Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 57

Wątek: Co wybrać

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefq Zobacz posta
    no tak na razie jeden moge miec obiektyw. a dozbierac zawsze moge albo mama porzyczy
    no własnie

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    Poszukaj używanych. 18-70 chodzi za poniżej 600, 70-300 chyba było gdzieś za 1400 czy 1200 nawet. Powiedzmy z 1900. Zostaje 1600 na body, co jest do zrealizowania, szczególnie że D200 używane widywałem już za 2000.

Nie jestem na bieżąco z cenami, ale na 99% da się taki zestaw zmontować, bo ludzie pozbywają się sprzętu (w miarę nowego ). Zobaczysz niedługo wysyp D80-tek jak wejdzie D90 - to naturalna kolej rzeczy.
    nie wiem dlaczego ale wole jak mam zecz nową nieuzywaną....

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zbigniew Zobacz posta
    seth - to nie jest tak, że nie warto pchać się w nowe, bo będzie niedobre - jak będzie tak jak D300, to będzie bardzo dobre. Niemniej cenowo będzie drogo, przynajmniej przez pierwsze miesiące. Ja kupiłem D200 rok temu, gdy był to już bardzo okrzepły model na rynku i dałem za prawie nówkę 3900 - obecnie jest za dwa razy mniej. Gdybym miał teraz kupić body, to albo brałbym D700, albo D200 właśnie, bo ten pierwszy jest moim body docelowym, a ten drugi jest obecnie tak tani, a jednocześnie jest to wciąż tak dobra puszka, że żal nie brać. Świetny pod względem budowy, wypluwa świetne zdjęcia (trzeba tylko umieć sobie z NEFami poradzić, no i nie stosować za wysokich ISO), do tego ma dobry AF i kilka innych fajnych cech.

Podsumowując - jak ktoś zaczyna kupowanie body nowego (w sensie nowego na rynku) jest trochę bez sensu, jeżeli jest to robione kosztem np. szkieł. Wg mnie z D40 + dobry obiektyw (np. 17-55/2. uzyskasz znacznie lepsze wyniki (w większości typowych sytuacji) niż hipotetycznym D90 + 18-70. Oczywiście D40 nie proponuję ze względu na pewne ograniczenia tego body, ale D80 jest w cenie naprawdę dobrej i jego polecam autorowi. Niech zobaczy w czym ma frajdę, niech się zastanowi, niech nadwyżki zainwestuje w szkiełka, a za rok-dwa wymieni sobie na D300 czy inne, co będzie chciał.
    ależ ja się w zupełności z Tobą zgadzam, może się źle wyraziłem.. fakt nie pomyślałem, że to bedzię dla kolegi na teraz, sam też sie nie rzucam jak tylko coś wyjdzie choć kusi

hmm.. w tej chwili gdybym nic nie miał i wiedział to co wiem to prawdopodobnie mając 5k wziąlbym to d40 z 17-55/2.8 choć prędzej 17-35/2.8.

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stefq Zobacz posta
    nie wiem dlaczego ale wole jak mam zecz nową nieuzywaną....
    rzecz (przepraszam, ale musiałem

myśle, że kazdy woli, kwestia możliwości, a mając ograniczone finanse używki pozwalają na więcej, mogą dać szersze możliwości.. zawsze jest jakieś ale.

Grunt to się opanować na ile to możliwe, wiem nie jest to łatwe . przemyśl w miarę spokojnie czego potrzebujesz, dlaczego tego potrzebujesz, co robisz najczęściej.. i na coś sie zdecydujesz, może czasem nie wszystko naraz, cóż życie .. ale przy odrobinie spokoju oraz dystansu i tak bedziesz potem zadowolony.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

2519 kosztuje z skąpca z jednego sklepu body + 18-70. czyli 500 -1000 zostaje na osprzet

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

pomysle, pomysle, zastanowie sie, dozbieram kasy, zagram w totka lub u bukmachera dzięki chłopaki

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

i jak mozna to nie usuwajcie tego bo sie jeszcze przyda

witold35
    Gość

Domyślnie

co do zniżki to bym nie liczył na zbyt wiele

primo - pamietacie co było z D40X zniknął bardzo szybko po pojawieniu się d60 a jakoś wysypu używanych D40x nie zauważyłem

secundo - d90 wedle zapowiedzi (zasłyszane na necie) jest bez motoru ale ma mieć GPS - jak można żyć bez gps - więc ludzie co maja szklarnie bez motorkową mają problem. Czuję zę bliżej d90 do d60 niż do modelu d300

seth
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witold35 Zobacz posta
    co do zniżki to bym nie liczył na zbyt wiele

primo - pamietacie co było z D40X zniknął bardzo szybko po pojawieniu się d60 a jakoś wysypu używanych D40x nie zauważyłem

secundo - d90 wedle zapowiedzi (zasłyszane na necie) jest bez motoru ale ma mieć GPS - jak można żyć bez gps - więc ludzie co maja szklarnie bez motorkową mają problem. Czuję zę bliżej d90 do d60 niż do modelu d300
    słyszy sie też (na necie) że srubokręt bedzie... poczekamy, zobaczymy.

witold35
    Gość

Domyślnie

co do śrubokręta to może być w zestawie krzyżakowy a za dopłatą dorzucą płaski

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów