Close

Strona 19 z 47 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiktoch Zobacz posta
    a 15 mpx kompletnie mnie nie jara a wręcz wkurza myśl o ewentualnej konieczności zakupu kolejnych (i kolejnych) kart pamięci
    Dodatkowo myśl o TIFFach przekonwertowanych z 15mpx RAWa i ich obróbka w PS tez nie nastraja optymistycznie.Nie dość ze na karty wydatek to jeszcze na reanimację kompa po załadowaniu takiego czegoś
    D700 + parę zatyczek do korpusu.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    50D mnie kompletnie nie interesuje, bo z punktu widzenia zdjec jakie robie
    nie ma zadnej uzasadniajacej wydatek roznicy do 30D. megapiksele i fps-y
    mnie komletnie nie kreca
    To masz tak samo jak ja. Tez nie widze powodu zamiany 30D z jego swietna matryca na cos wyzszego z tej serii. Predzej na D300 (ergonomia, AF, uszczelnienia).
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Jest sRAW, 7,1mpx...
    Nikon F-501, Canon 30D

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canon US&A
    Pricing and Availability
    The EOS 50D is compatible with the full lineup of Canon EF lenses as well as the Company's ever-growing line of affordable EF-S lenses created specifically for Canon Digital SLRs with APS-C size image sensors. The Canon EOS 50D Digital SLR camera is scheduled for October delivery and will be sold in a body-only configuration at an estimated selling price of $1,399.00*. It will additionally be offered in a kit version with Canon's EF 28-135mm f/3.5-5.6 IS USM zoom lens at an estimated selling price of $1,599.00*.
    Calkiem najs. Oczywiscie gwiazdki znacza, ze cena moze zmienic sie w kazdej chwili bla bla bla, ale poki co jest niezle

Dzisiaj jeszcze powinien pojawic sie in-hands preview na dpr.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Jest sRAW, 7,1mpx...
    i dodatkowo sRAW2 (3.8 Mpix)
    EOS

Domyślnie

hehe... a teraz ku uciesze gawiedzi wkleje taka informacje

Canon is taking steps to give advanced amateurs more flexibility with a new "CA" Creative Full Auto setting on the EOS 50D Digital SLR camera's mode dial. This new setting goes a step beyond Full Auto, by allowing users to make adjustments before shooting while still in an Automatic mode, without needing to know the meaning of technical terms such as aperture, shutter speed, etc. In this mode, the camera menu on the back screen spells out options in common language for average photo enthusiasts, allowing them to "blur the background" or "lighten or darken the image." These easy-to-comprehend image options will help amateur photographers improve the shots they are capable of taking, while helping them learn new techniques. When in the new CA mode, users will be able to adjust flash settings, brighten or darken images, blur the background, set the camera's drive mode, and select a picture style directly on the camera's LCD screen

czekam na kreatory i spinacze w 500D takie ladne, kolorowe, biegajace po ekranie, dreczace setka pytan
    i przekonujace uzytkownika, ze podreczniki do fotografii sa dla leszczy, bo aparat teraz wszystko za nich zrobi...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rychu_lhotse Zobacz posta
    Dodatkowo myśl o TIFFach przekonwertowanych z 15mpx RAWa i ich obróbka w PS tez nie nastraja optymistycznie.Nie dość ze na karty wydatek to jeszcze na reanimację kompa po załadowaniu takiego czegoś
    I to mnie właśnie wkurza, niezależnie od systemu, bo koszt zakupu karty, powiedzmy 8 GB, to pikuś, na tle innych potencjalnych wydatków. Już się zastanawiam, bawiąc się np. RAW-ami z D3/700, jaki zestaw komputerowy sobie złożyć, z jak pojemnym dyskiem, by pociągnął po zmianie aparatu chociaż przez 3 lata (obecny właśnie tyle wytrzymał ... )
    Wracając do specyfikacji 50D, to co z uszczelkami, bo chyba przeoczyłem?

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Niby sa uszczelki, ale jakie - tego nie wie nikt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    Wracając do specyfikacji 50D, to co z uszczelkami, bo chyba przeoczyłem?
    wydaje sie, ze pozostawili ta magiczna 0,5mm grubosci pianke przy slocie kart
    pamieci. o pardon, bo splycilem temat: "advanced body sealing", bo zdaje sie jakos
    tak to szlo w folderach

nie widze zadnego trabienia o poprawkach w komunikacie prasowym, wiec raczej
    w ciemno mozna zalozyc, ze jest to co bylo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Jeszcze niech tylko cenę w Polandzie zrobią na poziomie 3,5-4 kzł to będzie wreszcie prawdziwa konkurencja dla dziadka D300
    Musiałbym upaść na głowę aby dawać tyle za 50D skoro za prawie te same pieniądze jest D300... Kiedy różnica była dwukrotna (a taka teraz jest między 40D a D300) to sprawa była dla wielu oczywista. Nie sądzę aby kosztował na starcie więcej lub nawet tyle samo co Nikon.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Strona 19 z 47 PierwszyPierwszy ... 9171819202129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów