Witam forumowiczow mam pytanko, przymierzam sie do zakupu analoga i nie wiem co wybrac mysle na F55 jakie sa wasze opinie na jego temat i co polecacie.Z gory dziekuje za wszystkie sugestje.
Szukaj
Witam forumowiczow mam pytanko, przymierzam sie do zakupu analoga i nie wiem co wybrac mysle na F55 jakie sa wasze opinie na jego temat i co polecacie.Z gory dziekuje za wszystkie sugestje.
D70S + NIKON 18-55/3.5 + SIGMA APO 70-300/4.0- 5.6/ Tokina 19-35 / Cokin + Karty itd....
zalezy od funduszy...
D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90
cena nie gra specjalnej roli ten sprzet jest tani takze z tym nie ma problemu
D70S + NIKON 18-55/3.5 + SIGMA APO 70-300/4.0- 5.6/ Tokina 19-35 / Cokin + Karty itd....
to polecam fm2 na wyspach chodza w granicach 50-100 funtow
D7000 _____ S10-20 ____ T17-50 ____ N50 ____ T90
wiele cennych uwag na temat różnych aparatów znajdziesz w wątku gdzieś obok.
szukaj-szukaj
ten wątek proponuje się zamknąć i przerzucić się np. do tego
"Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."
" ten wątek proponuje się zamknąć i przerzucić się np.do tego " Boze Swiety co za tuman, nie rozumie :/ po co wogole tacy ludzie sie udzielaja.Jedyne co robisz to nabijasz sobie posty, zeby twoj ranking wskazal cos wiecej.Ale ile twoich postow pomoglo komus, lub bylo sensownych ?
rozumiem, że oczekujesz sensownych rad...ale można troszkę grzeczniejniestety tu panują zasady że najpierw mocno szukamy, potem określamy co nas interesuje z grubsza a potem zadajemy pytanie
bo jest kilkanaście modeli ciekawych analogów...każdy poda inny i co ci to da? musisz okreslic zakres. uścislic pytanie...
chcesz manualny czy z AFem? chcesz z najwyższej półki czy amatorski? jak cena nie gra roli kup F5...najlepszy profesjonalny aparat analogowy nikona i będzie ci służył na zawsze...
jakie masz pytania?
Akurat posty Gala bywają dość pomocne :]
I trochę kultury też wypada zachować, szczególnie, że, paradoksalnie, jego post mógłby być Ci pomocy, gdybyś chciał z tego skorzystać.
A ja za Rycerzem - f5. Mam osobiście, wspaniały sprzęt.
D300
Nikkor 24 2.8D, Nikkor 50 1.4G, SB-900
sredni lub 4x5 cali
maly obrazek to juz troche bez sensu.
oczywiscei to tylko i wylacznie moje zdanie![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami