...Czy można uruchomić
? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki...
![]()
Szukaj
...Czy można uruchomić
? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki...
![]()
sprobuj programikiem WINE-emulatorem windows
Contax 645, Zeiss 80mm f/2
No tak - zapomniałem napisać - próbowałemZainstalowałem poprawnie (jak mniemam) wersję 1.0.0, ale przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat:
Kod:Application has generated an exception than could not be handled Procces id=0x1f (31), Thread id=0x21 (33)![]()
Wiem, że nie o to Ci chodzi, ale nie prościej, skoro tak sobie ukochałeś Linucha, dokupić Windowsa i fotki obrabiać pod Redmondowym systemem?
Lepiej sobie upraszczać życie, a ceny systemów nie są ostatnio wygórowane.
Mam legalnego Windows na drugiej partycji, ale chce korzystać z Linuksa - stąd pytanie![]()
Kiedyś też próbowałem i nic z tego, w sieci nic nie znajdziesz
Ostatecznie robię w Raw+jpeg, zostawiam jpegi a te które wymagają korekty wywołuję w RawTherapee, z najlepszych kadrów zostawiam sobie Nefy do dalszej obróbki (kiedyś tam, jak wreszcie sobie lepszy monitor kupię)
PS. Zastanawiam się jeszcze nad kupnem Bibble, ale chyba poczekam na RT2.4 z przetwarzaniem batchowym. Zobaczymy co to będzie warte
Pozostaje VirtualBox to chyba najwydajniejsza opcja, jest jeszcze vmware który ma możliwość odpalania jedynie aplikacji w oknie ale nie testowałem tego - jakbyś przetestował daj znać jak działa
pozdrawiam Sebastian
WMWare umożliwia instalację całego systemu z tego co wiem. Dobrym programem byłby program uruchamiający tylko wybrany programz Windows a nie cały system
Testuję polecony Bibble. Ciężko jest się przestawić. Bardzo ciężko i nie wiem czy mi się to udadlatego jeszcze próbuję sił z Nikon Capture NX 2 - być może nowsza wersja pójdzie? Jeśli nie to i tak nie będę o tym pisał, bo i po co
?
Edycja: No dobra, napiszę, może na forum jest jakiś zapaleniec, który zrobi z tego pożyteczną informację? Przy próbie uruchomienia Nikona Capture NX 2 wyskakuje błąd .NET Frameworka o treści:
...Kod:c:\windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorwks.dll could not be loaded
Ostatnio edytowane przez Just ; 05-08-2008 o 22:55
Witam że temat bardzo bardzo stary ale może ktoś już zaisntalował nikon capture na linuxie? chodzi o ten plik który się nie ładuje (NET.Fremwork) czy jakoś tak mam ubuntu 9.10
Skontaktuj się z nami