Close

Strona 17 z 47 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 470

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Jeszcze niech tylko cenę w Polandzie zrobią na poziomie 3,5-4 kzł to będzie wreszcie prawdziwa konkurencja dla dziadka D300 . Wyświetlacz poprawili no i te magapiksele nareszcie jest ich NAJ...
    Strasznie to wszystko szybko prze do przodu. 40D przyzwoity kropkowany aparat który ze wszystkim dawał rady, a tu proszę nastepca. Niestety Canon nie zaskoczył włożeniem dużej matrycy FF do 50D czym straszyli do niedawna na CB. Szkoda, że nie pokazali następcy 5D
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 26-08-2008 o 08:16

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Typowe zdjęcie dla pokazania "rewelacyjnej" jakości wysokiego ISO. Takie zdjęcie na ISO1600 to by równie dobrze z D200 wyszło. Po pierwsze, bardzo dużo światła, co już zauważył Adam. Po drugie, wszystko co w cieniu jest niezbyt ostre (czyli ewentualny szum jest "rozmywany" i tym samym likwidowany). Po trzecie prosty zabieg na kontraście lub krzywych, który zmniejsza szum i powoduje, że na zdjęciu praktycznie nie ma pikseli o wartościach składowych koloru z zakresu 0-7 (zostały sprytnie "podbite" do wartości 8,9,10 - widać wyraźny pik na histogramie).

Jak dla mnie to zdjęcie bez rewelacji. No może tylko ta mora na lusterkach ciekawa.
    no nareszcie... nareszcie ten wniosek, po ktorym dyskusja wroci na jedyny sluszny tor
    bo teraz, jak juz wszyscy w koncu wiemy, ze jakosc 50D jest *owa, mozemy swobodnie
    dowodzic, ze stary D70 jest od niego lepszy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    no nareszcie... nareszcie ten wniosek, po ktorym dyskusja wroci na jedyny sluszny tor
    bo teraz, jak juz wszyscy w koncu wiemy, ze jakosc 50D jest *owa, mozemy swobodnie
    Już kiedyś pisałem, że takie sample są robione przez speców od reklamowania puszek (również wysokich czułości). Jak się chce takie specyficzne zdjęcie zrobić, to zawsze się da. Tu masz przykład z Nikona D200 na ISO 3200:

Źle wygląda? Uwierzył byś, że to ISO3200 z Nikona D200? A może Nikon D200 wcale nie szumi na ISO 3200? Szumi jak jasna cholera, ale nie zawsze szumi. Trzeba wiedzieć jak takie zdjęcia robić i jest po sprawie. Ten sampelek z Canona na ISO 1600 jest właśnie taką specjalnie zrobioną i "właściwie" obrobioną fotką.
    Jacek

Domyślnie

o nowym 50d: "dostrajanie pracy AF-u do poszczególnych obiektywów z poziomu menu" ... skończy się lament o BF/FF... CB umrze
    EOS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    hehehehhe!! dokładnie!!
    EOS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JK Zobacz posta
    Źle wygląda? Uwierzył byś, że to ISO3200 z Nikona D200? A może Nikon D200 wcale nie szumi na ISO 3200? Szumi jak jasna cholera, ale nie zawsze szumi. Trzeba wiedzieć jak takie zdjęcia robić i jest po sprawie. Ten sampelek z Canona na ISO 1600 jest właśnie taką specjalnie zrobioną i "właściwie" obrobioną fotką.
    ale ja nie twierdze, ze odpowiednio dobierajac sample nie mozna pokazac wszystkiego.
    ani ze to zdjecie z 50D jest mega wypasem.

tylko ze sample na stronach Canona nie sa doszlifowane do granic niemozliwosci.
    chyba, ze sie w przypadku 50D zmienilo, bo do tej pory po wejsciu kolejnych modeli
    do sklepow i przedostaniu sie do sieci zdjec co sensowniejszych fotografow dosc
    szybko okazywalo sie, ze mozna lepiej, a czasem nawet duzo lepiej. polecam przejrzec
    sample z 5D i jesli bedziesz chcial mnie nadal przekonywac, ze chocby takie zdjecie
    krajobrazu obrazuje maksymalne mozliwosci puszki - z checia wroce do dyskusji
    o tym ISO 1600 z 50D.

zalozmy moze, ze to zdjecie nie jest podpicowane, tylko jest prosto z puszki,
    tyle, ze zrobione w relatywnie korzystnych warunkach. moim zdaniem historia
    wskazuje, ze to zalozenie ma wszelkie prawo byc prawdziwe. co wynika z tego
    zdjecia na ISO 1600? na moje oko, ze jest zapuszczone jakies odszumianie i na
    polcieniach to widac. ale przy upakowaniu 15Mpix naprawde nie mam oczekiwan, ze to
    bedzie pixel-per-pixel absolutna zyletka. badzmy realni. zreszta, jak sie to porowna
    z dotychczasowym 14Mpix w wykonaniu Sony, to i ilosc szumow i szczegolow
    jest wyzsza. no a to chyba jest podstawa do pozytywnych oczekiwan wzgledem
    tej puszki

Domyślnie

A ja mam pytanie z innej beczki. nie rozumiem niektórych postepowania. canon wypuszcza nowa puszke to nagle sprzedaż calego systemu i przesiadka na canona, po jakis czasie nikon wypusci lespza konstrukcje to canon robi sie "be" i przesiadka na nikona. "od iwana do pogana". wiadomo ze firmy sie scigaja z coraz to nowszymi konstrukcjami. wczesniej czy pozniej w systemie nikona czy na odwrót będzie godny sprzęt.
    podpis niezgodny z regulaminem

Domyślnie

jest sporo racji w tym, co pisze JK. takich niby przypadkowo "wypłyniętych" sampli nie produkują gospodynie domowe, bo mają one - sample, a gospodynie swoją drogą - pobudzać wyobraźnie, zanim produkt ujrzy światło dzienne. tak musiało być i tym razem. tyle, że C jest znany z tego, że jego "oficjalne" sample zwykle wręcz zniechęcają do zakupu danej puszki a w praktyce da się z niej wycisnąć wiele, wiele więcej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remnaj Zobacz posta
    A ja mam pytanie z innej beczki. nie rozumiem niektórych postepowania. canon wypuszcza nowa puszke to nagle sprzedaż calego systemu i przesiadka na canona, po jakis czasie nikon wypusci lespza konstrukcje to canon robi sie "be" i przesiadka na nikona. "od iwana do pogana". wiadomo ze firmy sie scigaja z coraz to nowszymi konstrukcjami. wczesniej czy pozniej w systemie nikona czy na odwrót będzie godny sprzęt.
    nie no... postaw granice miedzy tym co ludzie robia, a tym co mowia, a tym bardziej
    pisza anonimowo w Internecie bo to z reguly dosc odmienne sprawy.

inna sprawa, ze 50D, tak realnei rzecz ujmujac, jest kolejnym odgrzewanym kotletem.
    i o ile moze sie niezle sprzedawac a matryca prawdopodobnie jest zauwazalnym
    krokiem do przodu, o tyle szalu czachy nie ma i image'u firmie to to nie bedzie budowac.
    zreszta, wypuszczajac taka mrozonke Canon w zasadzie definitywnie przekonal mnie,
    ze w xxD dalej juz nie chce brnac, bo nic ciekawego sie tu nie pojawi, poza zbednymi
    mi folderowymi ficzerami.

czekam na nowe 5D. moze chociaz ten aparat nie wzbudzi reakcji, ujetej kiedys ladnie
    przez kogos lakonicznym: "ziewlem, pierdlem i wyszlem"

Strona 17 z 47 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów