Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 33

Domyślnie Nikon Capture NX na Linuksie

... Czy można uruchomić ? Jeśli tak to proszę o jakieś wskazówki...

Domyślnie

sprobuj programikiem WINE-emulatorem windows
    Contax 645, Zeiss 80mm f/2

Domyślnie

No tak - zapomniałem napisać - próbowałem Zainstalowałem poprawnie (jak mniemam) wersję 1.0.0, ale przy próbie uruchomienia pojawia się komunikat:

Kod:
    Application has generated an exception than could not be handled

Procces id=0x1f (31), Thread id=0x21 (33)

Domyślnie

Wiem, że nie o to Ci chodzi, ale nie prościej, skoro tak sobie ukochałeś Linucha, dokupić Windowsa i fotki obrabiać pod Redmondowym systemem?

Lepiej sobie upraszczać życie, a ceny systemów nie są ostatnio wygórowane.

Domyślnie

Mam legalnego Windows na drugiej partycji, ale chce korzystać z Linuksa - stąd pytanie

Domyślnie

Kiedyś też próbowałem i nic z tego, w sieci nic nie znajdziesz

Ostatecznie robię w Raw+jpeg, zostawiam jpegi a te które wymagają korekty wywołuję w RawTherapee, z najlepszych kadrów zostawiam sobie Nefy do dalszej obróbki (kiedyś tam, jak wreszcie sobie lepszy monitor kupię)

PS. Zastanawiam się jeszcze nad kupnem Bibble, ale chyba poczekam na RT2.4 z przetwarzaniem batchowym. Zobaczymy co to będzie warte

Domyślnie

Pozostaje VirtualBox to chyba najwydajniejsza opcja, jest jeszcze vmware który ma możliwość odpalania jedynie aplikacji w oknie ale nie testowałem tego - jakbyś przetestował daj znać jak działa
    pozdrawiam Sebastian

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tr0n Zobacz posta
    jest jeszcze vmware który ma możliwość odpalania jedynie aplikacji w oknie ale nie testowałem tego - jakbyś przetestował daj znać jak działa
    Przetestuj, zobaczysz, na ile się pomyliłeś...

Domyślnie

WMWare umożliwia instalację całego systemu z tego co wiem. Dobrym programem byłby program uruchamiający tylko wybrany program z Windows a nie cały system

Testuję polecony Bibble. Ciężko jest się przestawić. Bardzo ciężko i nie wiem czy mi się to uda dlatego jeszcze próbuję sił z Nikon Capture NX 2 - być może nowsza wersja pójdzie? Jeśli nie to i tak nie będę o tym pisał, bo i po co ?

Edycja: No dobra, napiszę, może na forum jest jakiś zapaleniec, który zrobi z tego pożyteczną informację ? Przy próbie uruchomienia Nikona Capture NX 2 wyskakuje błąd .NET Frameworka o treści:

Kod:
    c:\windows\Microsoft.NET\Framework\v2.0.50727\mscorwks.dll could not be loaded
    ...
    Ostatnio edytowane przez Just ; 05-08-2008 o 22:55

Schumi
    Gość

Domyślnie

Witam że temat bardzo bardzo stary ale może ktoś już zaisntalował nikon capture na linuxie? chodzi o ten plik który się nie ładuje (NET.Fremwork) czy jakoś tak mam ubuntu 9.10

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów