Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: przedburzowo...

Rozmowny Awatar langus
    Miasto
    OPOLSKIE/Kędzierzyn-Koźle

Domyślnie przedburzowo...

taki widoczek napotkałem w trakcie spacerku przedburzowego
    okolice akwenu wodnego "Dębowa" - Kędzierzyn-Koźle
    troszkę wiało...
    proszę o komantarze i sugestie

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
    NIKON TEAM

Domyślnie

Nawet do takiej dramaturgii staram sie dodawac jakies motywy. Daje to znacznie ciekawszy efekt..
    seek & destroy
    Tyle masz talentu, ile zdolasz go udzwignac...

Rozmowny Awatar langus
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Seeker Zobacz posta
    Nawet do takiej dramaturgii staram sie dodawac jakies motywy. Daje to znacznie ciekawszy efekt..

Seeker a od strony technicznej ?
    Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi. J.P.II
    NIKON TEAM

Domyślnie

może ja powiem. za ciemno. proste
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Rozmowny Awatar langus
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    może ja powiem. za ciemno. proste
    aż tak bardzo że nie do przyjęcia ?
    ta ciemność celowa bo chciałem najbardziej naturalnie oddać obraz który zapamiętałem jako rzeczywisty
    mocno się minąłem z prawdą ?
    NIKON TEAM

Domyślnie

Seeker ma rację. Bez jakiegoś motywu, nawet jeśli jest on bardzo maleńki jest mało ciekawie. Nawet jeśli światło i efekty na niebie są niezłe.
    Poza tym jest zbyt ciemno, moja propozycja poniżej. I jedna uwaga, zdjęcie które wrzuciłeś jest za "ciężkie" i ma zbyt duży rozmiar

pozdrawiam
    Tomek

Rozmowny Awatar langus
    Miasto

Domyślnie

dzięki za sugestie
    co do wagi fotki dawno nic nie wstawiałem-zapomniałem o tej sprawie (poprawię się )
    NIKON TEAM

Domyślnie

wersja barracudy troche wyprana z kolorów (trawa), ale jak ty masz RAW, to spróbój osiagnąć podobny efekt, tylko lepiej
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Rozmowny Awatar langus
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez galu44 Zobacz posta
    wersja barracudy troche wyprana z kolorów (trawa), ale jak ty masz RAW, to spróbój osiagnąć podobny efekt, tylko lepiej
    mam RAW-a
    ale sprawdziłem że wystarczy nieco gamma na + i juz będzie zbliżony efekt...
    dzięki za sugestie
    NIKON TEAM

Domyślnie

Zwróciłbym jeszcze uwagę na balans bieli - chmurki lecą nieco w zieleń. A tak poza tematem - akwen nie może być inny niż wodny (aqua = woda), tak samo jak masło nie może być inne jak maślane .

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów