Close

Strona 4 z 47 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 470

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    tak ze moze bez faszyzmu...
    Moj 30D przezyl w lipcu ulewe na Szczelincu Wielkim. Dziala bez zarzutu.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RAF Zobacz posta
    Znakiem tego w krótkim czasie musieli dokonać jakiegoś skoku technologicznego.
    lub po prostu jajoglowi ksiegowi i marketingowcy pozwola wreszcie inzynierom powyciagac z szuflad to co od dawna czeka na pokazanie.

pewien legendarny czlowiek o pseudonimie Corwin puscil niegdys farby, ze Canon ma takie dzialajace prototypy, ze dzisiejszym uzytkownikom glowa by sie zlasowala jakby sie dowiedzieli z czym musza sie borykac przez liczacych kazdego jena ksiegowych.

no to moze jeszcze kilka takich kopow po jajach od jednej firmy dla drugiej i trzeciej (sorki, Playstation tez trzeba liczyc) i sie doczekamy wypuszczania naprawde high-techowych aparatow, a nie zapchaj dziur o epsilonowych poprawkach.

nie chce pisac nic o guziorze MLU czy drabince +/- 3EV w Canonach, ale moze i ten dzien kiedys nadejdzie...

Domyślnie

Trawestując akustyka: po co te pierdyliony pikseli tego w dalszym ciągu nie potrafię zrozumieć ??,
    Marketing ma w tej chwili znacznie więcej do powiedzenia, niż wcześniej. Szybciej się przeda kiepskie 15 MPix, niż dopracowane 10.
    D90 + N35/2 + N50/1.8 + N18-200 VR + T12-24; SB-800, SU-800; NX100 + 20-50 + 20/2.8; cokin
    moja galeria: http://fotogalerie.pl/galeria/galeria_piotrw

Domyślnie

Znakiem tego w krótkim czasie musieli dokonać jakiegoś skoku technologicznego. Większe upakowanie pikseli na ff w 1Ds M III zaowocowało wyraźnie gorszym szumem niż w D3
    http://www.dpreview.com/reviews/Cano...III/page19.asp

jednocześnie zauważ, jak świetnie ten ds3, przy haj iso trzyma detal. mam z niego niemało sampli. po odszumieniu i resajzie do 12 mpix 5d nie ma czego szukać na iso 3200. dlatego myślę, że poprawienie tej technologii i jeszcze lepszy soft, może dac bardzo dobre efekty, bez gigantycznej rewolucji i wdrażania juz teraz niskonapieciowych cmosów, o ktorych się pisało od dawna, oczywiście między forumowymi bajkami.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Znakiem tego w krótkim czasie musieli dokonać jakiegoś skoku technologicznego. Większe upakowanie pikseli na ff w 1Ds M III zaowocowało wyraźnie gorszym szumem niż w D3
    Niekoniecznie. 40D jest troche slabszy od 30D jesli chodzi o szumy. Jesli wierzyc temu "przeciekowi", to natywna czulosc matrycy konczy się na 3200, czyli tak jak D300. Dwukrotne podbicie, to raczej siła prospektu. Zawsze mozna sie pochwalic, ze jest. Poza tym szumy szumami, dochodzi jeszcze fizyka. 12 mp na aps-c to i tak bardzo duzo. 15 mp spowoduje, ze limit dyfrakcyjny pojawia się juz znacznie szybciej. Ale w podswiadomosci uzytkownika lepszy aparat to tak wciąż ten, ktory ma więcej mpixów.
    Ostatnio edytowane przez Kaleid ; 22-08-2008 o 12:34

Domyślnie

ekraniki mnie nie kreca
    Mnie tez nie.

LV tez nie
    Dla mnie to wrecz wada - wiecej rzeczy do zepsucia.

pierdylion tysiecy ISO tez nie
    To jest akurat to co lubie w 30D -> dobre 8mpx. Wiem, dla wielu wiecej sie przyda, dal mnie jako amatora tylko karty i dysk zamuli.

ilosc punktow AF i fps-ow rowniez
    AF i fpsy moglbym miec lepsze. Moje chlopaki super szybkie sa.

wszystko zalezy od tej matrycy i od ceny.
    Ceny to jest to za co Canona sie lubi.
    Nikon F-501, Canon 30D

Domyślnie

W sumie to jedno widać niezbicie (obojętnie jaki ten Canon będzie). Producenci kompów i części do nich będą zacierać ręce. Takie raw-y będą zatykać nawet spory dysk ekspresowo. I to oczywiście ma związek szerszy, bo jak sądzę kolejne zabawki Nikona czy Sony będą miały jeszcze więcej mpx albo podobnie.
    Pozdrawiam
    Marcin

Domyślnie

A ja sobie dalej marze o nowym korpusie z iso 50....
    I walk through the valley of death, I will fear no evil,
    for I am the baddest, meanest mother fucker in the valley
    www.marcinmichno.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pn Zobacz posta
    Ceny to jest to za co Canona sie lubi.
    dokładnie. ten fakt przyczynił się do zmiany przeze mnie systemu. no i seria szkieł ze stałym F4 za rozsądne $$$
    EOS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DXT Zobacz posta
    A ja sobie dalej marze o nowym korpusie z iso 50....
    i guziorem MLU... zapisuje sie do tej samej grupy wishlist...

niestety, to nie sa sprzedajace sie rzeczy. marketingowcy wola duze megapiksele
    (bo niestety zoom w lustrzankach nie funkcjonuje. az tak dobrze), fps-y, gps-y,
    rts-y, cls-y, ...

Strona 4 z 47 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów