Szukaj
jakoś szybko zamieniają 40D...
a to przecież świetna puszka...
tylko ten LCD...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Panowie, począwszy od 10D seria xxD CANONa ma obudowe wykonaną ze stopu aluminium, tak jak NIKONy D200 D300 <..
Patrz:
Jeśli chodzi o szczelność Canona serii xxD, to jest ona mniejsza na zewnątrz i mniej odczuwalna na przyciskach niż w D200, ale w środku jest taka sama.
Ostatnia sprawa, to seria xxD Canona zawsze była bliżej do serii Dxxx Nikona niż do Dxx.
kiedyś analogowo teraz cyfrowo
a ja czytałem, że 40D jest w obudowie magnezowej... podobnie jak 30D... no ale może się mylę...
a to, że w Canonie seria xxD była zawsze serią profesjonalną (nie wspominam o serii profi xD) i równą (nie model w model ale klasowo) z seria Dxxx w Nikonie to oczywista sprawa...
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
Ciekawe, ze moj 30D to sam plastik...
Nikon F-501, Canon 30D
Nie od dziś wiadomo, że oferty Canona i Nikona nie nakładały się na siebie. Jeszcze do niedawna można było śmiało zaryzykować taki szereg: D60, 400D, D80, 40D, D300, 5D, D700 (od niedawna), tytaj poprzestanę. W szereg ustawiały się zarówno ceny, jak i możliwości poszczególnych puszek. To, co wydarzy się (biorąc pod uwagę przecieki, mniej lub bardziej potwierdzone) znacznie zaburzy ten układ, powodując, że modele D300 i 50D, oraz 5DmkII (o ile będzie) i D700 będą startowały z jednego pola. Co z tego wynika ? Chyba większa rywalizacja i walka o klienta.
D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw
Skontaktuj się z nami