Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Domyślnie

no cóż nazywaj to jak chcesz, ale jeśli to nie oszustwo (sam piszesz że podatek jest uzależniony od miejsca zamieszkania i to USA, a nie w Europie) to przynajmniej mijanie się z prawdą, w moim odczuciu nie ma się czym chwalić, ale każdy może mieć inne zdanie na ten temat
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Podatek ktory Nikon musi odprowadzic za sprzedaz na terenie USA. Gdyby mieli opcje poza USA tej oplaty by nie bylo, wiec jesli ktos na tym traci to jedynie ja.

Nie wiem gdzie tu widzisz chwalenie sie, ale jak napisales kazdy moze miec swoje zdanie na ten temat.
    podpis nieczytelny

Domyślnie

Rozmawiałem dzisiaj z Nikon USA.
    Kupno na terenie USA przez osobę tu mieszkającą wersji elektronicznej lub wersji "box" a następnie przekazanie jej do Polski jest legalne.
    Wszelkie próby obejścia restrykcji sprzedaży do obszaru USA na stronie www.nikonmall.com są nielegalne.
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

w takim razie wycofuje to co napisałem wcześniej, wyglądało to lekko podejrzanie, dlatego bije się w piersi za nadpodejrzliwość, przepraszam Valwit
    pozdrawiam Piotr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Valwit Zobacz posta
    w numerze cc masz kod banku. na tej podtswie mozna bez niczego ustalic z jakiego kraju karta pochodzi i tyle. jeslki chcesz sprawdzic adres musisz miec polaczenie z centrum autoryzacji ktore te dane posiada, bo na karcie nie sa one zapisane. co gdzie i jak jest zapisane na karcie jest do wygooglania w 10 minut.
    To sklep weryfikuje zgodność adresu podanego przez kupującego z adresem przypisanym do karty za pośrednictwem centrum autoryzacji. Nie wystarczy ustalić z jakiego kraju pochodzi karta, konieczne jest ustalenie czy posługuje się nią właściciel czy złodziej. Nie jest to 100% zabezpieczenie, ale podstawowe i żaden szanujący się sklep z tego nie rezygnuje.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Władca Pixeli Zobacz posta
    Rozmawiałem dzisiaj z Nikon USA.

1. Kupno na terenie USA przez osobę tu mieszkającą wersji elektronicznej lub wersji "box" a następnie przekazanie jej do Polski jest legalne.
    2. Wszelkie próby obejścia restrykcji sprzedaży do obszaru USA na stronie www.nikonmall.com są nielegalne.

Mam wrażenie, że w tym wątku omawiany jest przypadek opisany w drugim punkcie. (Dla jasności pozwoliłem sobie wstawić numeracje zdań do wypowiedzi kol. Władca Pixeli)
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Ależ Panowie - dajcie spokój. Valwit tego po prostu nie widzi. Widzi siebie i swoją rację. Dla tej swojej racji jest w stanie - jak widać w wątku - sporo rzeczy powypisywać. Dziwię się tylko temu co już opisałem w tym wątku, jak i dziwię się władzy forum, że to toleruje. Bo mamy na forum wątki z zapytaniami o legalny soft - a tu oficjalnie piszemy jak oszukać.

Domyślnie

no wlasnie
    wodki dac samkowi!!!
    a tak na powaznie
    w czwartek za 299zl kupilem upgrade do cnx2 w krakowie. wersja na obie platformy.
    nawet by mi sie pierdnac nie chcialo zeby zaoszczedzic tych kilka zlotych i kombinowac
    olo
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Większość tego wątku, z powodów moralnych, nadaje się do kosza.

Nie wypada dawać przepisu na oszustwo.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    To sklep weryfikuje zgodność adresu podanego przez kupującego z adresem przypisanym do karty za pośrednictwem centrum autoryzacji. Nie wystarczy ustalić z jakiego kraju pochodzi karta, konieczne jest ustalenie czy posługuje się nią właściciel czy złodziej. Nie jest to 100% zabezpieczenie, ale podstawowe i żaden szanujący się sklep z tego nie rezygnuje.
    nikonmall.com najwyrazniej tak zrobil.
    podpis nieczytelny

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów