Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Grand Canyon

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cetoslava Zobacz posta
    No ja Cię proszę...
    O co mnie prosisz?

Domyślnie

Bardzo miła fotka. Podoba mi się.
    A co do komentarzy uważam, że skoro zaawansowany user wkleja takie zdjęcie to znaczy, że takie chce nam pokazać i pyta co my na to. A tu koledzy widzę są zdecydowanie bliżej fotogrametrii a nie fotografii krajobrazowej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez temporalis Zobacz posta
    Bardzo miła fotka. Podoba mi się.
    A co do komentarzy uważam, że skoro zaawansowany user wkleja takie zdjęcie to znaczy, że takie chce nam pokazać i pyta co my na to. A tu koledzy widzę są zdecydowanie bliżej fotogrametrii a nie fotografii krajobrazowej.
    Wypraszam sobie
    To nie ja ...
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    Wypraszam sobie
    To nie ja ...
    Przepraszam. Tylko kolega Radek nie włączył linii pomocniczych screenu do oglądania widoczków

Domyślnie

Nie przesadzajmy. To już jest skrajne czepianie się, żeby z linijką po zdjęciu jeździć w poszukiwaniu aberracji
    D80, S18-200 OS, S30 1.4, N50 1.4, S EF-500 DG super

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cetoslava Zobacz posta
    Nie przesadzajmy. To już jest skrajne czepianie się, żeby z linijką po zdjęciu jeździć w poszukiwaniu aberracji
    To nie jest skrajne czepialstwo. Sam nie cierpię czepialstwa, ale czy nie widzisz że horyzont to taki łuk że prawie stanowi półkole. Nie mówiąc że ten łuk leci łeb i szyję na lewo. I nie powiesz mi że tak miało być..

Domyślnie

Nie wiem jak miało być, przyznaję. Nie byłam tam, a krajobraz tak zróżnicowany, że nie jestem w stanie tego ocenić. Co innego jakby to było zdjęcie plaży, jakiejś równiny, to możemy dyskutować
    W lewo powiadasz... może trochę. Mnie to nie przeszkadza.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    To nie jest skrajne czepialstwo. Sam nie cierpię czepialstwa, ale czy nie widzisz że horyzont to taki łuk że prawie stanowi półkole. Nie mówiąc że ten łuk leci łeb i szyję na lewo. I nie powiesz mi że tak miało być..
    Sorry że sie włączę, ale aberracja to chyba nie to o czym mówisz... ? ( a może się mylę - że to dystorsję masz na myśli ...?)
    Wyjaśnij mi proszę ...
    Pozdro
    NIKON

Domyślnie

No właśnie też mi tu coś nie grało. Nie chciałam już pisać, śmiałości zabrakło bo mały staż mam.

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Radek_1 Zobacz posta
    Sorry że sie włączę, ale aberracja to chyba nie to o czym mówisz... ? ( a może się mylę - że to dystorsję masz na myśli ...?)
    Wyjaśnij mi proszę ...
    Pozdro
    Według definicji (wikipedia) dystorsja jest przypadkiem szczególnym aberracji monochromatycznej: http://en.wikipedia.org/wiki/Optical_aberration

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów