Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rabijki Zobacz posta
    lefalny soft jest wtedy gdy do jego zaupu i rejestracji podano prawdziwe dane.
    sprobujcie zakupionym w usa upgradem zadzialac na wersji nx z pudelek z nikonem d300 lub d3. kupa wielka!!! domaga sie wersji eu.

pozdro
    olo
    domaga sie jedynie wlasciwej wersji jezykowej (amerykanski angielski rozni sie od brytyjskiego jaki dostajemy w europie). jesli nie masz odpwoedniej wersji na plytce, to mozesz sciagnac ja sobie ze strony nikona. klucz jaki razem z updatem dostales dziala z dowolna wersja jezykowa.
    podpis nieczytelny

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    domaga sie jedynie wlasciwej wersji jezykowej (amerykanski angielski rozni sie od brytyjskiego jaki dostajemy w europie). jesli nie masz odpwoedniej wersji na plytce, to mozesz sciagnac ja sobie ze strony nikona. klucz jaki razem z updatem dostales dziala z dowolna wersja jezykowa.
    Znaczy, że można ściągnąć upgrade w wersji brytyjskiej i klucz zakupiony w stanach będzie działał z wersją z pudełek z D300 i D3?
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Macro Zobacz posta
    Znaczy, że można ściągnąć upgrade w wersji brytyjskiej i klucz zakupiony w stanach będzie działał z wersją z pudełek z D300 i D3?
    dokladnie tak. mam wersje 2.0 ze strony .uk/.ie a klucz z usa, upgrade robilem z wersji 1.x kupionej z kluczem w londynie - dziala bez problemu. wiem tez na pewno ze klucz z usa dziala z wersja niemiecka. tak samo bylo przy nx 1.x i jest przy camera control pro
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Z tego co się orientuję, upgrade NX1 do NX2 możliwy jest na razie wyłącznie na stronie Nikon USA i jest dostępny dla rezydentów tego kraju, stąd brak możliwości wybrania innego kraju niż USA.

Oszukiwanie polegające na wpisywaniu nieprawdziwych danych powinno być w zasadzie niemożliwe, ponieważ sklepy internetowe na ogół weryfikują dane wpisane w dziale "Billing information" z danymi adresowymi karty, którą dokonujemy płatności. System Nikon USA najwyraźniej tego nie robi.

Nie podawałem lipnego adresu, ale wysłałem do Nikon USA zapytanie jak mogę kupić upgrade z Europy. Niestety na razie nic nie odpowiedzieli.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Rozmowny Awatar Macro
    Miasto
    Łódź/Warszawa/Sztokholm

Domyślnie

To daj znać proszę jak tylko dostaniesz jakąś oficjalną odpowiedź.
    L166B | F80 | F65 | OM20 | D300 | N50/1.8 | N12-24/4 | T90/2.8 DI | S30/1.4 | F85/1.4 | takie tam...

"How do you feel about women's rights? I like either side of them."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Oszukiwanie polegające na wpisywaniu nieprawdziwych danych powinno być w zasadzie niemożliwe, ponieważ sklepy internetowe na ogół weryfikują dane wpisane w dziale "Billing information" z danymi adresowymi karty, którą dokonujemy płatności.
    byloby, gdyby na karcie kredytowej byl zapisany adres. adres sklep moze dostac z centrum obslugi typu polcard. ale wcale nie musi.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    byloby, gdyby na karcie kredytowej byl zapisany adres. adres sklep moze dostac z centrum obslugi typu polcard. ale wcale nie musi.
    Opowiadasz głupoty. Sprawdzenie zgodności "Billing address" z adresem przypisanym do karty płatniczej to podstawowa metoda walki z oszustami internetowymi. Złodziej płacący skradzioną kartą nie zna adresu, który jest do tej karty przypisany i tym samym nie może jej użyć do zakupu towarów w sklepach internetowych.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

nie do końca rozumie całego zamieszania, 80 EUR czyli 240 zł plus kombinacje alpejskie, jak u nas można bez problemu kupić wersję pudełkową za 299 zł, naprawdę że się komuś chce szukać lipnego adresu dla 50 zł w przypadku gdy na sprzęt wydał tysiące
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Opowiadasz głupoty. Sprawdzenie zgodności "Billing address" z adresem przypisanym do karty płatniczej to podstawowa metoda walki z oszustami internetowymi. Złodziej płacący skradzioną kartą nie zna adresu, który jest do tej karty przypisany i tym samym nie może jej użyć do zakupu towarów w sklepach internetowych.
    w numerze cc masz kod banku. na tej podtswie mozna bez niczego ustalic z jakiego kraju karta pochodzi i tyle. jeslki chcesz sprawdzic adres musisz miec polaczenie z centrum autoryzacji ktore te dane posiada, bo na karcie nie sa one zapisane. co gdzie i jak jest zapisane na karcie jest do wygooglania w 10 minut.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gawronnek Zobacz posta
    nie do końca rozumie całego zamieszania, 80 EUR czyli 240 zł plus kombinacje alpejskie, jak u nas można bez problemu kupić wersję pudełkową za 299 zł, naprawdę że się komuś chce szukać lipnego adresu dla 50 zł w przypadku gdy na sprzęt wydał tysiące
    zeby kupic wersje pudelkowa musze poswiecic dobre 2h na dojazd do sklepu, i zaplacic za nia jakies 50 eur wiecej (w chwili obecnej). moge tez kupic online i czekac az poczta doniesie. wygooglanie adresu punktu serwisowego nikona w usa zajmuje mi 30 sekund, wpisanie go w formularz dalsze 30. po kolejnej minucie mam kod do cnx2 przed soba. oszczedzam czas i kase.

pomijam fakt ze pudelko jest mi doskonale zbedne
    podpis nieczytelny

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów