Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 29

Wątek: Grand Canyon

Domyślnie Grand Canyon

ciekawy jestem co sadzicie

to jeszcze ze szczytu Wielkiej Dziury... pozniej wiekszosc juz z drogi na sam dno
    Zdjęcia sportowe w duuużym formacie. Zapraszam!
    www.blog.pressfocus.pl

Domyślnie

No piękne, mnie podoba sie bardzo - światło na sklae po prawej w kontraście nieba - bomba.
    Pozdrawiam
    NIKON

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Dwie uwagi:
    1. Świetne zdjęcie. Naprawdę świetne. Jak zobaczyłem tytuł wątku to pomyślałem - facet pojechał do Arizony na wycieczkę, wszedł na punkt widokowy z setkami innych turystów i pstryk i teraz się chwali biorąc cały kredyt za miejsce a nie własną kreatywność. A tutaj nagle - piękny obrazek!
    2. Jest jeden feler na tym zdjęciu - środkowy plan. Zauważ że masz świetne kontrasty z przodu zdjęcia, świetne kontrasty na niebie. Natomiast kanion w głębi jest jednostajny i szary. Wiem że tak było, ale przez to tracisz na przestrzenności tego planu. Zauważ że ten środkowy plan powinien być przestrzenny - jest tam kilka poziomów skał z której można by wyciągnąć piękną plastykę, a tymczasem ta szarość powoduje że nic tam nie można wyróżnić.

Aberracja jest też oczywistym mankamentem, ale to można naprawić...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Aberracja jest też oczywistym mankamentem, ale to można naprawić...
    Ty to dostrzegasz?
    W którym miejscu na tym zdjęciu widać tą wadę? Bo albo to wina mojego słabiutkiego monitora, albo oczy już nie te co w czasach przedkomputerowych, ale ja aberracji nie dostrzegam

Zazdroszczę wycieczki
    D80, S18-200 OS, S30 1.4, N50 1.4, S EF-500 DG super

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cetoslava Zobacz posta
    W którym miejscu na tym zdjęciu widać tą wadę? Bo albo to wina mojego słabiutkiego monitora, albo oczy już nie te co w czasach przedkomputerowych, ale ja aberracji nie dostrzegam
    Horyzont..

Domyślnie

Prześliczne.Ja wade widze!!!We mnie że takich zdjęćnie robie.

Domyślnie

Sądzimy, że powinieneś dać jeszcze z dołu!
    Koniecznie!
    Pozdrawiam.
    MamiyaRB67, D90, D70, 12-24, 18-70, 28-80, 35, 50, 180, 70-300...
    |||blog ||| maciejsimm.com|||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Horyzont..
    Ok.... na 300% powiększeniu w dalszym ciągu nie dostrzegam, ani po brzegach ani tym bardziej w cenrum

Przy okazji zapytam autora, po nazwie pliku się nasunęło, to jest robione metodą hdr?

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cetoslava Zobacz posta
    Ok.... na 300% powiększeniu w dalszym ciągu nie dostrzegam, ani po brzegach ani tym bardziej w cenrum
    Przyłóż poziomą linijkę do horyzontu. Albo przeskroluj obrazek do góry aby przyłożyć horyznont do krawędzi okna przeglądarki.

Domyślnie

No ja Cię proszę...

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów