Szukaj
Nie przesadzajmy. To już jest skrajne czepianie się, żeby z linijką po zdjęciu jeździć w poszukiwaniu aberracji![]()
D80, S18-200 OS, S30 1.4, N50 1.4, S EF-500 DG super
Nie wiem jak miało być, przyznaję. Nie byłam tam, a krajobraz tak zróżnicowany, że nie jestem w stanie tego ocenić. Co innego jakby to było zdjęcie plaży, jakiejś równiny, to możemy dyskutować![]()
W lewo powiadasz... może trochę. Mnie to nie przeszkadza.
No właśnie też mi tu coś nie grało. Nie chciałam już pisać, śmiałości zabrakło bo mały staż mam.
Aberracji jest kupa, swiatlo mowi o optycznej gdzie w gre wchodzi zawijanie czasoprzestrzeniczyli inaczej - Wasza dystorsja.
Oprocz tego, ze zawinelo czasoprzestrzen dosc mocno to nie pasuje mi kompozycja, czegos brakuje, moze za duzo gory? Sam nie wiem, nie mowie, ze jest zle ale cos mi tu nie gra![]()
Zdjęcie mi się podoba..., ale...
Muszę się zgodzić z ową uwagą... Klimat stworzyłeś piękny, zaś zapomniałeś o takim banale, który może zepsuć końcowy odbiór zdjęcia... Odnosząc się dalej do kadru, to ująłbym troszkę nieba- pomimo faktu, iż jest tak ciekawie ukazane...
T_P_
analogi, szkiełka, filterki, statyw, a na nim ostatnio, od czasu do czasu, stawiam także lusterko cyfrowe...
Według definicji (wikipedia) dystorsja jest przypadkiem szczególnym aberracji monochromatycznej: http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_aberration
Skontaktuj się z nami