Juz jest oficjalnie 50D
http://www.dpreview.com/news/0808/08...anoneos50d.asp
Szukaj
Juz jest oficjalnie 50D
http://www.dpreview.com/news/0808/08...anoneos50d.asp
Jeszcze niech tylko cenę w Polandzie zrobią na poziomie 3,5-4 kzł to będzie wreszcie prawdziwa konkurencja dla dziadka D300. Wyświetlacz poprawili
no i te magapiksele nareszcie jest ich NAJ...
Strasznie to wszystko szybko prze do przodu. 40D przyzwoity kropkowany aparat który ze wszystkim dawał rady, a tu proszę nastepca. Niestety Canon nie zaskoczył włożeniem dużej matrycy FF do 50D czym straszyli do niedawna na CB. Szkoda, że nie pokazali następcy 5D![]()
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-08-2008 o 08:16
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Już kiedyś pisałem, że takie sample są robione przez speców od reklamowania puszek (również wysokich czułości). Jak się chce takie specyficzne zdjęcie zrobić, to zawsze się da. Tu masz przykład z Nikona D200 na ISO 3200:
Źle wygląda? Uwierzył byś, że to ISO3200 z Nikona D200? A może Nikon D200 wcale nie szumi na ISO 3200? Szumi jak jasna cholera, ale nie zawsze szumi. Trzeba wiedzieć jak takie zdjęcia robić i jest po sprawie. Ten sampelek z Canona na ISO 1600 jest właśnie taką specjalnie zrobioną i "właściwie" obrobioną fotką.
Jacek
o nowym 50d: "dostrajanie pracy AF-u do poszczególnych obiektywów z poziomu menu"... skończy się lament o BF/FF... CB umrze
![]()
EOS
ale ja nie twierdze, ze odpowiednio dobierajac sample nie mozna pokazac wszystkiego.
ani ze to zdjecie z 50D jest mega wypasem.
tylko ze sample na stronach Canona nie sa doszlifowane do granic niemozliwosci.
chyba, ze sie w przypadku 50D zmienilo, bo do tej pory po wejsciu kolejnych modeli
do sklepow i przedostaniu sie do sieci zdjec co sensowniejszych fotografow dosc
szybko okazywalo sie, ze mozna lepiej, a czasem nawet duzo lepiej. polecam przejrzec
sample z 5D i jesli bedziesz chcial mnie nadal przekonywac, ze chocby takie zdjecie
krajobrazu obrazuje maksymalne mozliwosci puszki - z checia wroce do dyskusji
o tym ISO 1600 z 50D.
zalozmy moze, ze to zdjecie nie jest podpicowane, tylko jest prosto z puszki,
tyle, ze zrobione w relatywnie korzystnych warunkach. moim zdaniem historia
wskazuje, ze to zalozenie ma wszelkie prawo byc prawdziwe. co wynika z tego
zdjecia na ISO 1600? na moje oko, ze jest zapuszczone jakies odszumianie i na
polcieniach to widac. ale przy upakowaniu 15Mpix naprawde nie mam oczekiwan, ze to
bedzie pixel-per-pixel absolutna zyletka. badzmy realni. zreszta, jak sie to porowna
z dotychczasowym 14Mpix w wykonaniu Sony, to i ilosc szumow i szczegolow
jest wyzsza. no a to chyba jest podstawa do pozytywnych oczekiwan wzgledem
tej puszki
A ja mam pytanie z innej beczki. nie rozumiem niektórych postepowania. canon wypuszcza nowa puszke to nagle sprzedaż calego systemu i przesiadka na canona, po jakis czasie nikon wypusci lespza konstrukcje to canon robi sie "be" i przesiadka na nikona. "od iwana do pogana". wiadomo ze firmy sie scigaja z coraz to nowszymi konstrukcjami. wczesniej czy pozniej w systemie nikona czy na odwrót będzie godny sprzęt.
podpis niezgodny z regulaminem
jest sporo racji w tym, co pisze JK. takich niby przypadkowo "wypłyniętych" sampli nie produkują gospodynie domowe, bo mają one - sample, a gospodynie swoją drogą - pobudzać wyobraźnie, zanim produkt ujrzy światło dzienne. tak musiało być i tym razem. tyle, że C jest znany z tego, że jego "oficjalne" sample zwykle wręcz zniechęcają do zakupu danej puszki a w praktyce da się z niej wycisnąć wiele, wiele więcej.
nie no... postaw granice miedzy tym co ludzie robia, a tym co mowia, a tym bardziej
pisza anonimowo w Interneciebo to z reguly dosc odmienne sprawy.
inna sprawa, ze 50D, tak realnei rzecz ujmujac, jest kolejnym odgrzewanym kotletem.
i o ile moze sie niezle sprzedawac a matryca prawdopodobnie jest zauwazalnym
krokiem do przodu, o tyle szalu czachy nie ma i image'u firmie to to nie bedzie budowac.
zreszta, wypuszczajac taka mrozonke Canon w zasadzie definitywnie przekonal mnie,
ze w xxD dalej juz nie chce brnac, bo nic ciekawego sie tu nie pojawi, poza zbednymi
mi folderowymi ficzerami.
czekam na nowe 5D. moze chociaz ten aparat nie wzbudzi reakcji, ujetej kiedys ladnie
przez kogos lakonicznym: "ziewlem, pierdlem i wyszlem"
Skontaktuj się z nami