobacz posta
    Kiedyś (lata 80-te) wszyscy się śmiali z aufokusa, a teraz ?
    Kiedyś śmiali się też...
    ... z wbudowanego światłomierza...
    ... z obiektywów zmiennoogniskowych...
    ... z aparatów nie w pełni mechanicznych, wymagających zasilania z baterii...
    ... z automatyki naświetlania...
    ... z wbudowanych silników do przesuwu filmu...

i w zasadzie z każdej nowości...
    Hemingway: Great pictures. What camera do you use?
    Irving Penn: Great story. What typewriter do you use?

NikoSam/SamsuNik (aka Maciej)

Gemini
    Gość

Domyślnie

wiecie co... tak sobie oglądam te sample z Optycznych.pl ... i na ISO 400 żadne nie jest ostre... mam nadzieję,że to tylko "cośtam" i tak nie zostanie ... Niech tylko Sailor kupi sobie D90... sie pojawią odpowiednie filmy

Domyślnie

aparat imo świetny, naprawdę nie ma co narzekać:

AF: multicam 1000 (jak w D200)
    4.5kl/s (d200 ma 5kl)
    matryca z D300
    pasujący od d80 grip
    "śrubokręt"
    czyszczenie matrycy

i nawet te filmiki organizm przyjmie (jak nie zjełczałe, rzecz jasna)

myślę, że nikon sprzeda tego modelu ohohoho albo jeszcze więcej, sam się zaczynam zastanawiać...
    Boxing is like Christmas - it's better to give than to receive

Strona 4 z 96 PierwszyPierwszy ... 234561454 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów